Leren en ondersteuning voor Adobe Photoshop Elements

Tips voor het oplossen van problemen en help

Als u de oorspronkelijke media niet heeft, kunt u Photoshop Elements downloaden. U hebt uw serienummer, Adobe ID en -wachtwoord nodig om de installatie te voltooien. Als u de oorspronkelijke schijven heeft, raadpleegt u Photoshop Elements installeren vanaf een DVD.

Kom te weten hoe u installatieproblemen voor Photoshop Elements op kunt lossen voor Windows of macOS.

Ja! U kunt een proefversie van Photoshop Elements downloaden en installeren. Meld u aan met een Adobe ID en -wachtwoord om een proefversie te downloaden. Zie proefversies van toepassingen behalve Creative Cloud downloaden en installeren voor meer uitgebreide instructies.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U mag een tweede exemplaar van de software installeren voor exclusief gebruik op een laptop of computer in uw bezit, op voorwaarde dat de software op de tweede laptop of computer niet tegelijkertijd wordt gebruikt met de software op de primaire computer.

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Voor meer informatie over het wijzigen van uw wachtwoord en andere accountgegevens, raadpleegt u Uw Adobe ID-account beheren.

Uw proefversie omzetten in een betaald product is eenvoudig. Zie Photoshop Elements downloaden en installeren.

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik op het tabblad Abonnementen en producten en klik dan op Uw bestellingen weergeven onder Bestelgeschiedenis. Klik op de bestelling en vervolgens op het printerpictogram. Voor meer informatie, zie Adobe Store | Veelgestelde vragen over online bestellen en betalen.

Zie Een Adobe-bestelling retourneren, annuleren of omruilen voor stapsgewijze instructies.

Zie Uitsnijden voor meer informatie.

U kunt rode of oplichtende ogen snel corrigeren met het gereedschap Rode ogen verwijderen. Voor meer tips over het retoucheren van foto's, zie Foto's retoucheren en corrigeren.

Voor een snelle retouche kiest u Verbeteren >Automatisch verscherpen. Als u alleen een bepaald gebied in de foto wilt bijwerken, gebruikt u het gereedschap Verscherpen. Lees Foto's verscherpen voor meer informatie.

U kunt de hele foto of een selectie in een foto roteren. In de werkruimte Bewerken selecteert u wat u wilt roteren, vervolgens kiest u Afbeelding >Roteren. Zie voor meer informatie en aanvullende opties voor roteren Transformeren.

Gebruik de functie Automatische slimme tint. Voor foto's die of een bepaalde kleurzweem hebben of een verkeerde kleur weergegeven (gewoonlijk door het gebruik van een flitser), kunt u de opdracht Kleurzweem verwijderen gebruiken.

Als u meerdere foto's van een groep hebt gemaakt, gebruikt u de optie Groepsfoto samenvoegen om de beste foto van elke persoon te kiezen. Instructies hiervoor vindt u in Bewerken met instructies- foto's samenvoegen.

Gebruik het gereedschap Tekst om tekst aan uw foto's toe te voegen. U kunt horizontale of verticale tekst toevoegen of de tekst langs een vorm of een pad typen. Gebruik vooraf ingestelde vormen, zoals een hart of een cirkel, volg de vorm van een object of maak een aangepast pad voor de tekst. Voor stapsgewijze instructies raadpleegt u Tekst toevoegen.

Ja! De snelmodus bevat een deelvenster Kaders met verschillende vooraf ontworpen kaders. Leer hoe u de grootte en de positie van de foto aan kunt passen in de zelfstudie Effecten, structuren en kaders toepassen. U kunt ook uw eigen kader ook maken met behulp van de Kadermaker met instructiemodus .

Ja! In de modus Expert kiest u Filter > Filtergalerie om een voorbeeld te bekijken. Het menu Filter bevat aanvullende artistieke, penseelstreek- en schetsfilters. Speel met de instellingen aan de rechterkant om het perfecte resultaat te bereiken. Voor stapsgewijze instructies en tips, zie Filters.

Ja! In het menu Maken kunt u kiezen uit verschillende projecten en sjablonen. Zie voor instructies Een wenskaart maken en Fotokalenders maken.

Deze fout treedt op wanneer de werkschijf geen vrije ruimte meer heeft. Zie Foutmelding over volle werkschijf bij het starten van Photoshop Elements | Mac OS.

Vanwege recente wijzigingen in de manier waarop Facebook met externe ontwikkelaars werkt, wordt het direct uploaden van foto's en video's vanaf desktopproducten naar Facebook niet langer ondersteund. Lees Kan geen foto's en video's uploaden naar Facebook voor meer informatie over dit probleem en voorgestelde tussenoplossingen.

U kunt in Photoshop Elements verschillende bestandstypen importeren. Zie Ondersteunde bestandsindelingen voor een volledige lijst.

Dit probleem kan zich voordoen wanneer Photoshop Elements is geïnstalleerd op een aangepaste locatie waarvan het locatiepad double-byte tekens heeft. Zie Photoshop Elements crasht bij gebruik van het gereedschap Bijsnijden of fotocollages om het probleem te verhelpen.

Dit probleem kan zich voordoen wanneer de internetverbinding is verbroken tijdens het downloaden van een online sjabloon. Om dit probleem op te lossen, zie  Fout bij downloaden van fotocollagesjablonen.
 

Community

Meedoen aan de conversatie.

Gerelateerd forum