Renderingsfilters

Wolken

Met het filter Wolken genereert u een zacht wolkenpatroon met gebruik van willekeurige waarden die tussen de voorgrond- en de achtergrondkleur op de werkbalk variëren.

Opmerking:

U genereert een sterker wolkenpatroon door Alt (of Option in Mac OS) ingedrukt te houden wanneer u Filter > Rendering > Wolken kiest.

Andere wolken

Met dit filter produceert u een wolkenpatroon met gebruik van willekeurig gegenereerde waarden die variëren tussen de voorgrond- en de achtergrondkleur in de toolset. Als u dit filter eenmaal kiest, worden delen van de afbeelding omgekeerd in een wolkenpatroon. Als u het filter een aantal keren toepast, krijgt u rib- en aderpatronen die op een marmerstructuur lijken.

Vezels

Hiermee verkrijgt u het effect van geweven vezels met behulp van de voorgrond- en achtergrondkleuren. U kunt de gevarieerdheid van de kleuren instellen met de optie Variantie (met een lage waarde verkrijgt u langere kleurstrepen en met een hoge waarde verkrijgt u zeer korte vezels met een gevarieerde verdeling van kleuren). Met de optie Sterkte bepaalt u de vormgeving van elke vezel. Met een lage instelling verkrijgt u grote vezels en met een hoge instelling verkrijgt u korte, dunne vezels. Met de optie Willekeurig wijzigt u het uiterlijk van het patroon. U kunt deze optie selecteren totdat u een patroon verkrijgt dat u bevalt. Wanneer u het filter Vezels toepast, worden de afbeeldingsgegevens op de actieve laag vervangen door vezels.

Opmerking:

Pas een aanpassingslaag met een verlooptoewijzing toe om de vezels te vullen met kleur. (Zie Aanpassings- en opvullagen.)

Zon

Met dit filter bootst u de lichtrefractie na die wordt veroorzaakt wanneer fel licht in de cameralens schijnt. U kunt de helderheid, plaats en vorm van het effect instellen (het lenstype). Klik op het voorvertoningsvenster in het dialoogvenster om de plaats van het effect in te stellen.

Structuurvulling

Opmerking:

Het filter Structuurvulling is niet beschikbaar in Photoshop Elements 12 en nieuwere versies.

Met het filter Structuurvulling gebruikt u een grijswaardenafbeelding van Photoshop voor structuur in een foto.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account