Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Hoe kan ik Photoshop Elements downloaden en installeren?

Als u de oorspronkelijke media niet heeft, kunt u Photoshop Elements downloaden. U hebt uw serienummer, Adobe ID en -wachtwoord nodig om de installatie te voltooien. Als u de oorspronkelijke schijven heeft, raadpleegt u Photoshop Elements installeren vanaf een DVD.

Waarom wordt Photoshop Elements niet geïnstalleerd?

Leer om installatieproblemen op te lossen voor Photoshop Elements op Windows of Mac OS.

Kan ik een proefkopie van Photoshop Elements downloaden?

Ja! U kunt een proefversie van Photoshop Elements downloaden en installeren. Meld u aan met een Adobe ID en -wachtwoord om een proefversie te downloaden. Zie proefversies van toepassingen behalve Creative Cloud downloaden en installeren voor meer uitgebreide instructies.

Hoe kan ik mijn Adobe ID of -wachtwoord ophalen?

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Kan ik Photoshop Elements op een andere computer installeren?

U kunt Photoshop Elements op maximaal twee computers installeren. Als u het op een derde computer wilt installeren, moet u zich eerst afmelden bij Photoshop Elements op een van de vorige computers. Kies Help > Afmelden. Zie Activeren en deactiveren van Adobe-producten voor meer informatie.

Accountbeheer

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Voor meer informatie over het wijzigen van uw wachtwoord en andere accountgegevens, raadpleegt u Uw Adobe ID-account beheren.

Mijn proefversie verloopt binnenkort. Hoe kan ik deze omzetten?

Uw proefversie omzetten in een betaald product is eenvoudig. Zie Photoshop Elements downloaden en installeren.

Hoe kan ik een ontvangstbewijs of factuur afdrukken?

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik op het tabblad Abonnementen en producten en klik dan op Uw bestellingen weergeven onder Bestelgeschiedenis. Klik op de bestelling en vervolgens op het printerpictogram. Voor meer informatie, zie Adobe Store | Veelgestelde vragen over online bestellen en betalen.

Hoe kan ik een Adobe-bestelling retourneren of omruilen?

Zie Een Adobe-bestelling retourneren, annuleren of omruilen voor stapsgewijze instructies.

Foto's corrigeren

Hoe kan ik het formaat van een foto aanpassen?

Zie Uitsnijden voor meer informatie.

Hoe kan ik rode of oplichtende ogen corrigeren na gebruik van een flitser?

U kunt rode of oplichtende ogen snel corrigeren met het gereedschap Rode ogen verwijderen. Voor meer tips over het retoucheren van foto's, zie Foto's retoucheren en corrigeren.

Hoe kan ik een afbeelding verscherpen?

Voor een snelle retouche kiest u Verbeteren >Automatisch verscherpen. Als u alleen een bepaald gebied in de foto wilt bijwerken, gebruikt u het gereedschap Verscherpen. Lees Foto's verscherpen voor meer informatie.

Hoe kan ik mijn foto roteren?

U kunt de hele foto of een selectie in een foto roteren. In de werkruimte Bewerken selecteert u wat u wilt roteren, vervolgens kiest u Afbeelding >Roteren. Zie voor meer informatie en aanvullende opties voor roteren Transformeren.

Hoe kan ik de kleuren in mijn foto verbeteren?

Gebruik de functie Automatische slimme tint. Voor foto's die of een bepaalde kleurzweem hebben of een verkeerde kleur weergegeven (gewoonlijk door het gebruik van een flitser), kunt u de opdracht Kleurzweem verwijderen gebruiken.

Foto's verbeteren

Hoe kan ik een groepsfotoverbeteren zodat iedereen er goed uitziet?

Als u meerdere foto's van een groep hebt gemaakt, gebruikt u de optie Groepsfoto samenvoegen om de beste foto van elke persoon te kiezen. Instructies hiervoor vindt u in Bewerken met instructies- foto's samenvoegen.

Hoe kan ik tekst toevoegen aan een foto?

Gebruik het gereedschap Tekst om tekst aan uw foto's toe te voegen. U kunt horizontale of verticale tekst toevoegen of de tekst langs een vorm of een pad typen. Gebruik vooraf ingestelde vormen, zoals een hart of een cirkel, volg de vorm van een object of maak een aangepast pad voor de tekst. Voor stapsgewijze instructies raadpleegt u Tekst toevoegen.

Kan ik mijn foto in een kader plaatsen?

Ja! De snelmodus bevat een deelvenster Kaders met verschillende vooraf ontworpen kaders. Leer hoe u de grootte en de positie van de foto aan kunt passen in de zelfstudie Effecten, structuren en kaders toepassen. U kunt ook uw eigen kader ook maken met behulp van de Kadermaker met instructiemodus .

Kan ik mijn foto eruit laten zien als een schilderij of schets?

Ja! In de modus Expert kiest u Filter > Filtergalerie om een voorbeeld te bekijken. Het menu Filter bevat aanvullende artistieke, penseelstreek- en schetsfilters. Speel met de instellingen aan de rechterkant om het perfecte resultaat te bereiken. Voor stapsgewijze instructies en tips, zie Filters.

Kan ik een wenskaart of een kalender maken in Photoshop Elements?

Ja! In het menu Maken kunt u kiezen uit verschillende projecten en sjablonen. Zie voor instructies Een wenskaart maken en Fotokalenders maken.

Veelvoorkomende problemen

Waarom krijg ik een foutmelding over een volle werkschijf bij het starten van Photoshop Elements?

Deze fout treedt op wanneer de werkschijf geen vrije ruimte meer heeft. Zie Foutmelding over volle werkschijf bij het starten van Photoshop Elements | Mac OS.

Waarom kan ik geen foto's of video's uploaden naar Facebook?

Vanwege recente wijzigingen in de manier waarop Facebook met externe ontwikkelaars werkt, wordt het direct uploaden van foto's en video's vanaf desktopproducten naar Facebook niet langer ondersteund. Lees Kan geen foto's en video's uploaden naar Facebook voor meer informatie over dit probleem en voorgestelde tussenoplossingen.

Wat voor bestanden kan ik importeren?

U kunt in Photoshop Elements verschillende bestandstypen importeren. Zie Ondersteunde bestandsindelingen voor een volledige lijst.

Waarom crasht Photoshop Elements bij gebruik van het gereedschap Bijsnijden of fotocollages?

Dit probleem kan zich voordoen wanneer Photoshop Elements is geïnstalleerd op een aangepaste locatie waarvan het locatiepad double-byte tekens heeft. Zie Photoshop Elements crasht bij gebruik van het gereedschap Bijsnijden of fotocollages om het probleem te verhelpen.

Waarom krijg ik een foutmelding wanneer ik sjablonen voor fotocollages download?

Dit probleem kan zich voordoen wanneer de internetverbinding is verbroken tijdens het downloaden van een online sjabloon. Zie Fout bij het downloaden van sjablonen voor fotocollages om dit probleem te verhelpen.

Community

Meedoen aan de conversatie.

Gerelateerd forum