Mini Bridge is een extensie waarmee u met middelen kunt werken via een deelvenster in Adobe® Photoshop®, Adobe InDesign® en Adobe InCopy®. Als u met meerdere toepassingen werkt, is dit een handige manier om toegang te krijgen tot vele Adobe Bridge-functies. Mini Bridge communiceert met Adobe Bridge voor het maken van miniaturen, het synchroniseren van bestanden en het uitvoeren van andere taken.

Van een deskundige: Mini Bridge

Van een deskundige: Mini Bridge
Richard Harrington

Mini Bridge openen

Open het deelvenster Mini Bridge als volgt:

• Photoshop: kies Bestand > Bladeren in Mini Bridge.
  • Photoshop: kies Venster > Extensies > Mini Bridge.
  • InDesign, InCopy: kies Venster > Mini Bridge.
Als in het deelvenster Mini Bridge de melding "Bridge moet actief zijn om door bestanden te kunnen bladeren" wordt weergegeven, klikt u op de knop Bridge starten.

Door bestanden bladeren in Mini Bridge

• Navigeer naar bestanden door op het pop-upmenu Favorieten links in het deelvenster te klikken. U kunt de inhoud van een map ook weergeven door op de mapnaam of op de pijl in de padbalk te klikken.
  • Met de knop Zoeken  zoekt u bestanden die aan door u opgegeven criteria voldoen.
  • Gebruik de volgende knoppen om te bepalen wat u wilt weergeven in de voorbeeldweergave:

Sorteren

U kunt sorteren op bestandsnaam, bestandstype, datum waarop items zijn gemaakt en andere criteria voor metagegevens.

Filteren

U kunt filteren op aantal sterren van de waardering of op labels.

Opmerking:

Als u afgewezen bestanden wilt weergeven, klikt u op de knop Weergave en kiest u Afgewezen bestanden weergeven.

Opmerking:

Sleep de rand van het deelvenster Mini Bridge om miniaturen groter of kleiner te maken.

Bestanden openen of plaatsen met Mini Bridge

U opent of plaatst een bestand door de bijbehorende miniatuur in het deelvenster Mini Bridge te selecteren en een of meer van de volgende handelingen uit te voeren:

• Sleep het bestand naar de hosttoepassing of naar het pictogram van de hosttoepassing.
  • Dubbelklik op het bestand om het in de voorkeurstoepassing te openen.
  • Klik met de rechtermuisknop (Windows) of terwijl u Control ingedrukt houdt (Mac OS) op het bestand en kies Plaatsen of Openen met, en vervolgens een toepassing.
  • InDesign: sleep een fragment uit het deelvenster Mini Bridge naar het document. Zorg dat u de geladen cursor op de positie plaatst waar de linkerbovenhoek van het fragment zich moet bevinden. Fragmentbestanden hebben de extensie .IDMS of .INDS.
  • Als u een automatische taak wilt uitvoeren, selecteert u een of meer miniaturen, klikt u met de rechtermuisknop (Windows) of terwijl u Control ingedrukt houdt (Mac OS) en kiest u [hosttoepassing] > [automatische taak]. Raadpleeg indien nodig de Help bij Photoshop of InDesign voor meer informatie over een bepaalde opdracht.
  • Om een bestand te openen in Adobe Bridge, selecteert u het en klikt u op de Adobe Bridge-knop  boven in het deelvenster Mini Bridge. U kunt ook met de rechtermuisknop (Windows) of terwijl u Control ingedrukt houdt (Mac OS) op een miniatuur klikken en Tonen in Bridge kiezen.

Voorvertoning van bestanden weergeven in Mini Bridge

Knop voor weergavemenu

hiermee kunt u een voorbeeld van afbeeldingen in het deelvenster Mini Bridge bekijken. Klik op een afbeelding en kies een van de volgende handelingen:

• Kies Diavoorstelling om een diavoorstelling van de geselecteerde afbeeldingen in Adobe Bridge te openen.
  • Kies Revisiemodus om de geselecteerde afbeeldingen in de revisiemodus van Adobe Bridge te openen.
  • Kies Voorvertoning op volledig scherm om een voorvertoning op volledig scherm te bekijken in Adobe Bridge.

Namen van bestanden wijzigen in Mini Bridge

• Klik op een bestandsnaam in het deelvenster Mini Bridge en typ een nieuwe naam. U kunt ook met de rechtermuisknop (Windows) of terwijl u Control ingedrukt houdt (Mac OS) op een miniatuur klikken en Naam wijzigen kiezen.

Favorieten en verzamelingen in Mini Bridge

Adobe Bridge-favorieten en -verzamelingen worden in het deelvenster Mini Bridge weergegeven.

• Als u een item aan de favorieten of aan een verzameling wilt toevoegen, sleept u de desbetreffende miniatuur naar de map of verzameling in het navigatiegedeelte van het deelvenster.