Een extensie is software die kan worden toegevoegd aan een Adobe-toepassing om de mogelijkheden van de toepassing uit te breiden. U kunt extensies toevoegen aan Dreamweaver, Flash Professional, Photoshop, InDesign, InCopy, Illustrator, Adobe Premiere Pro, Prelude en Captivate. Bridge en Fireworks worden niet ondersteund in CS6 of hoger.

Extension Manager CC 7.0.x en 7.1.x kunnen worden gebruikt met Dreamweaver CC, Flash Professional CC, Photoshop CC, InDesign CC, InCopy CC, Illustrator CC, Adobe Premiere Pro CC, Prelude CC en Captivate CC.

Extension Manager CC 7.2 en hoger kunnen worden gebruikt met Dreamweaver CC en 2014, Flash CC en 2014, Photoshop CC en 2014, InDesign CC en 2014, InCopy CC en 2014, Illustrator CC en 2014, Adobe Premiere Pro CC en 2014, Prelude CC en 2014 en Captivate CC.

Opmerking:

MXP-extensies worden niet meer ondersteund door Extension Manager CC. Als u MXP-extensies voor Adobe-toepassingen wilt installeren, moet u deze eerst omzetten in ZXP-extensies. Met Extension Manager CS6 kunt u MXP-extensies omzetten in ZXP-extensies. Extension Manager CS6 kan worden gedownload van http://www.adobe.com/exchange/em_download/.

Over Extension Manager

Extension Manager biedt een eenvoudige en handige manier om extensies te installeren in en te verwijderen uit Adobe-toepassingen en om informatie te zoeken over extensies die u hebt geïnstalleerd. Extension Manager biedt tevens een handige manier om op de Adobe Exchange-website te navigeren. Op deze website vindt u meer extensies en informatie over extensies. Ook kunt u hier een beoordeling geven van extensies die u hebt gebruikt.

Als u Extension Manager CC nog niet hebt geïnstalleerd, klikt u in uw toepassing op Help > Extensies beheren om Extension Manager automatisch te downloaden en installeren.

Opmerking:

Extension Manager toont alleen extensies die zijn geïnstalleerd met de toepassing Extension Manager of met Extension Manager-opdrachten via de opdrachtregel. Extensies die u hebt geïnstalleerd met een installatieprogramma van een derde, of lokale wijzigingen die zijn aangebracht in uw configuratiebestanden, worden niet in Extension Manager weergegeven.

De Adobe Exchange-website www.adobe.com/go/exchange_nl is een opslagplaats voor veel soorten extensies. Als u interesse hebt in een niet-commerciële extensie, kunt u deze downloaden en vervolgens in een toepassing installeren met de Creative Cloud-desktopclient.

Extensies downloaden

Op de Adobe Exchange-website kunt u meer informatie vinden over een extensie, een extensie beoordelen die u hebt gebruikt of meer extensies zoeken.

1. Ga naar Adobe Exchange door Bestand > Meer extensies downloaden te selecteren in Extension Manager of door www.adobe.com/go/exchange_nl in te voeren in de webbrowser.

2. Klik op Downloaden om het deelvenster Adobe Exchange te downloaden.

3. Klik op Meer informatie voor informatie over hoe u extensies kunt zoeken en installeren met het deelvenster Adobe Exchange.

Extensies installeren

Wanneer u extensies installeert, moet u ervoor zorgen dat uw versie van Extension Manager overeenkomt met de versie van de producten die u wilt uitbreiden. Zo moet u Extension Manager CC gebruiken om extensies in Dreamweaver CC te installeren. Als u extensies in eerdere versies van de producten wilt beheren, moet u de versie van Extension Manager gebruiken die met die producten is geïnstalleerd.

1. Dubbelklik op het extensiebestand in Windows® Verkenner (Windows) of in de Finder (Mac OS).
  2. Volg de instructies op het scherm.
  3. Als een waarschuwing voor een niet-ondertekende extensie wordt weergegeven, klikt u op de toepasselijke knop. Niet alle niet-ondertekende extensies geven een waarschuwing weer voordat ze worden geïnstalleerd.

Als de extensie correct is geïnstalleerd, wordt onder in de werkruimte van Extension Manager een beschrijving van de extensie weergegeven.

Let op het volgende:

• Bij sommige soorten extensies worden de wijzigingen pas van kracht nadat u de toepassing hebt gesloten en opnieuw hebt gestart.

• Wanneer een extensie een configuratiebestand, zoals menus.xml, wijzigt, maakt Extension Manager een back-up van het bestand (menus.xbk) voordat de extensie wordt geïnstalleerd. Mocht de extensie het configuratiebestand beschadigen, dan kunt u dit herstellen met het back-upbestand.

Opmerking:

Adobe raadt u af configuratiebestanden handmatig te wijzigen. Onjuiste wijzigingen kunnen ertoe leiden dat belangrijke delen van het product niet functioneren en dat andere extensies niet kunnen worden geïnstalleerd. Wijzig configuratiebestanden uitsluitend via Extension Manager.

Ondertekende extensies

Met een digitale handtekening wordt de uitgever van de extensie geïdentificeerd. Deze bevat gecodeerde informatie die uniek is voor de ondertekenaar en eenvoudig kan worden gecontroleerd. De digitale handtekening garandeert de gebruiker dat de extensie afkomstig is van de uitgever.

Digitale handtekeningen worden gecontroleerd met een digitaal certificaat dat elektronisch de authenticiteit van de uitgever vaststelt. Een digitaal certificaat dat is uitgegeven door een certificeringsinstantie certificeert dat een uitgever en een specifieke extensie aan elkaar zijn gekoppeld. Deze koppeling is vergelijkbaar met de manier waarop de foto in uw paspoort uw identiteit aan uw persoonlijke gegevens koppelt. Door Adobe ondertekende extensies maken gebruik van een certificaat dat is uitgegeven door Verisign. Extensies die door andere ontwikkelaars dan Adobe zijn gemaakt, ondertekenen mogelijk hun extensies met een ander vertrouwd certificaat.

Ga voor informatie over het ondertekenen van een extensie naar www.adobe.com/go/learn_em_signextension_nl.

Meer onderwerpen