U kunt Extension Manager gebruiken om extensies te beheren die zijn ontwikkeld voor Dreamweaver, Flash Professional, Photoshop, InDesign, InCopy, Illustrator, Adobe Premiere Pro en Prelude. Zorg dat uw versie van Extension Manager overeenkomt met de versie van de producten die u wilt uitbreiden. Zo moet u Extension Manager CC gebruiken om extensies in Photoshop CC te beheren. Als u extensies in eerdere versies van de producten wilt beheren, moet u de versie van Extension Manager gebruiken die met die producten is geïnstalleerd.

Extension Manager starten

1. Start Extension Manager via het menu Start in Windows of via de map Programma's in Mac OS.

U kunt Extension Manager ook starten vanuit Dreamweaver, Flash, InDesign enzovoort door Help > Extensies beheren te selecteren.

Geïnstalleerde extensies beheren

U kunt in Extension Manager de volgende taken uitvoeren:

• Geïnstalleerde extensies sorteren door op een kolomkop te klikken, zoals Naam, Versie of Auteur.

• Een extensie in- of uitschakelen met het selectievakje Ingeschakeld naast de extensie.

Opmerking: Als u heel veel extensies hebt geïnstalleerd, kunt u deze selectief in- en uitschakelen om de prestaties van de toepassing te beheren.

• Een extensie verwijderen door een toepassing in de lijst Producten te selecteren en vervolgens de extensie te selecteren en op de knop Verwijderen te klikken. Wanneer u een extensie verwijdert, wordt deze uit de toepassing verwijderd.

Opmerking: Verwijder uitgeschakelde extensies niet handmatig uit de map Disabled. Wanneer u dat wel doet, worden benodigde wijzigingen in de configuratiebestanden mogelijk niet doorgevoerd.

Extensiesets beheren (alleen CS6)

Met extensiesets kunt u extensies als verzameling beheren in plaats van als afzonderlijke extensies. In een set kunt u verschillende extensies in- of uitschakelen en een extensie kan tot veel verschillende sets behoren. Door te schakelen tussen sets, kunt u snel meerdere extensies in- en uitschakelen.

• Kies Gereedschappen > Sets beheren om extensiesets te configureren. Vervolgens kunt u een extensieset maken, hernoemen of verwijderen.
  • Selecteer een andere set in het pop-upmenu in de rechterbovenhoek om te schakelen tussen extensiesets.

U kunt een extensie ook exporteren als XML-bestand en vervolgens importeren op een andere computer.

• Als u een set wilt exporteren, klikt u op de knop Exporteren en selecteert u een of meer sets die u wilt exporteren.
  • Als u een set wilt importeren, klikt u op de knop Importeren en selecteert u het XML-bestand.

Informatie opvragen over een extensie

1. Selecteer een geïnstalleerde extensie in Extension Manager en bekijk de informatie in het onderste gedeelte van de werkruimte. De informatie wordt weergegeven op de volgende tabbladen.

Beschrijving

Bevat een beschrijving van de extensie en vermeldt waar deze in uw product kan worden gevonden. Ontwikkelaars leveren deze informatie wanneer ze de extensie maken.

Geavanceerd

Bevat de handtekening en eventuele informatie over afhankelijkheden.

Voorkeuren

Voorkeuren bevat instellingen waarmee u waarschuwingen over extensies kunt ontvangen en u kunt bepalen of Extension Manager toegang heeft tot internet. Kies Gereedschappen > Voorkeuren om Voorkeuren te openen.

Waarschuwingen

Bevat een optie die een waarschuwing weergeeft wanneer u een niet-ondertekende ZXP-extensie installeert. Een ondertekende extensie bevat informatie over de uitgever van de extensie. Als Extension Manager de uitgever van de extensie kan bepalen, wordt de extensie op de achtergrond geïnstalleerd en kunt u de handtekeninginformatie weergeven op het tabblad Geavanceerd. Anders wordt een waarschuwing weergegeven en kunt u besluiten door te gaan met de installatie of de installatie te annuleren.

Toegangsbeheer

Hiermee bepaalt u of Extension Manager toegang heeft tot internet. Deze optie is standaard ingesteld op waar. Als de optie is uitgeschakeld, kan Extension Manager niet Adobe Exchange gebruiken om extensies te verzenden, toegang te krijgen tot online-Help en -forums enzovoort.

Zie Over ondertekende extensies voor meer informatie over ondertekende extensies.