Du kan løse visse installationsproblemer i Creative Cloud eller Creative Suite ved at køre værktøjet Adobe Creative Cloud Cleaner.

Bemærk:

Adobes kreative software kan nu kun købes via Creative Cloud, så du kan være sikker på, at du får de nyeste og bedste værktøjer. Du kan få flere oplysninger på siden om Adobe Creative Cloud.

Sådan kommer du i gang

Ved hjælp af værktøjet Creative Cloud Cleaner kan du mere præcist fjerne installationsfiler i programmerne Creative Cloud og Creative Suite, hvis de er blevet beskadiget eller skaber problemer med en ny installation. Det kan især hjælpe, hvis du har installeret en forhåndsversion af softwaren på computeren og nu ønsker at fjerne den.

Hvis du har problemer med installationen af Creative Cloud-programmer, Creative Suite (CS3-CS6)-programmer, Photoshop Elements eller Adobe Premiere Elements, kan du prøve at bruge værktøjet Adobe Creative Cloud Cleaner. Du kan også bruge Cleaner-værktøjet, hvis du ikke kan oprette forbindelse til Adobe-serverne, da værktøjet kan fjerne elementer i computerens værtsfiler, der blokerer for adgang til Adobe-softwaren og -serverne.

Kørsel af Creative Cloud Cleaner

Vælg dit operativsystem

Kørsel af Creative Cloud Cleaner i Windows

1. Sikkerhedskopiér alle filer, der er gemt i Adobes programmapper, inklusive ekstramoduler eller profiler, du har installeret.

2. Du kan afinstallere Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer på en af følgende måder:

• Windows 10, 8, 7, eller Vista: Vælg Kontrolpanel Start > Kontrolpanel >Programmer > Programmer og funktioner.
    • Windows XP: Vælg Start > Kontrolpanel og dobbeltklik på Tilføj eller fjern programmer.
  3. Vælg det program, du ønsker at fjerne, og klik på Fjern eller Afinstaller.

4. Følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre afinstallationen.

5. Genstart computeren.

6. Klik på følgende link for at downloade Adobe Creative Cloud Cleaner-værktøjet til Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe

Hvis du bliver bedt om at hente eller gemme filen, skal du klikke på Gem fil for at overføre den til computeren.

7. Højreklik på den overførte fil AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe, og vælg Kør som administrator.

Hvis du ikke kan finde den overførte fil, kan du få hjælp i afsnittet Find en overført Adobe-app eller -fil .

Værktøjet Adobe CC Cleaner

Bemærk:

Hvis du ikke kan finde Kør som administrator når du højreklikker, skal du dobbeltklikke på AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe for at køre EXE-filen.

8. Følg anvisningerne på skærmen i denne rækkefølge:

1. Vælg dit sprog: Indtast e for engelsk eller j for japansk, og tryk derefter på Enter.
    2. Gennemse Adobes slutbrugerlicensaftale: Indtast j for at acceptere eller n for ikke at acceptere aftalen (hvis du ikke accepterer, stoppes scriptet). Tryk på Enter.
    3. Indtast nummeret på den mulighed, som du ønsker at vælge, og tryk derefter på Enter. Indtast for eksempel 4 (CC Programmerne), hvis du ønsker at afinstallere en Creative Cloud-app.

4. Vælg det program, du ønsker at fjerne fra listen over apps, der ses på skærmen: Indtast det nummer, der svarer til navnet på app‹en, og tryk derefter på Enter.
    5. Bekræft, at du vil fjerne produktet: Indtast y, og tryk derefter på Enter.
    6. (Valgfrit) Hvis du ikke kan oprette forbindelse til Adobes servere, skal du gentage disse trin for at løse problemerne med værtsfilerne. Når du har accepteret slutbrugerlicensaftalen, skal du indtaste 12 for at vælge indstillingen for værtsfilerne. Bekræft, at du ønsker at løse problemerne med værtsfilerne: Indtast y, og tryk derefter på Enter. Cleaner-værktøjet opretter sikkerhedskopier af værtsfilerne (med navnet hosts_bkup) på den samme placering, som du kan vende tilbage til, hvis der opstår problemer.
  9. Når du modtager meddelelsen "Adobe Creative Cloud Cleaner har kørt færdigt", skal du trykke på Enter og genstarte computeren.

10. Du bør kontrollere, om Creative Cloud Cleaner er færdig, ved at åbne filen Adobe Creative Cloud Cleaner.log i en teksteditor, f.eks. WordPad. Denne fils placering afhænger af din Windows-version:

• Windows 10, 8, 7, eller Vista: C:\Users\[user name]
    • Windows XP: C:\Dokumenter og indstillinger\[brugernavn]
  11. Gennemse posterne i logfilen. Hvis der er tegn på fejl i nogle af posterne, skal du kontakte os.

12. Når Adobe Creative Cloud Cleaner er færdig, skal du installere Creative Cloud- eller Creative Suite-programmet. Se vejledningen i et af følgende dokumenter:

Kørsel af Creative Cloud Cleaner i Mac OS

1. Sikkerhedskopiér alle filer, der er gemt i Adobes programmapper, inklusive ekstramoduler eller profiler, du har installeret.

2. Du kan afinstallere programmerne Creative Cloud eller Creative Suite i Finder ved at gå ind i Programmer > Hjælpeprogrammer > Adobe Installers.

3. Dobbeltklik på programmets afinstallationsprogram.

Afinstaller appen
  4. Følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre afinstallationen.

5. Genstart computeren.

6. Hent renseværktøjet Adobe Creative Cloud Cleaner til Mac: Klik på linket for at hente filen – AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Hvis du bliver bedt om at hente eller gemme filen, skal du klikke på Gem fil for at overføre den til computeren.

7. Du kører Adobe Creative Cloud Cleaner ved at dobbeltklikke på filen AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Værktøjet Adobe CC Cleaner
  8. Dobbeltklik på Adobe Creative Cloud Cleaner, og følg anvisningerne på skærmen i den viste rækkefølge:

1. Vælg sproget fra menuen i det øverste højre hjørne af vinduet.
    2. Gennemse Adobes slutbrugerlicensaftale: Klik på Accept for at acceptere eller Afslut for at afvise (hvis du ikke accepterer, stoppes scriptet).
    3. Vælg sproget fra menuen i det øverste højre hjørne af vinduet Indtast for eksempel CC Apps, hvis du ønsker at afinstallere en Creative Cloud-app.

4. Vælg den app, du ønsker at rydde, i tabellen, og klik derefter på Ryd op valgt. (Klik på Ryd op i alle, hvis du ønsker at rydde op i alle installationsfiler i den version, som du valgte i trin C.)
    5. (Valgfrit) Hvis du ikke kan oprette forbindelse til Adobes servere, skal du vælge Løs problemer med værtsfiler og derefter klikke på Oprydning valgt.Cleaner-værktøjet opretter sikkerhedskopier af værtsfilerne (med navnet hosts_bkup) på den samme placering, som du kan vende tilbage til, hvis der opstår problemer.

Bemærk:

Slutbrugerlicensaftalen vises på engelsk eller japansk, afhængigt af Root-brugerkontoens sprogindstillinger.

9. Når du modtager meddelelsen "Adobe Creative Cloud Cleaner har kørt færdigt", skal du klikke på Afslut og genstarte computeren.

10. Du kan kontrollere, om Adobe Creative Cloud Cleaner er færdig, ved at åbne filen /Brugere/[brugernavn]/Adobe Creative Cloud Cleaner.log i en teksteditor, f.eks. TextEdit.

11. Gennemse posterne i logfilen. Hvis der er tegn på fejl i nogle af posterne, skal du kontakte os.

12. Når Adobe Creative Cloud Cleaner er færdig, skal du installere Creative Cloud- eller Creative Suite-programmet. Se vejledningen i et af følgende dokumenter:

Fjern alle eller udvalgte produkter (kun for Enterprise-brugere)

Bemærk:

Disse oplysninger er kun beregnet til administratorer af Enterprise-installationer.

Begynd med at vælge den relevante indstilling og det operativsystem, du bruger.

Kør værktøjet Adobe Creative Cloud Cleaner i baggrundstilstand for at få vist en liste med alle de produkter, som værktøjet kan fjerne. Du kan enten fjerne samtlige Creative Cloud- og Creative Suite-apps, som er installeret på computeren, eller udvalgte apps ved at udfylde kommentarlinjerne i en XML-fil, som værktøjet opretter.

Fjern alle produkter (Windows)

1. Sikkerhedskopiér alle filer, der er gemt i Adobes programmapper, inklusive ekstramoduler eller profiler, du har installeret.

2. Afinstallation af Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trin 2 til 5 i afsnittet Kørsel af Creative Cloud Cleaner i Windows.
  3. Kør Adobe Creative Cloud Cleaner ved at følge disse trin i den viste rækkefølge:

• Klik på følgende link for at downloade Adobe Creative Cloud Cleaner-værktøjet til Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Opret en mappe ved navn AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win, og kopiér den overførte fil, og læg den i mappen.
    • Vælg Start > Kør og indtast cmd.
    • I vinduet med kommandoprompten skal du skifte sti til den oprettede mappe med AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win.
    • Indtast AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS
    • Hvis du fjerne Flash Player, skal du indtaste AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS --removeFP=1.
  4. Kontrollér, om Creative Cloud Cleaner er blevet færdig. Følg trin 11 og 12 i afsnittet Kørsel af Creative Cloud Cleaner i Windows.

Fjern udvalgte produkter (Windows)

1. Sikkerhedskopiér alle filer, der er gemt i Adobes programmapper, inklusive ekstramoduler eller profiler, du har installeret.

2. Afinstallation af Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trin 2 til 5 i afsnittet Kørsel af Creative Cloud Cleaner i Windows.

3. Kør Adobe Creative Cloud Cleaner ved at følge disse trin i den viste rækkefølge:

• Klik på følgende link for at downloade Adobe Creative Cloud Cleaner-værktøjet til Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Opret en mappe ved navn AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win, og kopiér den overførte fil, og læg den i mappen.
    • Vælg Start > Kør og indtast cmd.
    • I vinduet med kommandoprompten skal du skifte sti til den oprettede mappe med AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win.
    • Indtast AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --createCleanup = [komplet sti til den mappe, som du vil gemme xml-filen i].

Bemærk: Sørg for, at der er ét mellemrum efter .exe. Kommandoen må ikke indeholde yderligere mellemrum.

• Vælg sprog: Indtast f.eks. E for engelsk eller J for japansk.
    • Gennemse Adobes slutbrugerlicensaftale: Indtast Y for at acceptere eller N for ikke at acceptere aftalen (hvis du ikke accepterer, stoppes scriptet).

Xml-filen, som værktøjet opretter, indeholder en liste med de installerede produkter på computeren. Alle produktposteringer er som standard opstillet i xml-filen. F.eks.:

Rengøringsfilen Cleanup xml

Bemærk:

Xml-filen opstiller alle CS5- til CS5.5-produkter i en </CS5> tag.

4. Aktivér linjerne for de produkter, som du vil køre Adobe Creative Cloud Cleaner for. Hvis du f.eks. vil fjerne Adobe Speedgrade CC og Adobe Contribute CS5.5, skal xml-filen redigeres således:

Redigeret rengøringsfil Cleanup xml
  5. Du skal køre Adobe Creative Cloud Cleaner med administratorrettigheder vha. følgende kommnandoparametre:

AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --cleanupXML=[sti til xml-filen med indstillinger]
    .

6. Kontrollér, om Adobe Creative Cloud Cleaner er blevet færdig. Følg trin 11 og 12 i afsnittet Kørsel af Creative Cloud Cleaner i Windows.

Fjern alle produkter (Mac OS)

1. Sikkerhedskopiér alle filer, der er gemt i Adobes programmapper, inklusive ekstramoduler eller profiler, du har installeret.

2. Afinstallation af Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trin 2 til 5 i afsnittet Kørsel af Creative Cloud Cleaner i Mac OS.

3. Klik på følgende link for at downloade Adobe Creative Cloud Cleaner-værktøjet til Mac: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Dobbeltklik på filen AdobeCreativeCloudCleanertool.dmg.

5. Skriv følgende kommando i et terminalvinduet:

sudo[sti til Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS.

6. Kontrollér, om Adobe Creative Cloud Cleaner er blevet færdig. Følg trin 11 og 12 i afsnittet Kørsel af Creative Cloud Cleaner i Mac OS.

Fjern udvalgte produkter (Mac OS)

1. Sikkerhedskopiér alle filer, der er gemt i Adobes programmapper, inklusive ekstramoduler eller profiler, du har installeret.

2. Afinstallation af Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trin 2 til 5 i afsnittet Kørsel af Creative Cloud Cleaner i Mac OS.

3. Klik på følgende link for at downloade Adobe Creative Cloud Cleaner-værktøjet til Mac: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Dobbeltklik på filen AdobeCreativeCloudCleanertool.dmg.

5. Skriv følgende kommando i et terminalvinduet:

sudo[sti til Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --createCleanup=[den absolutte sti til mappen til at oprette xml].

6. Indtast adgangskoden for rodbrugeren, og accepter slutbrugerlicensaftalen.

Den viste xml-fil indeholder en liste med de installerede produkter på computeren. F.eks.:

Rengøringsfilen Cleanup xml

Bemærk:

Xml-filen opstiller alle CS5- til CS5.5-produkter i en </CS5> tag.

7. Fravælg posterne for de produkter, som du vil køre værktøjet Adobe Creative Cloud Cleaner for. Hvis du f.eks. vil fjerne Adobe Speedgrade CC og Adobe Contribute CS5.5, skal xml-filen redigeres således:

Redigeret rengøringsfil Cleanup xml
  8. Kør Adobe Creative Cloud Cleaner med administratorrettigheder vha. følgende kommnandoparametre: \

sudo /Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --cleanupXML=[den absolutte sti til cleanup. xml].

9. Kontrollér, om Creative Cloud Cleaner er blevet færdig. Følg trin 11 og 12 i afsnittet Kørsel af Creative Cloud Cleaner i Mac OS.