Werken met offline bestanden

Offlinebestanden

Een offlinebestand is een plaatsaanduiding voor een bronbestand dat niet door Premiere Elements kan worden gevonden op de vaste schijf. Bij offline bestanden worden gegevens opgeslagen over de ontbrekende bronbestanden die zij vertegenwoordigen. Als een offlinebestand in de tijdlijn van de Snelle weergave of de Professionele weergave wordt weergegeven, verschijnt een bericht "Media offline" in de monitor en in de tijdlijn van de Snelle weergave of de Professionele weergave.

Een offlinebestand bewerken

 1. Klik in de Professionele weergave op Projectelementen.
 2. Dubbelklik in het deelvenster Projectelementen op het offlinebestand. Het dialoogvenster Waar is het bestand [bestandsnaam] wordt weergegeven. Zoek en selecteer het bronbestand. Klik vervolgens op Selecteren.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of houd Ctrl ingedrukt en klik op het bestand. Selecteer vervolgens Origineel bewerken om het bestand te bewerken.

Een offlinebestand vervangen door een bestand op de computer

 1. Klik in de Professionele weergave op Projectelementen.
 2. Selecteer in het deelvenster Projectelementen een of meerdere offlinebestanden.
 3. Kies Bewerken > Media opzoeken.
 4. Zoek en selecteer het eigenlijke bronbestand. Klik vervolgens op Selecteren.
  Opmerking:

  Als u meer dan een offline bestand hebt geselecteerd, wordt het dialoogvenster Welke media aansluiten weergegeven voor elk bestand dat u hebt geselecteerd. Let op de naam van het offline bestand op de titelbalk van het dialoogvenster, zodat u het juiste bronbestand opnieuw koppelt aan elk offline bestand.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account