Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies

Deze Bewerken met instructies-functie biedt een scenario voor het maken van een timelapsevideo met Premiere Elements. U vindt deze bewerking op het tabblad Grappige bewerkingen.

Timelapse is een techniek waarbij een opname wordt gemaakt met een hoge framesnelheid en afgespeeld met de normale snelheid. Zo lijkt de tijd veel sneller te verlopen. Een opname kan bijvoorbeeld met 1 frame per seconde worden vastgelegd en vervolgens worden afgespeeld met 40 frames per seconde. Het resultaat is een snelheidstoename van 40 keer.

Timelapsevideo die is gemaakt met Premiere Elements

U kunt een timelapsevideo maken met behulp van foto's en video's. Voor de beste resultaten kunt u een reeks foto's of videoclips van dezelfde gebeurtenis gebruiken. Voor informatie over de vereisten voor het maken van een timelapsevideo, inclusief hardwarevereisten en specificaties voor de opname, gaat u naar Beste werkwijzen voor het maken van een timelapsevideo.

Voer de volgende stappen uit om een timelapsevideo te maken:

 1. Selecteer Met instructies > Grappige bewerkingen > Timelapsevideo maken.

 2. Maak een nieuwe map in het vak Projectelementen. Wijzig de naam van de map. Zo staan al uw mediabestanden op één centrale locatie wanneer u ze importeert.

 3. Klik op Media toevoegen om de foto's of video's te importeren waarmee u aan de slag wilt.

  Media toevoegen aan Premiere Elements

 4. Sorteer de mediabestanden op de datum waarop ze zijn gemaakt. Klik in het vak Projectelementen op Deelvensteropties > Sorteren op > Aanmaakdatum.

 5. Sleep de bestanden naar de track Video 1 op de tijdlijn. U kunt ook meerdere bestanden tegelijk slepen. 

 6. Klik met de rechtermuisknop of houd Control ingedrukt en klik op de foto's op de tijdlijn en selecteer Clip > Tijd uitrekken.

 7. Pas de duur aan in het venster Tijd uitrekken.

  Opmerking:

  Voor foto's raden we een tijdsduur aan tussen 00;00;00;05 en 00;00;00;06.

 8. Klik op de afspeelknop om een voorvertoning van de media te bekijken.

 9. Als u tekst wilt toevoegen, selecteert u de opties Titels en Tekst in het rechterdeelvenster. U kunt de standaardtekst slepen en in de track Video 2 op de tijdlijn neerzetten. Voeg tekst toe en pas de duur aan. U kunt ook het lettertype, de kleur en de stijl van de titel aanpassen.

 10. Klik op het audiopictogram in het rechterdeelvenster om audio toe te voegen. Sleep het audiobestand naar de track Audio 1 op de tijdlijn.

 11. Schakel in het venster Score-eigenschap het selectievakje Gehele video aanpassen in om ervoor te zorgen dat de audio is uitgelijnd met de video.

 12. Render de video voor vloeiend afspelen.

 13. Als u de uiteindelijke uitvoer wilt exporteren, selecteert u Bestand > Exporteren en delen. Zie Uw video's exporteren en delen voor informatie over de verschillende beschikbare opties voor exporteren en delen.

  Uw project exporteren en delen

Verwante informatie

Adobe-logo

Aanmelden bij je account