Det går inte längre att dela direkt till Facebook men du kan spara projekt på datorn och dela dem separat. Mer information om det här problemet och en tillfällig lösning finns i Det går inte att överföra foton och videofilmer till Facebook.

Facebook-omslag - projektexempel

Facebook-omslagsfoto
Facebook-omslagsfoto - tema med enstaka foto

Facebook-omslagsfoto - tema med flera foton
Facebook-omslagsfoto - tema med flera foton

Skapa ett Facebook-omslag och ett -profilfoto

Med menyn Skapa i Photoshop Elements kan du använda dina foton på ett kreativt sätt i olika typer av konstprojekt. Med Photoshop Elements får du alternativet att skapa en omslagsbild för Facebook.

Obs!

Alternativet att skapa en Facebook-omslagsbild är inte tillgängligt i vissa språkversioner.

Skapa ett omslagsfoto för Facebook
Alternativet att skapa en omslagsbild för Facebook i menyn Skapa
  1. I Photoshop Elements Editor klickar du på menyn Skapa och sedan på Facebook-omslag.

2. Välj ett tema i dialogrutan Facebook-omslag. Använd väljaren Temakategori för att välja bland tillgängliga teman.

Temat Enstaka foto: Du kan välja ett foto som hjälper dig att skapa en interaktion mellan omslagsfotot och profilfotot

Temat Flera foton: Du kan använda flera foton för att skapa en enkel collageliknande effekt.

3. När du har valt ett tema kan du utföra följande åtgärder:

• Ersätt standardbilderna med dina egna bilder.
    • Lägg till grafiska element som bakgrund, ramar och bilder med hjälp av grafikpanelen.
    • Högerklicka på en bild inom en ram och klicka sedan på Redigera snabbt för att redigera bilden.

Obs!

I Facebook-omslagsprojekt kan du högerklicka på en bild för att se alla alternativ som du kan modifiera.

4. (Valfritt) Klicka på Avancerat läge i det övre vänstra hörnet av fönstret Facebook-omslag för att manuellt ändra de enskilda komponenterna i projektet. Panelen Lager är nu tillgänglig för ytterligare ändringar.

Obs!

Grundläget innehåller en begränsad uppsättning bakgrundsramar och bilder. I det avancerade läget hittar du dock alla bakgrunder, ramar och bilder som finns tillgängliga i Photoshop Elements Editor.

5. Gör något av följande:

• När du är klar klickar du på Överför och följer instruktionerna för att överföra projektet till ditt Facebook-konto. Beroende på vilket tema som har valts kommer du att tillfrågas om du vill ändra Omslagsfotot och/eller Profilfotot. Första gången du utför den här åtgärden ser du ytterligare dialogrutor som krävs för att Facebook ska tillåta Photoshop Elements att publicera bilder.
    • Om du vill fortsätta senare klickar du på Spara så att du kan använda den senare.
    • Klicka på Stäng för att ta bort ändringarna och börja om.