Typen schijven en menuopties

Meer informatie over de typen schijven die u kunt maken met Adobe Premiere Elements.

Automatisch afspeelbare en op menu's gebaseerde schijven

Met Premiere Elements en uw schijfbrander kunt u schijven maken: met menu's of automatisch afspeelbaar zonder menu's. De eerste stap bij het maken van een schijf is het kiezen van het soort schijf dat u wilt maken.

Als u een automatisch afspeelbare schijf wilt maken, kunt u uw film maken, deze exporteren naar een schijfindeling en de film vervolgens op de schijf branden. Als u echter een op een menu gebaseerde schijf wilt maken, voegt u menu's toe aan uw film met de menusjablonen van Premiere Elements.

Premiere Elements-menusjablonen zijn vooraf ontworpen menu's waarvoor vele verschillende thema's en stijlen beschikbaar zijn. De knoppen op de sjablonen vormen automatische koppelingen naar menumarkeertekens die in de film zijn aangebracht. De menu's worden dynamisch gemaakt op basis van de markeringen die u hebt aangebracht en indien nodig worden extra menu's toegevoegd. U kunt menumarkeertekens toevoegen, verplaatsen of verwijderen nadat u een sjabloon hebt gekozen. U kunt ook menumarkeertekens toevoegen in de tijdlijn van de Professionele weergave voordat u een menusjabloon selecteert. In Premiere Elements worden de menu's automatisch aangepast, zodat deze overeenkomen met de markeertekens.

Opmerking:

De beschikbare menu's worden ingesteld op de hoogte-breedteverhouding van het project. Als de hoogte-breedteverhouding van het project bijvoorbeeld is ingesteld op breedbeeld, worden de menu's ook weergegeven in breedbeeld.

Automatisch afspeelbare schijven

Automatisch afspeelbare schijven bevatten geen menu's en worden automatisch afgespeeld wanneer ze in een schijfspeler worden geplaatst. Ze zijn vooral geschikt voor het vertonen van losse films die u van begin tot einde wilt zien. Dit is het eenvoudigste type schijf dat u kunt maken. U exporteert de film gewoon naar een schijf.

Als u de knoppen Volgende en Vorige op de afstandsbediening van de dvd-speler wilt gebruiken om naar bepaalde specifieke punten in een film te springen, stelt u menu- of scènemarkeertekens in om de hoofdstukken of punten in te stellen. Aangezien een automatisch afspeelbare schijf geen onderscheid maakt tussen markeertekens voor het hoofdmenu en voor scènes, kunt u beide soorten markeertekens toevoegen voor hoofdstukpunten.

Zorg dat u een voorvertoning van de film bekijkt en controleer of de markeertekens op de juiste plaatsen staan voordat u de schijf brandt.

Opmerking:

Stopmarkeertekens worden genegeerd door automatisch afspeelbare schijven.

Schijven op menubasis werken het best voor het vertonen van lange films of een reeks films die van begin tot eind moeten worden afgespeeld. Schijven op menubasis zijn ook handig voor het vertonen van films die scènes bevatten die u via een submenu wilt openen. In het hoofdmenu kiest u of u de film wilt afspelen of naar een submenu wilt gaan om een scène te selecteren. Er zijn twee soorten schijven op basis van menu's:

Met een menu voor scènes

Deze zijn het meest geschikt voor het vertonen van losse, lange films die u van begin tot einde kunt afspelen, maar die ook scènes bevatten die u via een submenu wilt bekijken. In het hoofdmenu geeft u aan dat u de hele film wilt afspelen of gaat u naar een menu met scènes. In het menu met scènes navigeert u vervolgens naar scènes in de film. In het algemeen stelt u het project zo in dat elke scène een interessant punt in de film voorstelt. U kunt echter ook een scène starten zodra een bepaalde hoeveelheid tijd is verstreken, of op elk ander moment.

Met meerdere filmselecties

Deze zijn het meest geschikt voor het vertonen van een set individuele films die u niet wilt combineren tot een enkele film. Voor de schijf van een bruiloft wilt u wellicht de voorbereidingen, de ceremonie en de receptie als aparte films hebben. Elke film krijgt een eigen knop in het hoofdmenu.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account