Voordat u begint

Meestal kunt u Photoshop Elements 10 verwijderen door het verwijderingsprogramma uit te voeren. U kunt het installatieprogramma openen via de optie Programma's en onderdelen in Windows 7 en Vista. Als u Windows XP gebruikt, kunt u het verwijderingsprogramma oproepen via de optie Software in het Configuratiescherm.

Als Photoshop Elements 10 niet wordt weergegeven in het Configuratiescherm, of als u een foutmelding ontvangt wanneer u probeert het programma te verwijderen, kunt u het handmatig verwijderen. Bij handmatige verwijdering zorgt u er ook voor dat de toepassing volledig van uw computer wordt verwijderd.

Opmerking: voor een aantal van de onderstaande stappen moet u specifieke gegevens opgeven over de Windows-editie die u gebruikt. Als u deze gegevens niet weet, leest u Vaststellen of uw computer een 32-bits of 64-bits editie van Windows heeft.

Opmerking: het is mogelijk dat niet alle bestanden, mappen en registervermeldingen die hieronder worden weergegeven, op uw systeem voorkomen. Als u bepaalde bestanden, mappen of registervermeldingen niet op uw computer kunt vinden, gaat u door naar het volgende item op de lijst.

Het verwijderingsprogramma uitvoeren

1. Sluit alle toepassingen.

2. Kies Start > Configuratiescherm of Start > Instellingen > Configuratiescherm.

3. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows XP: dubbelklik op Software.
    • Windows 7, Vista: als de weergave Configuratiescherm is geselecteerd, klikt u op Een programma verwijderen onder Programma's.
    • Windows 7, Vista: als de klassieke weergave is geselecteerd, dubbelklikt u op Programma's en onderdelen.
  4. Selecteer Adobe Photoshop Elements 10 in de lijst met geïnstalleerde programma's, en klik op Verwijderen.

5. Klik op Volgende.

6. Klik op Verwijderen en volg de overige instructies op het scherm om de verwijdering te voltooien.

Nadat u Photoshop Elements 10 hebt verwijderd, voert u de overige taken hieronder uit om ervoor te zorgen dat de toepassing volledig is verwijderd.

De service Controlemappen stoppen

De service Controlemappen wordt op de achtergrond op uw computer uitgevoerd. De service detecteert foto's die u aan mappen toevoegt die zijn opgenomen in de lijst met controlemappen van de Organizer. Als deze service actief is, kunt u niet alle mappen verwijderen die in de volgende sectie worden weergegeven.

1. Kies Start > Uitvoeren (Windows XP) of klik op Start (Windows 7 en Vista).

2. Typ services.msc en druk op Enter.

3. Zoek Adobe Active File Monitor V10 in de lijst met services. Als de service niet wordt weergegeven in deze sectie,

4. Klikt u met de rechtermuisknop op Adobe Active File Monitor V10 en voert u een van de volgende handelingen uit:

• Kies Stoppen in het pop-upmenu. Ga naar de volgende stap.
    • Als Stoppen niet beschikbaar is (wordt grijs weergegeven), is de service al gestopt. Ga naar de volgende stap.
  5. Sluit het venster Services.

Resterende mappen en bestanden verwijderen

Maak een back-up van persoonlijke bestanden die u wilt opslaan uit de volgende mappen, en verwijder vervolgens de mappen en bestanden voor uw Windows-editie:

Opmerking: sommige onderstaande bestanden zijn verborgen. Windows Verkenner geeft verborgen bestanden en mappen standaard niet weer. Wilt u deze verborgen mappen weergaven, raadpleeg dan Verborgen bestanden, mappen, bestandsextensies weergeven (kb402324).

64-bits edities van Windows 7 of Vista

Mappen

C:\Program Files (x86)\Adobe\Photoshop Elements 10

C:\Program Files (x86)\Adobe\Elements 10 Organizer***

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\10.0

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\10.0***

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 10***

C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\10.0

C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\10.0***

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Photoshop Elements\10.0

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Elements Organizer\10.0***

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 10.0.0

Snelkoppelingsbestanden

C:\Users\Public\Desktop\Adobe Photoshop Elements 10

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 10

32-bits edities van Windows 7 of Vista

Mappen

C:\Program Files\Adobe\Photoshop Elements 10

C:\Program Files\Adobe\Elements 10 Organizer***

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\10.0

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\10.0***

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 10***

C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\10.0

C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\10.0***

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Photoshop Elements\10.0

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Elements Organizer\10.0***

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 10.0.0

Snelkoppelingsbestanden

C:\Users\Public\Desktop\Adobe Photoshop Elements 10

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 10

32-bits edities van Windows XP

Mappen

C:\Program Files\Adobe\Photoshop Elements 10

C:\Program Files\Adobe\Elements 10 Organizer***

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\10.0

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\10.0***

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 10***

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\10.0

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Elements Organizer\10.0***

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\10.0

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Elements Organizer\10.0***

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 10.0.0

Snelkoppelingsbestanden

C:\Documents and Settings\All Users\Desktop\Adobe Photoshop Elements 10

C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 10

64-bits editie van Windows XP

Mappen

C:\Program Files (x86)\Adobe\Photoshop Elements 10

C:\Program Files (x86)\Adobe\Elements 10 Organizer***

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\10.0

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\10.0***

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 10***

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\10.0

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Elements Organizer\10.0***

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\10.0

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Elements Organizer\10.0***

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 10.0.0

OPMERKING: *** - Verwijder deze mappen NIET als PRE ook bestaat.

Resterende registervermeldingen verwijderen.

Disclaimer: bij deze procedure moet u het Windows-register bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor problemen die ontstaan wanneer het register onjuist wordt gewijzigd. Het register bevat cruciale informatie over de hardware en software van uw systeem. Maak een back-up van het register alvorens het te wijzigen. Raadpleeg de documentatie in Windows of neem contact op met Microsoft voor meer informatie over het register.

HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\416A3D22C284A44439C2D91A8BCEFD2D

HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\9FA945EEAAF84854382BCE1FCBD91CFF

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Elements Organizer\10.0

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Photoshop Elements\10.0

Voor 32-bits:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{11D08055-939C-432b-98C3-E072478A0CD7}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{22D3A614-482C-444A-932C-9DA1B8ECDFD2}

Voor 64-bits:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{11D08055-939C-432b-98C3-E072478A0CD7}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{22D3A614-482C-444A-932C-9DA1B8ECDFD2}