Om du vill använda Lightroom Classic CC måste datorn uppfylla de tekniska specifikationer som är angivna nedan.

Obs!

Hjälpen för Photoshop Lightroom Classic CC (tidigare Lightroom CC) visas.
Inte din version? Visa hjälpen för Photoshop Lightroom CC.

Gäller för

Oktober 2018-versionen (8.0)

Den senaste versionen av Creative Cloud-programmen stöder inte vissa äldre versioner av Windows och Mac. Lär dig mer.

Systemkrav för Lightroom Classic CC

Windows

Systemkrav
Processor Intel®- eller AMD-processor med 64-bitarsstöd*; 2 GHz-processor eller bättre
Operativsystem Microsoft 7 med Service Pack 1 (64-bitars) eller Windows 10**
RAM 4 GB RAM (12 GB rekommenderas)
Hårddiskutrymme 2 GB tillgängligt hårddiskutrymme för att installera programmet
Bildskärmsupplösning Skärm på 1024 x 768
Krav för grafikprocessoracceleration
  • AMD: Radeon-grafikprocessor med stöd för DirectX 12 eller OpenGL 3.3
  • Intel: Skylake-grafikprocessor eller nyare grafikprocessor med stöd för DirectX 12
  • NVIDIA: grafikprocessor med stöd för DirectX 12 eller OpenGL 3.3
  • Grafikkort med OpenGL 3.3- och DirectX 10-funktioner för grafikprocessorrelaterade funktioner.
  • 1 GB VRAM-minne (Video RAM). 2 GB VRAM-minne (4 GB rekommenderas) om du har en stor bildskärm med hög upplösning, som en 4K- eller 5K-bildskärm
Internet Internet-anslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster†

* Dubbelkärnig processor rekommenderas för HD- och AVCHD-video.

** Stöds inte i Windows 8.1 och Windows 10 version 1511 och 1607.

† Obs! En Internet-anslutning, ett Adobe ID-id och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Om du är månadsmedlem utförs försök att validera programvaran var 30:e dag och om du är årsmedlem utförs försök att validera programvaran var 99:e dag. Produkten kan integreras med eller tillåta åtkomst till vissa nättjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för personer som är minst 13 år gamla och tjänsterna kräver att du godkänner ytterligare användningsvillkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Ytterligare avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

macOS

Systemkrav
Processor Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd*
Operativsystem macOS 10.12 (Sierra), macOS 10.13 (High Sierra) eller macOS 10.14 (Mojave)
RAM 4 GB RAM (12 GB rekommenderas)
Hårddiskutrymme 2 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera programmet (kan inte installeras på en volym med skiftlägeskänsligt filsystem eller på flyttbara flashminnen)
Bildskärmsupplösning Skärm på 1024 x 768
Krav för grafikprocessoracceleration
  • AMD: macOS 10.12, macOS 10.13 eller macOS 10.14 med stöd för Metal.
  • Intel: macOS 10.12, macOS 10.13 eller macOS 10.14 med stöd för Metal.
  • NVIDIA: macOS 10.12, macOS 10.13 eller macOS 10.14 med stöd för Metal.
  • grafikkort med OpenGL 3.3-funktioner för grafikprocessorrelaterade funktioner.
  • 1 GB Video RAM (VRAM). 2 GB VRAM-minne (4 GB rekommenderas) om du har en stor bildskärm med hög upplösning, som en 4K- eller 5K-bildskärm
Internet  Internet-anslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster†

* Dubbelkärnig processor rekommenderas för HD- och AVCHD-video.

† Obs! En Internet-anslutning, ett Adobe ID-id och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Om du är månadsmedlem utförs försök att validera programvaran var 30:e dag och om du är årsmedlem utförs försök att validera programvaran var 99:e dag. Produkten kan integreras med eller tillåta åtkomst till vissa nättjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för personer som är minst 13 år gamla och tjänsterna kräver att du godkänner ytterligare användningsvillkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Ytterligare avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

Tillgängliga språkversioner för Lightroom Classic CC

Lightroom Classic CC är tillgängligt på följande språk:

Deutsch

English

Español

Français

Italiano

Nederlands

Português (Brasil)

Svenska

日本語

简体中文

繁體中文

한국어