Vormen en afbeeldingen aan titels toevoegen

Vormobjecten maken voor titels

U kunt de tekengereedschappen in het deelvenster Monitor gebruiken om allerlei vormen, zoals rechthoeken, ellipsen en lijnen te maken. Nadat u een vorm hebt getekend, kunt u er een stijl op toepassen en de vulling- en lijnkenmerken van de vorm wijzigen.

Vormgereedschappen

A. Rechthoek B. Ellips C. Rechthoek met afgeronde hoeken D. Lijn 

 1. Dubbelklik zo nodig op de titel in de tijdlijn van de Professionele weergave om deze te openen in het deelvenster Monitor.
 2. Selecteer een vormgereedschap in het deelvenster Monitor.
 3. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Houd Shift ingedrukt terwijl u sleept om de hoogte-breedteverhouding van de vorm te behouden.

  • Houd Alt ingedrukt terwijl u sleept om vanuit het midden van de vorm te tekenen.

  • Houd Shift en Alt ingedrukt terwijl u sleept om de hoogte-breedteverhouding te behouden en vanuit het midden te tekenen.

  • Sleep diagonaal over de hoekpunten om de vorm tijdens het tekenen diagonaal om te draaien.

  • Sleep naar rechts, naar links, naar boven of naar beneden om de vorm tijdens het tekenen horizontaal of verticaal om te draaien.

 4. Als u er een stijl op wilt toepassen, klikt u op een stijlobject in het gedeelte Stijl van het deelvenster Aanpassen.

Afbeeldingen aan titels toevoegen

U kunt een afbeelding aan een titel toevoegen als een grafisch element of u kunt de afbeelding in een vak plaatsen, zodat de afbeelding deel uitmaakt van de tekst. Premiere Elements accepteert zowel bitmapafbeeldingen als op vectoren gebaseerde illustraties. Vectorafbeeldingen worden gerasterd tot een bitmapversie in het deelvenster Monitor. Standaard wordt een ingevoegde afbeelding weergegeven op de oorspronkelijke grootte. Als de afbeelding eenmaal in een titel is ingevoegd, kunt u de eigenschappen van de afbeelding (zoals de schaal) op dezelfde manier wijzigen als die van andere objecten.

Opmerking: in tegenstelling tot tekst of grafische objecten wordt een afbeelding die u aan een titel toevoegt, niet als deel van de titel ingesloten. In plaats daarvan verwijst de afbeelding naar het bronafbeeldingsbestand, net zoals de items in het deelvenster Projectelementen verwijzen naar brongeluidsbestanden en bronvideobestanden.

Een afbeelding in een titel plaatsen

 1. Dubbelklik zo nodig op de titel in de tijdlijn van de Professionele weergave om deze te openen in het deelvenster Monitor.
 2. Voer een van de volgende handelingen uit in het deelvenster Monitor:
  • Klik met de rechtermuisknop of houd Ctrl ingedrukt en klik in het deelvenster Monitor. Kies vervolgens Afbeelding > Afbeelding toevoegen.

  • Kies Tekst > Afbeelding > Afbeelding toevoegen.

  Premiere Elements importeert de afbeelding op de grootte waarop deze is gemaakt.

 3. Sleep de afbeelding naar de gewenste locatie in het deelvenster Monitor. U kunt desgewenst de grootte, dekking, rotatie en schaal van de afbeelding wijzigen.
  Opmerking:

  Afbeeldingen die met een digitale fotocamera zijn gemaakt, zijn over het algemeen veel groter dan de schermgrootte van een videoproject. Als u de grootte van een afbeelding wilt wijzigen zonder de afbeelding te vervormen, houdt u Shift ingedrukt en sleept u de hoekgreep van de afbeelding of gebruikt u de opdracht Tekst > Transformeren > Schaal.

Een afbeelding in een tekstvak plaatsen

Als u een afbeelding in een tekstvak plaatst, gedraagt deze afbeelding zich als een teken in de tekst. De afbeelding kan dezelfde kenmerken hebben als andere tekens, zoals lijnen.

 1. Dubbelklik zo nodig op de titel in de tijdlijn van de Professionele weergave om deze te openen in het deelvenster Monitor.
 2. Klik in het deelvenster Aanpassen op het gereedschap Horizontale tekst of het gereedschap Verticale tekst.
 3. Klik in het deelvenster Monitor om een tekstvak te maken waarin u de afbeelding wilt invoegen.
 4. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Klik met de rechtermuisknop of houd Ctrl ingedrukt en klik in het deelvenster Monitor. Kies vervolgens Afbeelding > Afbeelding in tekst invoegen.

  • Kies Tekst > Afbeelding > Afbeelding in tekst invoegen.

 5. Selecteer een afbeelding en klik op Openen.

De oorspronkelijke grootte of hoogte-breedteverhouding van een afbeelding herstellen

 1. Dubbelklik zo nodig op de titel in de tijdlijn van de Professionele weergave om deze te openen in het deelvenster Monitor.
 2. Selecteer de afbeelding en voer een van de volgende handelingen uit:
  • Kies Tekst > Afbeelding > Afbeeldingsgrootte herstellen.

  • Kies Tekst > Afbeelding > Hoogte/breedteverhouding afbeelding herstellen.

  Opmerking:

  Als u een afbeelding of bewegende videobeelden alleen als achtergrond wilt gebruiken, plaatst u de titel over een clip van de afbeelding of video heen.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account