Kun ægte Adobe-software og -apps giver dig de nyeste funktioner og funktionaliteter, løbende adgang til support samt ekstra beskyttelse mod malware og virus.

Generelle spørgsmål

Ægte Adobe-software er lovligt licenseret software, der er købt direkte fra Adobe eller en autoriseret forhandler. Kun ægte Adobe-apps og -tjenester giver dig de nyeste funktioner og funktionaliteter, løbende adgang til support samt den nyeste sikkerhedsbeskyttelse.

Det er ikke lovligt at bruge uægte software, uanset hvordan brugeren eller organisationen har købt softwaren eller bruger den.

Hvis du køber software direkte fra Adobe.com eller en autoriseret forhandler, kan du sikre dig, at du får ægte Adobe-software. Adobe bestræber sig på at beskytte dig mod svindlere og arbejder på at sikre, at der kun udbydes ægte Adobe-software på markedet.

• Hvis du har modtaget en meddelelse fra Adobe om, at din software ikke er ægte, skal du klikke på meddelelsen for at få mere at vide. Du får også muligheden for at købe ægte Adobe-software eller kontakte Adobe for at få flere oplysninger.
  • Hvis en anden i organisationen er ansvarlig for køb af software (f.eks. din IT-administrator), kan du kontakte vedkommende først.
  • Hvis du har modtaget en meddelelse, når du forsøger at installere softwaren, har Adobe blokeret et serienummer på grund af misbrug. Klik på meddelelsen for at få vist de problemer, der skal løses.

Hvordan hjælper Adobe med at reducere piratkopiering?

Adobe arbejder på at standse svigagtig udbud af Adobe-software og -apps og hjælpe brugere, der har været udsat for svindel.

Piratkopiering af software forekommer, når:

• Softwaren er blevet ændret eller hacket, og/eller
  • Nøgler eller konti, der vides at være stjålet, bruges, og/eller
  • Brug ikke er i overensstemmelse med licensvilkårene for brug (herunder slutbrugerlicensaftalen).

Piratkopiering af software kan udsætte virksomheder og forbrugere for sikkerhedstrusler, herunder malware og vira, samt føre til mindsket effektivitet for forbrugere og organisationer.

Adobe vil gerne have, at vores kunder får den bedste oplevelse med Adobe-software og -apps og udvikler derfor programmer, der hjælper med at sikre, at kunderne altid er uddannede, informerede og beskyttede. Programmerne omfatter:

• Undersøgelse og søgsmål mod forhandlere af uægte software
  • Blokering af serienumre, der er blevet tildelt eller genereret ulovligt
  • Information til kunderne om, at de har uægte software, både under installation og under brug af produktet, samt tilbud om en løsning på problemet

Kun ægte Adobe-software giver dig de seneste funktioner og funktionaliteter, løbende adgang til support samt den nyeste sikkerhedsbeskyttelse.

Brug af uægte software udgør en risiko for enkeltpersoner og organisationer. Uægte software er ofte blevet ændret, hvilket kan føre til problemer som:

• Øget risiko for eksponering for vira eller spyware, der kan ødelægge eller kompromittere data
  • Øget risiko for at softwaren ikke fungerer korrekt eller fejler fuldstændig

Om Adobe-softwaremeddelelser – meddelelser under installationen

Ugyldige serienumre er serienumre, der er blevet blokeret af Adobe på grund af misbrug. Når Adobe opdager svigagtig adfærd, deaktiveres ugyldige serienumre. Kunder opdager muligvis først, at et serienummer er blevet deaktiveret, når de forsøger at installere eller geninstallere softwaren, og de bør følge de instruktioner, der er angivet for at løse problemet.

Uægte software kan fungere normalt, indtil Adobe identificerer og deaktiverer det falske serienummer. Når serienummeret deaktiveres, er det ikke muligt at installere eller geninstallere.

Om Adobe-softwaremeddelelser – meddelelser under brug af produktet

Adobe kører valideringstest og informerer enkeltpersoner og organisationer, der bruger uægte software. De tjekker, om softwaren er blevet manipuleret samt om licenserne er ugyldige. Hvis du eller nogen i organisationen har modtaget en meddelelse, betyder det, at der er blevet identificeret uægte software.

Adobe kører valideringskontroller, der identificerer, om en installeret Adobe-software eller -app er ægte eller uægte. Hvis der findes uægte software eller apps, kan tjenesten informere brugerne via meddelelser og give mulighed for at løse problemet. Ud over meddelelser kan kunder også se valideringsprocessen, der kører i deres aktivitetsovervågning (macOS) eller jobliste (Windows).

Hvis du eller nogen i din organisation har modtaget en meddelelse, er det fordi der er blevet fundet Adobe-software eller -apps, der ikke er ægte. For at løse problemet bør du følge vejledningen i meddelelsen.

Hvis en bruger vælger at ignorere meddelelser og advarsler, kan Adobe om nødvendigt træffe yderligere foranstaltninger, herunder blokere adgangen til den uægte software.

Adobe Genuine - større begrænsning

Dette afsnit henvender sig til erhvervsbrugere.

Du kan have modtaget en e-mail, der meddeler dig om, at vores Fraud Prevention-eksperter har registreret svigagtig adfærd i forbindelse med Adobe-serienumre tilknyttet software, som din virksomhed muligvis bruger. Et svindlet serienummer er et serienummer, der kan være blevet kopieret, stjålet, solgt eller misbrugt. Du bedes besvare denne e-mail for at få yderligere oplysninger.

For at minimere eventuelle afbrydelser sender Adobe et nyt serienummer til dig, som du kan bruge som erstatning for de påvirkede serienumre. Hvert påvirket serienummer deaktiveres derpå for at forhindre fortsat misbrug. Eksisterende installationer, der gør brug af serienumre, skal afinstalleres, og de nye serienumre skal anvendes under geninstallation og ny installation.

Nej, de nye serienumre sendes uden omkostninger. Men for at forebygge fremtidig misbrug skal du sikre, at de nye serienumre beskyttes og kun anvendes af godkendte medarbejdere.

Du kan have modtaget e-mails, der meddeler dig om, at vores Fraud Prevention-eksperter har registreret svigagtig adfærd i forbindelse med Adobe-serienumre tilknyttet software, som din virksomhed muligvis bruger. De påvirkede serienumre deaktiveres derpå for at forhindre fortsat misbrug. Eksisterende installationer, der gør brug af de påvirkede serienumre, skal afinstalleres. I modtager nye serienumre, der skal anvendes under geninstallation og ny installation.