Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Hur laddar jag ner och installerar Photoshop Elements?

Om du inte har ursprunglig media kan du hämta Photoshop Elements. Du måste ditt serienummer, Adobe-ID och lösenord för att slutföra installationen. Om du har dina originalskivor, se Installera Photoshop Elements från en DVD-skiva.

Varför går inte Photoshop Elements att installera?

Lär dig hur man löser installationsproblem för Photoshop Elements på Windows eller Mac OS.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Photoshop Elements?

Ja! Du kan hämta en utvärderingsversion av Photoshop Elements. Du måste logga in med ett Adobe-ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera utvärderingsprogram som inte är Creative Cloud-program.

Hur hittar jag mitt Adobe-ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Photoshop Elements på en annan dator?

Du får installera en andra kopia av programvaran för exklusiv användning på antingen en bärbar dator eller en stationär dator du äger, förutsatt att programvaran på den andra bärbara eller stationära datorn inte används samtidigt som programvaran på den primära datorn.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe-ID och lösenord.  Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Min testversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din utvärderingsversion till en betald produkt. Se Hämta och installera Photoshop Elements.

Hur skriver jag ut ett kvitto eller en faktura?

Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe-ID och lösenord.  Klicka på fliken Avtal och produkter och sedan på Visa beställningar under order historiken. Klicka på beställningen och klicka sedan på skrivarikonen. För mer information, se Adobe Store | Vanliga frågor om beställning och betalning online.

Hur returnerar eller ändrar jag en Adobe-beställning?

Korrigera foton

Hur gör jag för att ändra storlek på ett foto?

För information om hur du ändrar storlek på foton, se Beskära.

Hur gör jag för att korrigera röda eller glödande ögon efter att du har använt en blixt?

Du kan snabbt korrigera röda eller glödande ögon genom att använda verktyget Borttagning av röda ögon. För ytterligare tips om att retuschera foton, se Retuschera och korrigera foton.

Hur gör jag bilden skarpare?

För att snabbkorrigera ska du välja Förbättra > Autoskärpa. Om du vill fixa till endast ett visst område i fotot kan du använda verktyget Skärpa. Mer information finns i Gör foton skarpa.

Hur gör jag för att rotera ett foto?

Du kan rotera hela fotot eller en markering i ett foto. I arbetsytan Redigera väljer du vad du vill rotera, sedan väljer du Bild > Rotera. För mer information och ytterligare roteringsalternativ, se Transformering.

Hur åtgärdar jag färgerna i ett foto?

Prova att använda funktionen Automatisk smart ton. För foton som verkar tonade eller bleka (vanligen efter användning av blixt), prova ned kommandot Ta bort färgstick.

Förbättra foton

Hur korrigerar jag en gruppbild så att alla ser bra ut?

Om du har tagit flera foton av en grupp, använd alternativet Fotosammanslagning för att plocka ut och välja rätt bild för varje person. Mer information finns i Guidat läge - Redigeringar med Fotosammanslagning.

Hur gör jag för att lägga till text i ett foto?

Använd verktyget Text för att lägga till text i dina foton. Du kan lägga till en vågrät eller lodrät text, eller skriv texten längs en form eller bana. Använda förinställda former som ett hjärta eller en cirkel, följ ett objekts form eller skapa en anpassad bana för texten. För stegvisa anvisningar, se Lägg till text.

Kan jag placera ett foto i en ram?

Ja! Snabbläge innehåller en rampanel med flera fördesignade ramar. Lär dig justera storleken och placeringen av fotot i självstudiekursen Använd effekter, strukturer och ramar. Du kan även skapa din egen ram genom att använda Guidat läge Ramskaparen.

Kan jag få mitt foto att se ut som en målning eller skiss?

Ja! I expertläge ska du välja Filter > Filtergalleri för att se ett urval. Menyn Filter innehåller ytterligare konstnärliga, penseldrags- och skissfilter. Lek med inställningarna till höger för att få till precis rätt utseende. För stegvisa instruktioner och tips, se Filter.

Kan jag göra gratulationskort eller kalendrar i Photoshop Elements?

Ja! Menyn Skapa gör det möjligt för dig att välja mellan olika projekt och mallar. För anvisningar, se Skapa ett gratulationskort och Skapa fotokalendrar.

Vanliga problem

Varför får jag felmeddelandet om att scratch-filen är full när jag startar Photoshop Elements?

Detta händer när det inte finns mer utrymme på scratch-filen. För att åtgärda problemet går du till Fel angående full scratch-fil vid start av Photoshop Elements | Mac OS .

Varför kan jag inte ladda upp foton eller videor till Facebook?

På grund av nyliga ändringar i sättet som Facebook arbetar med tredjepartsutvecklare stöds inte längre direkt uppladdning av foton och videoklipp från stationära produkter till Facebook. För mer information om problemet och föreslagna lösningar, se Kan inte ladda upp foton och videoklipp till Facebook.

Vilken typ av filer kan jag importera?

Med Photoshop Elements kan du importera många typer av filer. Se Filformat som stöd för en fullständig lista.

Varför kraschar Photoshop Elements när jag använder beskärningsverktyget eller fotokollaget?

Det kan hända när Photoshop Elements är installerat på en anpassad plats som innehåller dubbelbyte-tecken i sökvägen. För att åtgärda problemet går du till Photoshop Elements kraschar när jag använder beskärningsverktyget eller fotokollaget

Varför uppstår ett fel när jag hämtar fotokollagemallarna?

Det kan hända när du tappar internetanslutningen när du laddar ner en online-mall. För att åtgärda problemet går du till  Fel vid nedladdning av fotokollagemallarna

Community

Delta i konversationen.

Relaterade forum