Windows | Vastlopen tijdens het aanpassen van afbeeldingen

Toepassing loopt vast wanneer u uw afbeeldingen ontwikkelt in de module Ontwikkelen in Lightroom of de Camera Raw-plugin in Photoshop.

Probleem

• Lightroom loopt vast wanneer u naar de module Ontwikkelen overschakelt.
  • Photoshop en Bridge lopen vast wanneer u onbewerkte bestanden opent via de Camera Raw-plugin.

Het probleem treedt op na een AMD-stuurprogramma-update (versie 17.4.4 - uitgegeven op 23/4/2017) in Windows.

Oplossing

Tussenoplossing 1: schakel GPU gebruiken uit.

• Lightroom: selecteer Voorkeuren > Prestaties en hef selectie van GPU gebruiken op.
  • Camera Raw: Adobe Camera Raw schakelt GPU gebruiken automatisch uit als een toepassing vastloopt vanwege een probleem met een grafisch(e) stuurprogramma/kaart.

Tussenoplossing 2: zet uw AMD-stuurprogramma terug naar een oudere versie (v368.81). Zie Een apparaatstuurprogramma terugzetten voor instructies.

Opmerking: de knop Stuurprogramma terugzetten wordt mogelijk grijs weergegeven als u tijdens de laatste update van het GPU-stuurprogramma een nieuwe installatie hebt uitgevoerd. Als u een nieuwe installatie hebt uitgevoerd:

Extra informatie:

Ons engineering-team werkt samen met AMD aan een oplossing voor dit probleem.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online