Problemen oplossen bij foutmelding over bereikte activeringslimiet of mislukte aanmeldingen voor niet-abonnementsproducten

Kom te weten hoe u problemen oplost bij foutmeldingen over bereikte activeringslimiet of mislukte aanmeldingen voor niet-abonnementsproducten zoals Adobe Creative Suite 6.

Opmerking:

Als u het bericht 'Activeringslimiet bereikt' of soortgelijk ontvangt in een Creative Cloud-app, raadpleegt u Creative Cloud Activeringslimiet bereikt of Aanmelden mislukt voor oplossingen.

Als u andere activeringsfouten in Creative Cloud wilt oplossen, leest u Problemen met Creative Cloud-activering oplossen.

Probleem

Wanneer u een Adobe-app start, krijgt u een foutmelding dat aanmelden is mislukt, er een activeringslimiet is of dat het maximale aantal activeringen is overschreden. Deze fouten treden op wanneer u de app op te veel computers probeert te gebruiken. Volg de stappen in de volgende secties om het probleem op te lossen.

Creative Suite (CS5, CS6)

Met één licentie voor Adobe CS6 en eerdere toepassingen kunt u de app op twee computers installeren. U kunt de app echter op slechts één computer tegelijk gebruiken.

Om de applicatie op een derde computer te installeren, moet u de applicatie deactiveren op de computer waarop u de software niet meer wilt gebruiken. Daarna kunt het op de nieuwe computer activeren.

  • Hebt u uw app verwijderd zonder te deactiveren? Door een app van de computer te verwijderen, wordt de bijbehorende licentie niet persé gedeactiveerd. Als u uw app hebt verwijderd en u ontvangt een bericht dat uw activeringslimiet is overschreden, moet u proberen de app opnieuw op uw oude computer te installeren. Volg daarna de onderstaande stappen om de app op de oude computer te deactiveren en op uw nieuwe computer te activeren.
  • Wilt u uw applicatie deactiveren? Deactivering verwijdert een applicatie van een geldige gebruikerslicentie. Wanneer uitgeschakeld, kunt u de toepassing op elk gewenst moment opnieuw activeren. U hoeft een toepassing niet van uw computer te verwijderen om deze te deactiveren. Wanneer u een toepassing verwijdert, wordt de bijbehorende licentie niet persé verwijderd.
  • Wilt u licenties verifiëren en problemen oplossen? De Adobe-licentiewebsite (LWS) biedt accountinformatie voor klanten van Adobe Buying Programs. Gebruik de LWS om serienummers te zoeken, bestellingen bij te houden, de bestelgeschiedenis weer te geven, upgrademachtigingen en punten te controleren, accountgegevens te wijzigen en software te downloaden.

Hebt u een ander probleem? Als u een ander activeringsprobleem hebt, leest u Problemen oplossen bij activering en deactivering.

Acrobat 

Versie met een abonnement

Als u een Acrobat-abonnement hebt, leest u Creative Cloud Activeringslimiet bereikt of Aanmelden mislukt.

(Zelfstandige) versie zonder abonnement

Als u een standalone-, niet-abonnementsversie van Acrobat hebt, kunt u de app op twee computers gebruiken. Als u Acrobat op een derde computer wilt gebruiken, meldt u zich gewoon af op een van de andere computers.

Opmerking:

Deze stappen werken alleen als u een internetverbinding hebt.

  1. Breng een internetverbinding tot stand en start de app op een van uw andere computers.

  2. Kies Help > Afmelden.

  3. Probeer de app nogmaals op de nieuwe computer te activeren.

  1. Breng een internetverbinding tot stand op de oude computer en start de app.

  2. Kies Help > Deactiveren.

  3. Breng een internetverbinding tot stand op de nieuwe computer en start de app.

  4. Kies Help > Activeren. Voor meer informatie leest u Producten activeren en deactiveren.

Voor eerdere producten

Onze verouderde activeringsservers voor eerdere versies van Acrobat- en Creative Suite (CS)-applicaties moesten worden stopgezet. Zonder de activeringsservers wordt in deze applicaties een activerings- of verbindingsfout weergegeven bij de verificatie van een licentie. 

Applicaties waarop dit van invloed is, zijn Creative Suite 2, 3 en 4, Audition 3, Acrobat 7, 8 en 9 (Standard en Professional), Acrobat X, Acrobat XI en Acrobat 3D versie 8.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account