Craquelure

Hiermee tekent u een afbeelding op een gipsoppervlak met veel reliëf, zodat een fijn netwerk van scheurtjes ontstaat die de contouren van de afbeelding volgen. Met dit filter brengt u een reliëfeffect aan in afbeeldingen met een groot aantal kleuren of grijswaarden. U kunt de tussenruimte tussen de scheurtjes, de diepte en de helderheid instellen.

Korrel

Hiermee voegt u een structuur toe aan een afbeelding door verschillende soorten korrels na te bootsen. De korrelsoorten Sprenkel en Stippel maken gebruik van de achtergrondkleur. U kunt de intensiteit, het contrast en het type voor de korrels instellen.

Mozaïektegels

Met het filter Mozaïektegels tekent u de afbeelding alsof deze is opgebouwd uit kleine scherfjes of tegels en vult u de tussenruimte tussen de tegels op. (Het filter Pixel > Mozaïek breekt een afbeelding daarentegen op in blokken pixels met verschillende kleuren.) U kunt de grootte van de tegels en de breedte van de tussenruimte instellen, en de tussenruimte lichter maken.

Lappendeken

Hiermee wordt een afbeelding verdeeld in vierkantjes die zijn opgevuld met de overheersende kleur in verschillende gedeelten van de afbeelding. Het filter vermindert of verhoogt de diepte van de tegels willekeurig om de hooglichten en de schaduwen te herhalen. U kunt de grootte van het vierkantje en het reliëf instellen.

Gebrandschilderd glas

Met dit filter wordt een afbeelding opnieuw getekend als aangrenzende cellen van één kleur die een omtrek hebben in de voorgrondkleur. U kunt de grootte van de cel, de dikte van de rand en de intensiteit van het licht instellen.

Structuurmaker

Hiermee kunt u verschillende structuurtypen nabootsen of een bestand selecteren om als structuur te gebruiken. Met de opties voor structuur instellen kunt u afbeeldingen eruit laten zien alsof ze zijn geschilderd op structuren zoals schildersdoek of steen, of alsof ze door glazen blokken worden bekeken.