Voordat u begint

Meestal kunt u Photoshop Elements 11 verwijderen door het verwijderingsprogramma uit te voeren. U kunt het installatieprogramma openen via de optie Programma's en onderdelen in Windows 7 en Vista. Als u Windows XP gebruikt, kunt u het verwijderingsprogramma oproepen via de optie Software in het Configuratiescherm.

Als Photoshop Elements 11 niet wordt weergegeven in het Configuratiescherm, of als u een foutmelding ontvangt wanneer u probeert het programma te verwijderen, kunt u het handmatig verwijderen. Bij handmatige verwijdering zorgt u er ook voor dat de toepassing volledig van uw computer wordt verwijderd.

Opmerking:

Voor een aantal van de onderstaande stappen moet u specifieke gegevens opgeven over de Windows-editie die u gebruikt. Als u deze gegevens niet weet, leest u Vaststellen of uw computer een 32-bits of 64-bits editie van Windows heeft (kb407673).

Opmerking:

Het is mogelijk dat niet alle bestanden, mappen en registervermeldingen die hieronder worden weergegeven, op uw systeem voorkomen. Als u bepaalde bestanden, mappen of registervermeldingen niet op uw computer kunt vinden, gaat u door naar het volgende item op de lijst.

Het verwijderingsprogramma uitvoeren

1. Sluit alle toepassingen.

2. Kies Start > Configuratiescherm of Start > Instellingen > Configuratiescherm.

3. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows XP: dubbelklik op Software.
    • Windows 7, Vista: als de weergave Configuratiescherm is geselecteerd, klikt u op Een programma verwijderen onder Programma's.
    • Windows 7, Vista: als de klassieke weergave is geselecteerd, dubbelklikt u op Programma's en onderdelen.
  4. Selecteer Adobe Photoshop Elements 11 in de lijst met geïnstalleerde programma's, en klik op Verwijderen.

5. Klik op Volgende.

6. Klik op Verwijderen en volg de overige instructies op het scherm om de verwijdering te voltooien.

Nadat u Photoshop Elements 11 hebt verwijderd, voert u de overige taken hieronder uit om ervoor te zorgen dat de toepassing volledig is verwijderd.

De service Controlemappen stoppen

De service Controlemappen wordt op de achtergrond op uw computer uitgevoerd. De service detecteert foto's die u aan mappen toevoegt die zijn opgenomen in de lijst met controlemappen van de Organizer. Als deze service actief is, kunt u niet alle mappen verwijderen die in de volgende sectie worden weergegeven.

1. Kies Start > Uitvoeren (Windows XP) of klik op Start (Windows 7 en Vista).

2. Typ services.msc en druk op Enter.

3. Zoek Adobe Active File Monitor V11 in de lijst met services.

4. klikt u met de rechtermuisknop op Adobe Active File Monitor V11 en voert u een van de volgende handelingen uit:

• Kies Stoppen in het pop-upmenu. Ga naar de volgende stap.
    • Als Stoppen niet beschikbaar is (wordt grijs weergegeven), is de service al gestopt. Ga naar de volgende stap.
  5. Sluit het venster Services.

Resterende mappen en bestanden verwijderen

Maak een back-up van persoonlijke bestanden die u wilt opslaan uit de volgende mappen, en verwijder vervolgens de mappen en bestanden voor uw Windows-editie.

Opmerking:

Sommige onderstaande mappen zijn verborgen. Windows Verkenner geeft verborgen bestanden en mappen standaard niet weer. Zie Verborgen bestanden, mappen en bestandsextensies weergeven (kb402324) om deze verborgen mappen weer te geven.

64-bits edities van Windows 7 of Vista

Mappen

C:\Program Files (x86)\Adobe\Photoshop Elements 11

C:\Program Files (x86)\Adobe\Elements 11 Organizer***

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\11.0

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\11.0***

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 11***

C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\11.0

C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\11.0***

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Photoshop Elements\11.0

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Elements Organizer\11.0***

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 11.0.0

Snelkoppelingsbestanden

C:\Users\Public\Desktop\Adobe Photoshop Elements 11

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 11

32-bits edities van Windows 7 of Vista

Mappen

C:\Program Files\Adobe\Photoshop Elements 11

C:\Program Files\Adobe\Elements 11 Organizer***

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\11.0

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\11.0***

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 11***

C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\11.0

C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\11.0***

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Photoshop Elements\11.0

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Elements Organizer\11.0***

C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 11.0.0

Snelkoppelingsbestanden

C:\Users\Public\Desktop\Adobe Photoshop Elements 11

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 11

32-bits edities van Windows XP

Mappen

C:\Program Files\Adobe\Photoshop Elements 11

C:\Program Files\Adobe\Elements 11 Organizer***

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\11.0

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\11.0***

C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 11***

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\11.0

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Elements Organizer\11.0***

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\11.0

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Elements Organizer\11.0***

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 11.0.0

Snelkoppelingsbestanden

C:\Documents and Settings\All Users\Desktop\Adobe Photoshop Elements 11

C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 11

64-bits editie van Windows XP

Mappen

C:\Program Files (x86)\Adobe\Photoshop Elements 11

C:\Program Files (x86)\Adobe\Elements 11 Organizer***

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\11.0

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\11.0***

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 11***

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\11.0

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Elements Organizer\11.0***

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\11.0

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Elements Organizer\11.0***

C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 11.0.0

Snelkoppelingsbestanden

C:\Documents and Settings\All Users\Desktop\Adobe Photoshop Elements 11

C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 11

***Opmerking:als Adobe Premiere Elements 11 is geïnstalleerd, verwijdert u deze items niet.

Nadat u de bovenstaande bestanden en mappen hebt verwijderd, maakt u de Prullenbak leeg.

Resterende registervermeldingen verwijderen

Disclaimer: bij deze procedure moet u het Windows-register bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor problemen die ontstaan wanneer het register onjuist wordt gewijzigd. Het register bevat cruciale informatie over de hardware en software van uw systeem. Maak een back-up van het register alvorens het te wijzigen. Raadpleeg de documentatie in Windows of neem contact op met Microsoft voor meer informatie over het register.

Verwijder de volgende registersleutels:

• HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Photoshop Elements\11.0
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Elements Organizer\11.0***
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Pulse
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Features\467181D10DCD8B14AAB7A095F920A727
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Features\1E560D4DFBA30D143B58CFF620F7D400
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\467181D10DCD8B14AAB7A095F920A727
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\1E560D4DFBA30D143B58CFF620F7D400

32-bits computer

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{1D181764-DCD0-41B8-AA7B-0A599F027A72}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{D4D065E1-3ABF-41D0-B385-FC6F027F4D00}

64-bits computer

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{1D181764-DCD0-41B8-AA7B-0A599F027A72}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{D4D065E1-3ABF-41D0-B385-FC6F027F4D00}

Opmerking:

Als Adobe Premiere Elements 11 is geïnstalleerd, verwijdert u deze registervermeldingen niet.