Webwidgets toevoegen

Gebruik dit onderwerp voor het toevoegen van webwidgets, zoals accordeons, deelvensters met tabbladen en kalenders in Dreamweaver.

Opmerking:

De gebruikersinterface van Dreamweaver CC en hoger is vereenvoudigd. Daarom zijn sommige opties die in dit artikel worden beschreven, niet beschikbaar in Dreamweaver CC en hoger. Meer informatie vindt u in dit artikel.

Een webwidget is een webpaginacomponent die bestaat uit HTML, CSS en JavaScript. Voorbeelden van webwidgets zijn onder andere accordeons, deelvensters met tabs en kalenders.

Als u in Dreamweaver een persoonlijke selectie met webwidgets wilt maken, kunt u Adobe Widget Browser gebruiken. Dit is een AIR-toepassing waarmee u via een visuele interface kunt zoeken naar widgets en de widgets kunt configureren en voorvertonen.

  1. Selecteer Invoegen > Widget.

  2. Selecteer in het dialoogvenster Widget een widget en een voorinstelling (indien van toepassing) en klik op OK.

U kunt ook een webwidget toevoegen aan een Dreamweaver-pagina (CS5.5 en hoger) door de volgende handelingen uit te voeren:

  1. Blader in de Widgetbrowser naar My Widgets (Mijn widgets).

  2. Selecteer de widget die u wilt toevoegen.

  3. Klik op het pictogram voor slepen en neerzetten in Dreamweaver in de linkerbovenhoek van het tabblad Live View en houd het pictogram ingedrukt. Sleep de widget naar Dreamweaver in de ontwerpweergave (Windows) of de ontwerp- of codeweergave (Macintosh OS).

U kunt de widget niet slepen en neerzetten in Live View, maar u kunt Live View wel gebruiken om de widget te testen nadat u deze op de pagina hebt neergezet.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account