Captivate Prime-connectoren

Overzicht

Captivate Prime biedt Saleforce en FTP-connectoren. Via de Salesforce-connector kunnen de integratiebeheerders van een organisatie hun Salesforce-toepassing met Captivate Prime integreren. Als integratiebeheerder kunt u ook een FTP-connector gebruiken om automatisch een set gebruikers naar uw bedrijfstoepassing te uploaden. 

Salesforce-connector

Salesforce-connector verbindt Captivate Prime met Salesforce-systemen om de synchronisatie van gegevens te automatiseren. De Salesforce-connector biedt de volgende functies:

Kolommen toewijzen

De integratiebeheerder kan Salesforce-kolommen kiezen en aan de overeenkomstige groepeerbare kenmerken van Captivate Prime toewijzen. Dit hoeft u maar één keer te doen. Wanneer de toewijzing is voltooid, wordt dezelfde toewijzing voor verdere gebruikersimporten gebruikt. De beheerder kan de toewijzing opnieuw configureren als deze een andere toewijzing voor het importeren van gebruikers wil.

Geautomatiseerde gebruikersimport

Via het proces voor gebruikersimport kan de Captivate Prime-beheerder werknemersgegevens uit Salesforce ophalen en automatisch in Captivate Prime importeren. De beheerder hoeft dan niet handmatig een CSV te maken en naar Prime te uploaden.

Automatisch plannen

Het kan effectief zijn om de functie voor automatische planning samen met de functie voor geautomatiseerde gebruikersimport te gebruiken. De Captivate Prime-beheerder kan het schema volgens de behoeften van de organisatie instellen. Gebruikers in de Captivate Prime applicatie kunnen volgens het schema worden bijgewerkt. Synchronisatie kan dagelijks, wekelijks, maandelijks enz. worden uitgevoerd.  

Gebruikers filteren

De Captivate Prime-beheerder kan gebruikers filteren voordat ze worden geïmporteerd. De beheerder kan er bijvoorbeeld voor kiezen de gebruikers te importeren die tot een bepaalde regio behoren, of die in een bepaalde bedrijfseenheid of afdeling werken. 

Opmerking:

Neem contact op met het Captivate Prime-ondersteuningsteam als u meer functies in deze connector wilt zien. 

De Salesforce-connector configureren

Leer hoe u Captivate Prime met Salesforce integreert.

Vereisten

Zorg ervoor dat u uw organisatie-URL voor Salesforce hebt. Als uw organisatie bijvoorbeeld myorg heet, is de Salesforce-URL mogelijk https://myorg.salesforce.com. Dit is alles wat u moet invoeren om het Salesforce-account met Captivate Prime te verbinden.

Zorg er ook voor dat u de juiste gegevens hebt om u bij het account aan te melden.

Een verbinding maken

 1. Zet de muis op de startpagina van Captivate Prime op het Salesforce-pictogram. Er verschijnt een menu. Klik op Verbinden in het menu.

 2. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd om de org-url in te voeren. Klik op Verbinden nadat u de URL hebt ingevoerd.

 3. Er verschijnt een aanmeldingspagina. Voer uw aanmeldingsgegevens in.
  Nadat u zich hebt aangemeld, wordt u omgeleid naar de pagina voor het beheren van verbindingen waar uw nieuwe verbinding in de lijst met verbindingen verschijnt.

Kolommen toewijzen

Voor elk account dat wordt gemaakt moeten Salesforce-kolommen aan de verplichte en groepeerbare attributen van Captivate Prime worden toegewezen. Deze stap is verplicht. Als u geen kolomtoewijzingen configureert, is de connector niet nuttig voor u. 

 1. Klik op Bewerken <> op de verbinding om kolommen toe te wijzen.

  Er verschijnt een toewijzingspagina. 

 2. Aan de linkerkant ziet u de kolommen van Captivate Prime en aan de rechterkant de kolommen van Salesforce. Selecteer de kolomnaam die overeenkomt met de kolomnaam van Captivate Prime.

 3. Klik op Opslaan nadat u de toewijzing hebt voltooid.

FTP-connector

Met behulp van de FTP-connector kunt u Captivate Prime met FTP integreren om de synchronisatie van gegevens te automatiseren. De FTP-connector biedt de volgende functies:

Kolommen toewijzen

De integratiebeheerder kan de kolommen of CSV kiezen en aan de overeenkomstige groepeerbare kenmerken van Captivate Prime toewijzen. Dit hoeft u maar één keer te doen. Wanneer de toewijzing is voltooid, wordt dezelfde toewijzing voor verdere gebruikersimporten gebruikt.

Gegevensimport

Via het proces voor gebruikersimport kan de Captivate Prime-beheerder werknemersgegevens van FTP ophalen en automatisch in Captivate Prime importeren. Met behulp van deze functie kunt u ook andere systemen integreren door de CSV in hun FTP-accounts te plaatsen. Captivate Prime haalt de CSV en update op volgens de planning. Raadpleeg de planningsfunctie voor meer informatie. 

Planning 

De beheerder kan planningstaken volgens de vereisten van de organisatie instellen en gebruikers in de Captivate Prime-toepassing zijn up-to-date volgens de planning. Synchronisatie kan dagelijks, wekelijks, maandelijks enz. worden uitgevoerd.  

FTP-connector configureren

Lees hoe u Captivate Prime met de FTP-connector integreert. 

Vereisten

Zorg ervoor dat uw Captivate Prime-account al is ingeschakeld voor FTP. Is dit niet het geval, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van Adobe om FTP voor uw account in te schakelen.

Kolommen toewijzen

Voor elk account dat wordt gemaakt moeten Salesforce-kolommen aan de verplichte en groepeerbare attributen van Captivate Prime worden toegewezen. Deze stap is verplicht. Als u geen kolomtoewijzingen configureert, is de connector niet nuttig voor u. Nadat uw account is ingeschakeld voor FTP, maakt u als volgt een verbinding tussen Captivate Prime en FTP:

 1. Klik op de optie Kolommen toewijzen op de startpagina van Captivate Prime. 

  Er verschijnt een FTP-toewijzingspagina. 

 2. Aan de linkerkant ziet u de verwachte kolommen van Captivate Prime en aan  de rechterkant de CSV-kolomnamen. In eerste instantie ziet u aan de rechterkant een leeg selectievakje. Selecteer een CSV-sjabloon en klik op de optie om sjablonen te importeren. 

 3. Via de bovenstaande stap worden alle CSV-kolomnamen aan de rechterkant van de vervolgkeuzelijst ingevuld. Selecteer de kolomnaam die overeenkomt met de kolomnaam van Captivate Prime.

 4. Klik op Opslaan nadat u de toewijzing hebt voltooid.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?