Det här kunskapsdatabasartikeln är tillägg till den information som är tillgänglig på Photoshop Elements blogginlägg: http://blogs.adobe.com/pselements/photoshop-elements-basic-troubleshooting-to-fix-most-issues/#Preferences

Problem: Photoshop Elements går långsammare eller låser sig när du använder verktyg

Om du har problem med att Photoshop Elements blir långsammare eller låser sig vid användning av olika verktyg, använd dessa felsökningstips för att lösa felet.

Lösningar

Lösning 1: Låt Photoshop Elements Editor vara inaktivt

• Låt Editor vara inaktivt i en timme. Om Photoshop Elements Editor fortsätter låsa sig vid användning av verktyg kan du försöka med att låta det vara inaktivt i en timme för att kontrollera om det löser problemet.

Lösning 2: Nätverksskrivare

• Ta bort nätverksskrivare från Kontrollpanelen. Om du har nätverksskrivare kopplade till datorn kan du byta standardskrivare till en lokal skrivare. De grundläggande stegen för att lägga till eller ta bort en skrivare finns här.

Lösning 3: Stoppa tjänsten Synergy

Tjänsten Synergy kan störa musens rörelser i Photoshop Elements Editor. Gör något av följande:

• Mac OS
    1. Välj Program > Verktyg och dubbelklicka på Aktivitetskontroll.
    2. Stäng serviceprocessen Synergy i Aktivitetskontroll.
  •  Windows
    1. Öppna Start-menyn och välj Kör.
    2. I rutan som visas ska du skriva in services.msc och klicka OK.
    3. Högerklicka på tjänsten Synergy och välj Stoppa.

Lösning 4: Inaktivera tjänsten Rapport

Om du har Trusteer Endpoint Protection installerat på datorn och har problem med låsningar bör du försöka med att inaktivera tjänsten Rapport.

1. Gå till Start-menyn i Windows.

OBS: När du använder Aktivitetshanteraren för att stoppa tjänsten Rapport löser detta inte problemet eftersom denna tjänst startas om automatiskt i bakgrunden

2. Välj Trusteer Rapport > Rapportkonsol och välj sedan Stoppa.