Probleemoplossing: Photoshop Elements loopt vast vanwege incompatibele plug-ins

Als Photoshop Elements crasht bij het opstarten of tijdens het gebruik van de app, kan dit veroorzaakt worden door een defecte of incompatibele plug-in.

Stappen voor het oplossen van fouten bij plug-ins

Zorg dat u alle updates voor uw plug-ins hebt bijgewerkt.

• Controleer de website van de fabrikant van die plug-in voor de nieuwste versie van de plug-in. Het downloaden van een bijgewerkte versie lost vaak problemen met invoegtoepassingen op.
  • Gebruik het installatieprogramma van de fabrikant van de invoegtoepassing om hun invoegtoepassingen te installeren (of installeer deze opnieuw).

Schakel plug-ins van derde partijen definitief uit

1. Sluit Photoshop Elements.

2. Ga naar de volgende locatie:

• Op Windows: C:\Program Files\Adobe\Photoshop Elements 2020
    • Op Mac: Toepassingen > Adobe Photoshop Elements 2020 > Ondersteuningsbestanden
  3. Zoek de map Plug-Ins en voer tilde (~) voor de naam in (d.w.z. hernoem de map naar ~ Plug-Ins).

4. Start de toepassing.

Als de crash is opgelost nadat u de bovengenoemde stappen hebt uitgevoerd, zijn een of meer plug-ins die op uw systeem zijn geïnstalleerd, niet compatibel met Adobe Photoshop Elements 2020.

De problematische invoegtoepassing identificeren

Om uit te zoeken welke plug-in de crashes veroorzaakt, kunt u een of meer van de volgende oplossingen proberen:

• Verplaats de plug-in uit de map Plug-ins naar een tijdelijke locatie buiten de map Plug-ins van Photoshop Element (bijvoorbeeld, naar een nieuwe map op uw bureaublad).
  • Wijzig de naam van de plug-inbestanden zodat de bestandsnaam begint met een tilde (~). Photoshop Elements laadt geen bestanden die met een tilde starten.
  • Volg de verwijderingsinstructies die door de uitgever van elke plug-in wordt geleverd en verwijder de plug-in.

Plug-inmappen zoeken

Plug-ins van derden en optionele plug-ins worden op de volgende locaties geïnstalleerd:

• Op Windows: Hard Drive\Program Files\Adobe\Photoshop Elements 2020\Plug-ins.Bijvoorbeeld: C:\Program Files\Adobe\Photoshop Elements 2020\Plug-Ins
  • Op MacOS: Toepassingen > Adobe Photoshop Elements 2020 > Ondersteuningsbestanden > Plug-ins

Neem contact op met Grp-ElementsSupport@adobe.com als uw computer zelfs na het uitvoeren van de genoemde stappen vastloopt.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online