Clips splitsen

Het is mogelijk dat u verschillende effecten wilt toepassen op verschillende delen van een clip, bijvoorbeeld als u het eerste gedeelte wilt versnellen terwijl u de normale snelheid wilt handhaven voor het tweede gedeelte. Hiertoe kunt u een clip in afzonderlijke delen splitsen en vervolgens effecten en overgangen toepassen op deze delen. U kunt een clip in een film opsplitsen met de knop Clip splitsen die naast de huidige-tijdindicator staat. Hiermee worden een of meer geselecteerde clips geknipt bij de huidige-tijdindicator.

Wanneer u een clip splitst, verdeelt u deze in twee delen, zodat een nieuw, apart exemplaar van de originele clip ontstaat. Wanneer de clip is gekoppeld aan een andere clip, wordt ook van de gekoppelde clip een nieuw exemplaar gemaakt.

De twee resulterende clips vormen samen de originele clip. De resulterende clips zijn volledige versies van de oorspronkelijke clip, maar ze hebben andere in- of uitpunten die overeenkomen met de door het gereedschap gemarkeerde locatie. U kunt deze clips selecteren en verwijderen.

Opmerking:

Als u de effectinstellingen wilt wijzigen naarmate de tijd vordert, hoeft u de clip niet te splitsen. In plaats daarvan kunt u hoofdframes toepassen op één clip.

Een clip splitsen

U kunt een clip bij elk gewenst frame splitsen, waarbij u een clip maakt die bij dat frame eindigt en een andere clip die bij dat frame begint. U kunt de twee clips die zo ontstaan op dezelfde manier bewerken als andere clips.

 1. Klik op Media toevoegen om de videoclip te importeren die u wilt splitsen. Als de videoclip al aanwezig is, kunt u de clip ook selecteren op de tijdlijn van de snelle of professionele weergave.

 2. (Optioneel) Klik op de knop Aanpassen aan zichtbare tijdlijn of druk op \ om alle frames in uw videoclip weer te geven. U kunt ook inzoomen op de videoclip door de zoomknop naar rechts te slepen of door op = te drukken. 

 3. Sleep de huidige-tijdindicator naar het frame waar u de splitsing wilt maken. 

  A. Current-time indicator 

 4. Splits de clip door op de knop Clip splitsen te klikken. Deze staat naast de huidige-tijdindicator.

  A. Split Clip button 

  Om de clip te splitsen kunt u ook drukken op Cmd/Ctrl + K, of de opdracht Tijdlijn > Clip splitsen kiezen. 

  De oorspronkelijke clip wordt vervangen door twee nieuwe clips. Eén eindigt op de lijn van de huidige-tijdindicator, en de andere begint op deze lijn.

Gelaagde clips splitsen

U kunt twee of meer gelaagde clips (de clips die elkaar overlappen in de tijdlijn van de Professionele weergave) tegelijk splitsen.

 1. Schakel naar de tijdlijn van de professionele weergave.

 2. Klik op Media toevoegen om de videoclips te importeren die u wilt splitsen. Als de videoclips al aanwezig zijn, kunt u de clips ook selecteren op de tijdlijn van de professionele weergave.

 3. (Optioneel) Klik op de knop Aanpassen aan zichtbare tijdlijn, of druk op \ om alle frames in uw videoclips weer te geven. U kunt ook inzoomen op de videoclips door de zoomknop naar rechts te slepen of door op = te drukken. 

 4. Sleep een selectiekader om clips op verschillende tracks te selecteren die elkaar op een bepaald tijdpunt overlappen.

 5. Sleep de huidige-tijdindicator naar de frames waar u de splitsing wilt maken.

  A. Current-time indicator 

 6. Splits de clips door op de knop Clip splitsen te klikken. Deze staat naast de huidige-tijdindicator.

  A. Split Clip button 

  Om de clips te splitsen kunt u ook drukken op Cmd/Ctrl + K of de opdracht Tijdlijn > Clip splitsen kiezen. 

  De oorspronkelijke clips worden vervangen door nieuwe clips die eindigen op en beginnen vanaf de lijn van de huidige-tijdindicator.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account