Handboek Annuleren

Commentaar maken

1. Handboek voor Adobe Premiere Elements
  2. Inleiding tot Adobe Premiere Elements
    1. Nieuw in Premiere Elements
    2. Systeemvereisten | Adobe Premiere Elements
    3. Beginselen van de werkruimte
    4. Modus met instructies
    5. Gebruik pan en zoom om een video-achtig effect te creëren
    6. GPU-versnelde rendering
  3. Werkruimte en workflow
    1. Het startscherm leren kennen
    2. Automatisch gemaakte collages, diavoorstellingen en meer bekijken en delen
    3. Beginselen van de werkruimte
    4. Voorkeuren
    5. Tools
    6. Sneltoetsen
    7. Audioweergave
    8. Wijzigingen ongedaan maken
    9. Sneltoetsen aanpassen
    10. Werkschijven gebruiken
  4. Werken met projecten
    1. Een project maken
    2. Instellingen en voorinstellingen voor projecten aanpassen
    3. Projecten opslaan en een reservekopie maken
    4. Films voorvertonen
    5. Een videocollage maken
    6. Een videoverhaal maken
    7. Instant films maken
    8. Clipeigenschappen weergeven
    9. De bestanden van een project weergeven
    10. Projecten archiveren
    11. GPU-versnelde rendering
  5. Media importeren en toevoegen
    1. Media toevoegen
    2. Richtlijnen voor het toevoegen van bestanden
    3. De duur instellen voor geïmporteerde stilstaande beelden
    4. 5.1 audio importeren
    5. Werken met offline bestanden
    6. Bestanden delen tussen Adobe Premiere Elements en Adobe Photoshop Elements
    7. Speciale clips maken
    8. Werken met hoogte-breedteverhoudingen en velden
  6. Clips rangschikken
    1. Clips rangschikken in de tijdlijn van de Professionele weergave
    2. Clips groeperen, koppelen en uitschakelen
    3. Clips rangschikken op de tijdlijn van de Snelle weergave
    4. Werken met clip- en tijdlijnmarkeertekens
  7. Clips bewerken
    1. Ruis reduceren
    2. Object selecteren
    3. Spontane momenten
    4. Smart Trim
    5. De snelheid en duur van een clip wijzigen
    6. Clips splitsen
    7. Frames stilzetten en vasthouden
    8. Helderheid, contrast en kleur aanpassen - Bewerken met instructies
    9. Videobeelden stabiliseren met Shake Stabilizer
    10. Beeldmateriaal vervangen
    11. Werken met bronclips
    12. Ongewenste frames bijsnijden - Bewerken met instructies
    13. Clips bijsnijden
    14. Frames bewerken met Automatische slimme tint Kleurtint
    15. Artistieke effecten
  8. Overgangen toepassen
    1. Overgangen toepassen op clips
    2. Basisbeginselen van overgangen
    3. Overgangen aanpassen
    4. Overgangen toevoegen tussen videoclips - Bewerken met instructies
    5. Speciale overgangen maken
    6. Een Luma-overgangseffect met vervaging creëren - Bewerken met instructies
  9. Basisbeginselen speciale effecten
    1. Effectenreferentie
    2. Effecten toepassen en verwijderen
    3. Maak een zwart-witvideo met een opvallend kleuraccent - Bewerken met instructies
    4. Tijd opnieuw toewijzen - Bewerken met instructies
    5. Basis voor effecten
    6. Werken met voorinstellingen voor effecten
    7. Effecten vinden en rangschikken
    8. Frames bewerken met Automatische slimme tint Kleurtint
    9. Frame vullen - Bewerken met instructies
    10. Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies
    11. Aanbevolen procedures voor het maken van een timelapsevideo
  10. Speciale effecten toepassen
    1. Video-effecten creëren met het gereedschap pannen en zoomen
    2. Transparantie en objecten op elkaar plaatsen
    3. Clips verplaatsen, schalen of roteren met het effect Beweging
    4. Een effectenmasker toepassen op uw video
    5. Temperatuur en tint aanpassen
    6. Een glaspaneeleffect creëren - Bewerking met instructies
    7. Een beeld-in-beeld-bedekking maken
    8. Effecten toepassen aan de hand van aanpassingslagen
    9. Titel toevoegen aan uw film
    10. Nevel verwijderen
    11. Een Beeld-in-beeld maken - Bewerken met instructies
    12. Een effect Vignettering maken
    13. Een effect Gesplitste tint toevoegen
    14. FilmLooks-effecten toevoegen
    15. Een HSL-tunereffect toevoegen
    16. Frame vullen - Bewerken met instructies
    17. Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies
    18. Geanimeerde lucht - Bewerken met instructies
    19. Object selecteren
    20. Geanimeerde mattes - Bewerken met instructies
    21. Dubbele belichting - Bewerken met instructies
  11. Speciale audio-effecten
    1. Audio mixen en het volume aanpassen met Adobe Premiere Elements
    2. Geluidseffecten toevoegen aan een video
    3. Muziek toevoegen aan videoclips
    4. Verhalen maken
    5. Soundtracks gebruiken
    6. Muziek remix
    7. Verhaal toevoegen aan uw film - Bewerken met instructies
    8. Muziek toevoegen aan uw film - Bewerken met instructies
  12. Filmtitels
    1. Titels maken
    2. Vormen en afbeeldingen aan titels toevoegen
    3. Kleuren en schaduwen toevoegen aan titels
    4. Tekst bewerken en opmaken
    5. Bewegingstitels
    6. Titels exporteren en importeren
    7. Objecten in titels rangschikken
    8. Titels voor televisie ontwerpen
    9. Stijlen toepassen op tekst en afbeeldingen
    10. Een video toevoegen in de titel
  13. Schijfmenu's
    1. Schijfmenu's maken
    2. Werken met menumarkeertekens
    3. Typen schijven en menuopties
    4. Menu's voorvertonen
  14. Uw films delen en exporteren
    1. Uw video's exporteren en delen
    2. Delen voor afspelen op een computer
    3. Basisprincipes compressie en gegevenssnelheden
    4. Gemeenschappelijke instellingen voor delen

Commentaar maken

Voor de beste resultaten moet u controleren of de microfoon goed werkt met de computer en Premiere Elements voordat u een clip van commentaar voorziet.

Met de microfoon van uw computer kunt u clips van commentaar voorzien terwijl u deze voorvertoont in het deelvenster Monitor. Uw commentaar wordt vervolgens toegevoegd aan de soundtrack Commentaar die zichtbaar is in de tijdlijn van de Snelle weergave of de tijdlijn van de Professionele weergave.

Instellen voor commentaar

1. Sluit een microfoon aan op de microfoonaansluiting van de computer.
  2. (Windows) Test de microfoon via de wizard Geluidshardware testen van Windows. Controleer de documentatie van Windows voor instructies.
  3. Kies in Premiere Elements de optie Bewerken > Voorkeuren > Audiohardware / Adobe Premiere Elements 13 > Voorkeuren > Audiohardware.

4. Selecteer in het menu Standaardapparaat het geluidsapparaat van uw computer en klik op OK.

Een clip voorzien van commentaar

1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Sleep vervolgens de huidige-tijdindicator in de tijdlijn van de Professionele weergave naar het punt waar het commentaar moet beginnen.

• Selecteer in de tijdlijn van de Professionele weergave de clip die u van commentaar wilt voorzien. Sleep vervolgens de huidige-tijdindicator naar het punt waar het commentaar moet beginnen.

2. In de tijdlijn van de Snelle weergave of de tijdlijn van de Professionele weergave selecteert u Commentaar in het deelvenster Gereedschappen.
  3. Klik in het venster Gesproken commentaar opnemen op de knop Microfoonbron en selecteer het geluidsapparaat in het menu.
  4. Schakel voor het beste resultaat de luidsprekers van de computer uit om terugkoppeling te voorkomen. Als u het geluid wilt controleren terwijl u commentaar toevoegt, sluit u een koptelefoon op de computer aan en schakelt u de optie Geluid dempen tijdens opname uit.
    Opmerking:

Als uw luidsprekers zijn ingeschakeld, moet u zo dicht mogelijk bij de microfoon gaan zitten en de microfoon zo ver mogelijk van de luidsprekers vandaan houden om feedback te voorkomen.

5. Spreek op conversatievolume in de microfoon en zet de schuifregelaar voor het ingangsvolume hoger of lager totdat de meter uitslaat tot het oranje gedeelte bij de luidste woorden.
  6. Klik op de knop Opnemen.
  7. Boven in het venster Gesproken commentaar opnemen wordt een timer weergegeven naast Opname starten na. Wanneer Opname starten na verandert in Opnemen, spreekt u uw commentaar in op het moment dat de geselecteerde clip wordt afgespeeld.
  8. Wanneer u het commentaar hebt ingesproken, klikt u op de knop Stoppen.

Een audioclip die uw commentaar bevat, wordt toegevoegd aan het deelvenster Projectelementen en aan de Commentaartrack in de tijdlijn van de Snelle weergave of de tijdlijn van de Professionele weergave (onder de geselecteerde clip).

Opmerking:

Als u niet op de knop Stoppen klikt, wordt het opnemen automatisch gestopt aan het begin van het volgende bestand in de Commentaartrack of dertig seconden na afloop van de laatste clip in de tijdlijn van de Snelle weergave of de tijdlijn van de Professionele weergave.

9. Als u een voorvertoning van uw opname wilt afspelen, klikt u op de knop Naar vorige. Klik vervolgens op de knop Afspelen.
  10. Als u wilt doorgaan met het opnemen vanaf het punt waarop u bent gestopt, klikt u opnieuw op de knop Opnemen.

Klik nogmaals op Opnemen om alle commentaren te overschrijven die al in de commentaartrack staan.

11. Klik op de knop Pauzeren om de voorvertoning op elk gewenst moment te stoppen.

Commentaar vervangen of verwijderen

1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Sleep vervolgens de huidige-tijdindicator in de tijdlijn van de Professionele weergave naar het punt waar het oude commentaar begint.

• Selecteer in de tijdlijn van de Snelle weergave de clip met het commentaar dat u wilt wijzigen. Sleep vervolgens de huidige-tijdindicator in het deelvenster Monitor naar het punt waar het oude commentaar begint.

2. Selecteer de optie Commentaar in het deelvenster Gereedschappen.
  3. Voer in het venster Gesproken commentaar opnemen een van de volgende handelingen uit:
    • Klik op de knop Opnemen als u het commentaar wilt vervangen. Klik nogmaals op Opnemen om de bestaande opname te vervangen door de nieuwe.

• Als u een commentaar wilt verwijderen, klikt u op de knop Verwijderen. De oude commentaarclip wordt verwijderd uit de tijdlijn van de Snelle weergave of de tijdlijn van de Professionele weergave. Deze blijft echter behouden in het deelvenster Projectelementen in de tijdlijn van de Professionele weergave.