SmartTrim zoekt naar de beste scènes op basis van de stijl van uw video en brengt deze samen. SmartTrim gebruikt technologie voor inhoudsintelligentie en een stijlgebonden workflow om de video die u wilt bewerken, automatisch bij te snijden.

Als u video's bewerkt, begint u met bijsnijden. Deze primaire taak is soms moeilijk en tijdrovend. Met de SmartTrim-functie worden de beste scènes automatisch geëxtraheerd. Dit gebeurt op basis van kenmerken zoals personen (individuen of groepen), acties en de kwaliteit van de scènes.

Als u de automatisch geëxtraheerde resultaten wilt wijzigen, kunt u de schuifpositie wijzigen om meer of minder scènes toe te voegen. U kunt de resultaten verder aanpassen door individuele scènes met de hand toe te voegen of te verwijderen, of door de tijdsduur ervan te wijzigen. Wanneer u tevreden bent met de wijziging, bekijkt u de voorvertoning en exporteert u de bijgesneden clip naar de scènelijn.

Automatisch de beste scènes extraheren

De workflow voor automatische extractie van scènes werkt verschillend in de volgende versies:

Premiere Elements 2019 - Snelle weergave

1. Start de SmartTrim-functie vanuit het scherm Snel doel of de snelle weergave

• Als u in het scherm Snel doel werkt, kunt u de SmartTrim-functie direct starten. Zie Scherm Snel doel voor meer informatie.
    • Als u in de scènelijn van de snelle weergave werkt, moet u de media importeren via het deelvenster Media toevoegen.  Zie Premiere Elements 2019 in Overzicht voor meer informatie over de scènelijn van de snelle weergave.
  2. Selecteer de videoclip in de scènelijn van de snelle weergave.

3. Start het SmartTrim-scherm met een van de volgende opties:

• Klik in de videoclip op het pictogram Videoclip bewerken  > SmartTrim.
    Pictogram Videoclip bewerken
    Pictogram Videoclip bewerken
    • Kies Gereedschappen > SmartTrim.
    • Ga naar de werkbalk rechts op het scherm en klik op het pictogram Gereedschappen > Smart Trim.
    SmartTrim

Het scherm SmartTrim wordt geopend met de geselecteerde videoclip.

Standaard wordt automatische 20% van de clip vanaf het startpunt geselecteerd. Als u de geselecteerde segmenten wilt wijzigen, kunt u de handgrepen naar links of rechts slepen.

4. Gebruik een beschikbare voorinstelling om automatisch de beste scènes te markeren. Klik op de knop Voorinstellingen weergeven om de beschikbare Voorinstellingen te bekijken.

Knop Voorinstellingen weergeven
    Knop Voorinstellingen weergeven

Er worden drie voorinstellingen weergegeven.

Voorinstellingen voor slim bijsnijden
    Voorinstellingen voor slim bijsnijden
  5. Selecteer een voorinstelling op basis van de stijl van uw video.

Personen Deze voorinstelling focust op gezichten in de videoclip en gebruikt ook andere kwaliteitsfilters om scènes met personen te zoeken. De voorinstelling wordt aanbevolen voor video's van familiebijeenkomsten, zoals bruiloften, verjaardagen, sinterklaasavond en Kerstmis.
    Actie Deze voorinstelling focust op activiteiten in de videoclip en past ook andere kwaliteitsfilters toe om scènes te vinden met een redelijke tot hoge mate van activiteit. De voorinstelling wordt aanbevolen voor sport- en dansvideo's, zoals wedstrijdsporten, schoolsporten, schoolballet, kinderdansvoorstellingen en spelende kinderen.
    Mix Deze voorinstelling focust op de combinatie van gezichten, activiteiten en camerabeweging en gebruikt ook andere kwaliteitsfilters om bijbehorende scènes te vinden. De voorinstelling wordt aanbevolen voor reis- en natuurvideo's, zoals strand, bergen, cruises en familievakanties.

Als u een voorinstelling selecteert, wordt de clip automatisch geanalyseerd door de SmartTrim-functie, waarna de relevante segmenten worden gemarkeerd. Clips die al een keer zijn geanalyseerd, worden niet nogmaals geanalyseerd.

6. Controleer de geëxtraheerde scènes die zijn gemarkeerd in de scènelijn. De tijdsduur van de geëxtraheerde video staat onder aan de scènelijn.

Duur van geëxtraheerde scènes
  7. Als u niet tevreden bent met de automatische extractie, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Gebruik de schuifregelaar om het aantal geëxtraheerde scènes in te stellen. Sleep de schuifregelaar naar links voor minder scènes en naar rechts voor meer scènes.
    smart_trim_slider
  8. Gebruik een van de volgende opties voor slim bijsnijden:

Opties voor slim bijsnijden
    Opties voor slim bijsnijden

Opnieuw instellen

Klik om alle geëxtraheerde scènes te verwijderen Zie Ongewenste geëxtraheerde scènes verwijderen voor meer informatie over het verwijderen van een specifieke geëxtraheerde scène.

Handmatig markeren

Klik om scènes handmatig uit de clip te extraheren Zie Scènes handmatig extraheren voor meer informatie.

Overgangen toepassen

Schakel deze optie in om overgangen toe te passen tussen verschillende geëxtraheerde scènes.

Voorvertoning

Klik om de gegenereerde uitvoer te bekijken

Exporteren

Klik om alle geëxtraheerde scènes als één clip te exporteren naar de scènelijn. Zie Uw video's exporteren en delen voor meer informatie over het dialoogvenster Exporteren en delen.

Doorgaan met bewerken

Klik om in de snelle weergave door te werken aan uw film met de bijgesneden clip.

Premiere Elements 2019 - Professionele weergave en de release van 2018

1. Klik op Media toevoegen om de videoclip waarmee u aan de slag wilt, te importeren naar de snelle of de professionele weergave.

2. Selecteer in het menu Gereedschappen de optie SmartTrim.

SmartTrim
    SmartTrim
  3. Met SmartTrim kunt u automatisch de clip analyseren, een voorinstelling selecteren op basis van de stijl van de video en de beste scènes markeren.

Automatisch scènes extraheren
  4. Selecteer een andere voorinstelling als u niet tevreden bent met het resultaat.

Personen Deze voorinstelling focust op gezichten in de videoclip en gebruikt ook andere kwaliteitsfilters om scènes met personen te zoeken. De voorinstelling wordt aanbevolen voor video's van familiebijeenkomsten, zoals bruiloften, verjaardagen, sinterklaasavond en Kerstmis.
    Actie Deze voorinstelling focust op activiteiten in de videoclip en past ook andere kwaliteitsfilters toe om scènes te vinden met een redelijke tot hoge mate van activiteit. De voorinstelling wordt aanbevolen voor sport- en dansvideo's, zoals wedstrijdsporten, schoolsporten, schoolballet, kinderdansvoorstellingen en spelende kinderen.
    Mix Deze voorinstelling focust op de combinatie van gezichten, activiteiten en camerabeweging en gebruikt ook andere kwaliteitsfilters om bijbehorende scènes te vinden. De voorinstelling wordt aanbevolen voor reis- en natuurvideo's, zoals strand, bergen, cruises en familievakanties.
  5. Controleer de geëxtraheerde scènes in de tijdlijn. De tijdsduur van de geëxtraheerde video staat onder de tijdlijn.

Geëxtraheerde scènes
  6. Als u niet tevreden bent met de automatische extractie, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Gebruik de schuifregelaar om het aantal geëxtraheerde scènes in te stellen. Sleep de schuifregelaar naar links voor minder scènes en naar rechts voor meer scènes.
    slider
  7. Gebruik een van de volgende opties voor slim bijsnijden:

options

Opnieuw instellen

Klik om alle geëxtraheerde scènes te verwijderen Zie Ongewenste geëxtraheerde scènes verwijderen voor meer informatie over het verwijderen van een specifieke geëxtraheerde scène.

Handmatig markeren

Klik om scènes handmatig uit de clip te extraheren Zie Scènes handmatig extraheren voor meer informatie.

Overgangen toepassen

Schakel deze optie in om overgangen toe te passen tussen verschillende geëxtraheerde scènes.

Voorvertoning

Klik om de gegenereerde uitvoer te bekijken

Samengevoegde clips exporteren

Klik hierop om alle geëxtraheerde scènes te combineren en als één clip te exporteren naar de scènelijn.

Individuele clips exporteren

Klik hierop om alle geëxtraheerde scènes als afzonderlijke clips te exporteren naar de scènelijn.

Handmatig scènes extraheren

Als sommige van uw favoriete scènes ontbreken in de set met automatisch geëxtraheerde scènes, kunt u deze alsnog handmatig extraheren.

1. Verplaats de CTI in de tijdlijn naar het frame dat u handmatig wilt extraheren.

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op in de tijdlijn.

Handmatig scènes extraheren
    • Selecteer de optie Handmatig markeren.
    Handmatig markeren
  3. Sleep  om de duur van de geëxtraheerde scène te verlengen of te verkorten.

Duur verlengen of verkorten

Ongewenste geëxtraheerde scènes verwijderen

1. In de set met geëxtraheerde scènes in de tijdlijn selecteert u de scène(s) die u wilt verwijderen.

2. Plaats de muiscursor op de rechterbovenhoek van de geselecteerde scène. Klik nu op x om de geselecteerde scène te verwijderen.

Scènes verwijderen