Generelle spørgsmål om piratkopiering

Hvad er piratkopiering af software?

Piratkopiering er et eller flere af følgende:

• Softwaren er blevet ændret eller hacket.
  • Nøgler eller konti, der vides at være stjålet, kopieret, solgt eller brugt.
  • Brug ikke er i overensstemmelse med licensvilkårene for brug.

Piratkopiering af software udsætter virksomheder og forbrugere for sikkerhedstrusler, herunder malware, spyware og vira samt fører til mindsket effektivitet i organisationer.

Beskytter min antivirussoftware mig ikke mod risici i forbindelse med uægte eller forfalsket software?

Sædvanligvis vil typisk antivirus- og sikkerhedssoftware ikke opdage de former for malware, der almindeligvis findes i uægte eller forfalsket software.

Er det lovligt at fortsætte med at bruge uægte eller forfalskede programmer?

Nej, det er ulovligt at bruge uægte software, uanset hvordan det foregår.

Hvordan kan jeg beskytte mig mod uægte eller forfalskede versioner af Adobe-software?

Du kan købe software direkte fra Adobe.com, hvilket sikrer, at du får ægte Adobe-software. Derudover bør du læse brugsvilkårene, før du bruger software, som en ven, medarbejder eller kollega har givet dig for at beskytte dig selv.

Hvis jeg tror, at jeg har uægte eller forfalsket software, hvad kan jeg så gøre?

Afhængigt af situationen er der flere muligheder:

• Hvis du har fået en meddelelse fra Adobe, der informerer dig om, at din software ikke er ægte, skal du klikke på linket i meddelelsen for at få mere at vide. Der skal du se efter muligheden for at købe ægte Adobe-software eller ringe til kundeservice for flere oplysninger. Hvis en anden person i din organisation er ansvarlig for køb af software, kan du kontakte vedkommende først.
  • Hvis du under installation af softwaren får en meddelelse om, at du har et ugyldigt serienummer, skyldes det sandsynligvis, at Adobe har blokeret serienummeret pga. misbrug. Følg meddelelsen til destinationssiden, hvor du får muligheder for at løse problemet.
  • Hvis du tror, at du har anden eller yderligere uægte eller forfalsket software, kan du købe ægte software direkte fra Adobe på Adobe.com.

Hvad er forskellen mellem aktivering og registrering?

Brugere skal aktivere deres software inden for et vist antal dage for at det fungerer efter hensigten. Registrering af din software hos Adobe er fuldstændig frivillig. Men aktivering og registrering garanterer dog ikke, at du bruger ægte software.

Hvordan kan jeg indberette en forhandler, der har solgt uægte og forfalsket software?

Besøg www.adobe.com/genuine, og følg relevante links og vejledninger.

Hvordan hjælper Adobe med at reducere piratkopiering?

Hvilke programmer udbyder Adobe for at beskytte brugere mod uægte eller forfalsket software?

Adobe udvikler programmer for at sikre, at kunderne uddannes, informeres og beskyttes i alle faser af købet og anvendelsen af programmerne. Programmerne omfatter:

• Oplysning om fordelene ved at bruge ægte Adobe-software
  • Arbejde med virksomheder om at forhindre piratkopiering af software
  • Undersøgelser af og retssager mod forhandlere af uægte eller forfalsket software, bl.a. onlinemarkeder
  • Blokering af serienumre, der er fået eller genereret ulovligt
  • Samt information af kunderne om, at de har uægte eller forfalsket software, enten under geninstallation eller brug af produktet

Hvad er ægte Adobe-software?

Ægte Adobe-software er lovligt licenseret software, der er købt direkte fra Adobe. Ægte Adobe-software fungerer, som beskrevet i produktdokumentationen og brugsvilkårene. Den indeholder ingen sårbarheder, der kan forefindes i uægte eller forfalsket software.

Hvad er fordelene ved at købe ægte Adobe-software?

Kun ægte Adobe-software giver garanteret adgang til de seneste opdateringer, egenskaber og funktioner, hvilket giver kunder og organisationer mulighed for at opretholde optimal produktivitet med mindre risiko for ydelsesproblemer. Plus Adobe understøtter og giver kun garanti på ægte Adobe-software. Ved at købe ægte Adobe-softwaren kan kunderne få ro i sindet og vished om, at de har adgang til pålidelig software.

Hvordan ender velmenende personer eller organisationer med at bruge uægte software?

Det er almindeligt, at enkeltpersoner og organisationer ubevidst køber og bruger uægte software af samvittighedsløse forhandlere, og onlinemarkeder går ofte meget langt for at få uægte software til at se ægte ud. Andre brugere opdager ofte først, at de bruger software uden korrekt licens, når de modtager en meddelelse.

Hvad er risiciene ved at bruge Adobe-software, der er uægte eller forfalsket?

Brug af uægte software udgør en risiko for enkeltpersoner og organisationer.  Uægte software er ofte blevet ændret, hvilket kan føre til problemer som:

• Øget risiko for eksponering for vira eller spyware, der kan ødelægge eller kompromittere data
  • Øget risiko for, at softwaren ikke fungerer korrekt eller fejler fuldstændig.
  • Begrænset adgang til kundesupport, opgraderinger og teknisk dokumentation

Om Adobe Software-meddelelser – meddelelser under installationen

Hvad er ugyldige og tilbagekaldte serienumre?

Ugyldige og tilbagekaldte serienumre er serienumre, der er blevet blokeret af Adobe, fordi de er fået eller genereret ulovligt af uautoriserede forhandlere. Når Adobe opdager dette, deaktiveres disse nøgler for at forhindre yderligere misbrug. Kunderne opdager måske først, at serienumrene er blevet blokerede, når de forsøger at installere eller geninstallere softwaren.

Hvorfor virkede serienummeret eller softwaren før og ikke nu?

Software, selv uægte software, kan fungere normalt, indtil Adobe identificerer, blokerer eller deaktiverer det forfalskede serienummer, typisk som del af en retssag mod en forhandler. Når serienummeret er blokeret, er det ikke muligt at installere eller geninstallere.

Jeg har modtaget en meddelelse om, at mit serienummer er tilbagekaldt eller ugyldigt. Er der nogen måde, jeg kan fortsætte med at bruge programmet på? Hvordan kan Adobe hjælpe mig med at løse dette problem?

Nej. Hvis du har modtaget denne meddelelse, er serienummeret ikke er gyldigt, og du kan ikke få adgang til programmet. Følg meddelelsen for at få muligheder for at løse problemet.

Om Adobe Software meddelelser – meddelelser under brug af produktet

Jeg har modtaget en meddelelse, hvad betyder det?

Adobe kører valideringstest og informerer enkeltpersoner og organisationer, der bruger uægte software. Tjenesten tjekker, om software er blevet manipuleret samt ugyldige licenser. Hvis du eller andre i din organisation modtager en meddelelse, betyder det, at der er blevet fundet uægte software.

Hvordan kan Adobe vide, at min software ikke er ægte?

Adobe bruger en række teknologier, tjenester og funktioner, der kan identificere, hvorvidt et installeret Adobe-produkt er ægte eller uægte. Hvis der findes uægte installationer (via en valideringsproces), kan tjenesten informere brugerne om, at deres software ikke er ægte via en pop op-meddelelse. Den giver også mulighed for at løse problemet. Ud over pop op-meddelelsen kan kunder også se valideringsprocessen i deres aktivitetsovervågning eller jobliste.

Hvordan kan Adobe vide, at min software ikke er ægte?

Gennem valideringsprocessen søger Adobe efter software, der er blevet ændret eller hacket, brug af nøgler eller konti, der vides at være stjålet, og brug, der ikke er i overensstemmelse med licensvilkårene.

Er det muligt, at meddelelsen er forkert?

Hvis du eller nogen i din organisation har modtaget en meddelelse, er det fordi der er blevet fundet software, der ikke har bestået valideringen og ikke er ægte.

Hvad hvis jeg fortsætter med at arbejde og ignorere meddelelsen?

Uægte softwareinstallationer er ulovlige, og Adobe benytter forskellige metoder til at hjælpe brugerne med at forstå problemer.  Hvis brugeren vælger at ignorere meddelelser og advarsler, kan og vil Adobe træffe de nødvendige forholdsregler.

Meddelelser under brug af produktet: Forstå testresultater i meddelelsen

Hvor kan jeg finde mine testresultater?

På nuværende tidspunkt er valideringstesten kun tilgængelig for brugere, der har modtaget en meddelelse fra Adobe om, at de bruger software, der ikke er ægte. Hvis du har modtaget en meddelelse, kan du se testresultaterne af softwarevalideringen ved at klikke på meddelelsen.

Hvad betyder licensstatusserne for testresultaterne for min maskine?

Kolonnen "Licensing Status" (licensstatus) giver dig oplysninger om serienumre på den software, du bruger.

• "Pass" (Godkendt) angiver, at serienummeret er blevet godkendt i den seneste valideringstest.
  • "Fail" (Ikke godkendt) angiver, at denne software ikke blev godkendt. Den vises, hvis serienummeret ikke kommer fra Adobe, eller hvis serienummeret vides at være brugt i stjålet eller forfalsket software og derfor er kompromitteret.
  • "Fail - Subscription required" (Ikke godkendt – abonnement påkrævet) angiver, at dette er en abonnementsversion af softwaren, der ikke har en korrekt licens.
  • "Fail - Trial use only" (Ikke godkendt - kun prøveversion) angiver, at softwaren kun er en prøveversion, og at prøveperioden er udløbet.

Mine testresultater angiver, at min software er manipuleret. Hvad betyder det?

Ud over tjek af serienummeret kontrollerer Adobe, om softwaren er manipuleret. Softwaren kan være manipuleret, selv hvis serienummeret er gyldigt. Manipuleret software betyder, at koden er blevet ændret eller "hacket".

Hvis min licensstatus angiver "Pass" (Godkendt), men der er et flueben i kolonnen "Tampered Software" (Manipuleret software), er så softwaren så ægte?

Denne kombination betyder, at softwaren er blevet ændret, og at den ikke er ægte.

Beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed

Hvilke oplysninger indsamles og sendes til Adobe?

Tjenesten kontrollerer på tværs af forskellige versioner af Adobe-software og kontrollerer softwarens integritet samt gyldigheden af licenserne. Du kan få flere oplysninger på Adobe.com på https://www.adobe.com/dk/privacy/policy.html.