Haluamme auttaa sinua varmistamaan, että saat uusimmat ja parhaat työkalut, ja siksi Creative Cloud on nyt ainoa vaihtoehto Adobe Creative -ohjelmiston hankkimiseen. Lisätietoja on Adobe Creative Cloud -sivulla.

Creative Suite 6 -tuotteiden lataaminen ja asentaminen käy nopeasti ja helposti. Tältä sivulta löytyy ohjeita CS6-tuotteiden lataamiseen, asentamiseen ja asennuksen poistoon eri käyttöjärjestelmiin.

Tärkeää: Jos sinulla on Creative Cloud -tilaus ja asennat CS6-sovelluksia, lue lisää artikkelista Creative Cloud -sovellusten lataaminen ja asentaminen. Tämä sivu koskee ainoastaan Creative Suite -asennuksia.

Lataus- ja asennusohjeet

Tarkista ennen aloittamista, että tietokoneesi täyttää Creative Suite 6 -sovellusten järjestelmävaatimukset käymällä sivulla Adobe Creative Suite 6 – Järjestelmävaatimukset.

Varmista sen jälkeen, että sarjanumerosi on helposti saatavilla. Sarjanumero löytyy sähköpostitse saamastasi ostovahvistuksesta ja adobe.com-sivustolta tilienhallintasivun osiosta Tilaukset ja tuotteet.

Lisätietoja sarjanumeroiden paikantamisesta tai sarjanumeron rekisteröinnistä on artikkelissa Sarjanumeron paikallistaminen.

Asenna Creative Suite 6 -paketti tai yksittäinen tuote noudattamalla alla olevia käyttöjärjestelmäkohtaisia ohjeita.

Mac OS -käyttöjärjestelmään lataaminen ja asentaminen

1. Kun ostos on tehty, siirry Omat lataukset -sivulle osoittamalla Lataa tuotteet -painiketta.

Huomautus:

Lataus valmistuu nopeammin langallisen yhteyden välityksellä langattomaan yhteyteen verrattuna.

2. Ostamasi ohjelmiston tuotenimi ja sarjanumero näkyvät Omat lataukset -sivulla. Osoita ladattavan tuotteen kohdalta Akamai Download Manager -linkkiä. Jos ikkuna ei avaudu, tarkista että selaimen ponnahdusikkunoiden estotoiminto on poistettu käytöstä koko *.adobe.com-toimialueella. Kun ponnahdusikkunoiden esto on poistettu käytöstä, osoita latauslinkkiä uudelleen.

3. Jos näkyviin tulee ikkuna, jossa kysytään Akamai Technologies -sertifikaatin luottamuksesta, osoita Trust.

4. Jos et ole vielä asentanut Akamai NetSession -käyttöliittymää, sinua kehotetaan asentamaan se. Osoita Download the Installer -linkkiä.

• Kun tiedoston latausikkuna avautuu, kaksoisosoita ladattua asennusohjelmaa.
    • PKG-tiedoston sisältävä Akamai NetSession -kansio avautuu. Kaksoisosoita tiedostoa.
    • Akamai NetSession Installer -ikkuna avautuu. Valitse Jatka.
    • Hyväksy käyttöoikeussopimus valitsemalla Hyväksyn. Valitse käyttöliittymän asennussijainti ja osoita Jatka.
    • Valitse asennustapa valitsemalla Upgrade.
    • NetSession-käyttöliittymä asennetaan tietokoneelle.
  5. Kun tallennusikkuna tulee näkyviin, siirry kansioon, johon haluat tallentaa lataamasi tiedoston. Valitse sijainti, josta tiedosto löytyy helposti. Valitse Tallenna. Sulje NetSession-käyttöliittymäikkuna valitsemalla Close.

6. Akamai NetSession Download Manager tulee näkyviin selaimeen. DMG-tiedoston lataaminen alkaa. Odota, kunnes DMG-tiedosto on ladattu ennen kuin aloitat asentamisen. Download Manager voi tarpeen vaatiessa keskeyttää lataamisen ja jatkaa sitä myöhemmin. Jos haluat keskeyttää lataamisen, osoita Pause-painiketta. Kun haluat jatkaa latausta, osoita Download Manager -ikkunan Play-painiketta tai osoita Omat lataukset -sivun linkkiä.

7. Kun DMG-tiedoston lataus valmistuu, näyttöön tulee valintaikkuna, jossa kysytään haluatko käynnistää DMG-tiedoston. Valitse OK. Jos valintaikkunaa ei tule näkyviin, siirry sijaintiin, johon latasit DMG-tiedoston. Avaa tiedosto kaksoisnapsauttamalla.

8. Näkyviin saattaa tulla ikkuna, jossa kysytään ”[Adobe-tuotteen nimi] on tiedosto, joka on ladattu internetistä. Valitse Kyllä.

9. Kun DMG-tiedosto on varmistettu, näyttöön tulee uusi ikkuna, joka sisältää asennusohjelman.

10. Sulje ennen asennuksen jatkamista kaikki järjestelmän avoimet sovellukset, muut Adobe-sovellukset, Microsoft Office -sovellukset ja selainikkunat mukaan lukien.

11. Avaa tuotekansio kaksoisosoittamalla tuotteen kuvaketta ja kaksoisosoita Asenna-kuvaketta.

12. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja viimeistele asennus.

Microsoft Windowsiin lataaminen ja asentaminen

1. Oston jälkeen siirry Omat lataukset -sivulle painamalla Lataa tuotteet -painiketta.

Huomautus:

Lataus valmistuu nopeammin langallisen yhteyden välityksellä langattomaan yhteyteen verrattuna.

2. Ostamasi ohjelmiston tuotenimi ja sarjanumero näkyvät Omat lataukset -sivulla. Napsauta ladattavan tuotteen kohdalta Akamai Download Manager -linkkiä.

3. Jos et ole vielä asentanut Akamai NetSession -käyttöliittymää tietokoneelle, sinua kehotetaan asentamaan se. Napsauta Download the Installer -linkkiä. Jos tiedoston latausikkuna avautuu ja siinä pyydetään suorittamaan tai tallentamaan NetSession-asennusohjelma, valitse Suorita.

• Jos tiedosto on ladattu tietokoneelle, siirry hakemistoon, jossa ladattu tiedosto on. Kaksoisnapsauta tiedostoa.
    • Hyväksy käyttöoikeussopimus napsauttamalla Hyväksyn ja Seuraava.
    • NetSession-käyttöliittymä asennetaan tietokoneelle.
  4. Kun Download Manager on suorittanut asennuksen loppuun, sinua pyydetään valitsemaan ladatuille Adobe-asennusohjelmille tallennuskansio. Valitse sijainti, josta ladatut tiedostot löytyvät helposti. Valitse OK.

5. Akamai Download Manager -ikkuna tulee näkyviin. Jotkin Adoben ohjelmistoasennukset edellyttävät kahta tiedostoa, EXE- ja 7Z-tiedostoa. Näistä kahdesta suurempi on 7Z. Odota, kunnes Download Manager -ikkunan kaikki tiedostot on ladattu kokonaan ennen kuin aloitat asentamisen Download Manager voi tarpeen vaatiessa keskeyttää lataamisen ja jatkaa sitä myöhemmin. Jos haluat keskeyttää lataamisen, osoita Pause-painiketta. Kun haluat jatkaa keskeytettyä latausta, napsauta Download Manager -ikkunan Play-painiketta tai napsauta Omat lataukset -sivun linkkiä uudelleen.

6. Kun kaikki tiedostot on ladattu, valitse Avaa Bundle.

7. Jos asennusohjelma ei käynnisty itsestään, siirry hakemistoon, jossa ladatut tiedostot ovat, ja käynnistä asennusohjelma kaksoisnapsauttamalla EXE-tiedostoa.

8. Näkyviin saattaa tulla ikkuna, jossa kysytään ”[Adobe-tuotteen nimi] on tiedosto, joka on ladattu internetistä. Valitse Kyllä.

9. Valitse kansio, johon haluat purkaa asennusohjelman. Oletusarvoisesti ohjelma puretaan työpöydälle kansioon ”Adobe-versionimi tuotenimi”. Valitse Seuraava. Jos asennusohjelmaohjelman purkusijaintia ei kysytä, voit avata ladatun tiedoston myös napsauttamalla selaimesta Open Bundle -linkkiä. Valitse Kyllä ja valitse sitten kansio, johon haluat purkaa koosteversion.

10. Kun purku on suoritettu, siirry sijaintiin, johon purit asennusohjelman.

11. Sulje ennen asennuksen aloittamista kaikki järjestelmän avoimet sovellukset, mukaan lukien muut Adobe-sovellukset, Microsoft Office -sovellukset ja selainikkunat.

12. Käynnistä asennus kaksoisnapsauttamalla Set-up.exe-tiedostoa. Joissakin tapauksissa Set-up.exe-tiedosto avautuu itsestään.

13. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja viimeistele asennus.

CS6-ohjelmistopaketin tai yksittäisen tuotteen asentaminen levyltä

Hae ensin kaikki asennusvälineet ja sarjanumerot.

Ennen asennuksen aloittamista sulje kaikki sovellukset, mukaan lukien verkkoselain. Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet tai sinun on kyettävä toteuttamaan vahvistus järjestelmänvalvojan tavoin.

Jos asennat tuotepäivitystä, asennusohjelma etsii järjestelmästäsi kelvollista päivitettävää tuotetta. Jos asennusohjelma ei löydä tuotetta, se pyytää sinua antamaan päivitettävän tuotteen sarjanumeron. Voit myös asentaa ohjelmiston kokeiluversion ja antaa sitten uuden ja aiemman sarjanumeron käynnistyksen aikana näkyviin tulevassa sarjanumeroikkunassa.

1. Aseta Adobe Creative Suite 6 -ohjelmistopaketin tai yksittäisen Adobe Creative Suite 6 -tuotteen sisältävä DVD-levy DVD-asemaan.

2. Aloita asennus kaksoisnapsauttamalla kohdetta Set-up.exe (Windows) tai Install.app (Mac OS).

Huomautus:

Set-up.exe saattaa käynnistyä automaattisesti, jos Windowsin automaattisissa käynnistysasetuksissa on niin määritetty.

3. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja viimeistele asennus.

4. Kun sinulta kysytään sarjanumeroa, kirjoita Adobe Creative Suite 6 -ohjelmistopaketin tai itsenäisen Adobe Creative Suite 6 -tuotteen sarjanumero ja suorita asennus loppuun.

5. Jos haluat käyttää tätä tuotetta, sinun täytyy hyväksyä käyttöoikeussopimus ja takuuehdot. Katso tarkempia tietoja ohjeesta Tuotelisenssit ja käyttöehdot. Tuote ei toimi ilman pakollista aktivointia ja verkossa tehtävää rekisteröintiä. Katso tarkempia tietoja kohdasta Aktivointia ja aktivoinnin poistoa koskevat ohjeet.

Adoben yhden käyttäjän lisenssillä voit asentaa yhden tuotteen lisenssin kahteen tietokoneeseen (esimerkiksi työtietokoneeseen ja kotitietokoneeseen) sillä edellytyksellä, että ohjelmistoa käyttää sama henkilö ja että sitä ei käytetä molemmissa tietokoneissa samaan aikaan.

Huomautus:

Jos haluat asentaa ohjelmiston kolmanteen tietokoneeseen, poista ohjelmiston aktivointi yhdestä tietokoneesta. Poista aktivointi valitsemalla Ohje > Poista aktivointi.

Huomautus:

Saatat saada kehotuksen sulkea keskenään ristiriitaiset prosessit, jotta asennus voidaan suorittaa. Lisätietoja on ohjeessa Virhe: ”Sulje seuraavat sovellukset ennen jatkamista”.

Jos tuotteella on useita asennuslevyjä, odota ensimmäisen levyn valmistumista. Kun levy on asennettu, aseta toinen levy samaan DVD-asemaan.

Tarkempia tietoja asennuksen vianmäärityksestä on osoitteessa Lataus- ja asennusohjeet.

Huomautus:

Jos haluat asentaa alkuperäisen asennuksen jälkeen lisäosia tai sovelluksen uudelleen, alkuperäisen asennusvälineen on oltava käytettävissä (levy tai verkosta ladatut tiedostot).

Korjaus ei ole käytettävissä.

Ohjelmiston asennuksen poistaminen

Ennen kuin poistat asennuksen, sulje kaikki käynnissä olevat sovellukset, mukaan lukien muut Adobe-sovellukset, Microsoft Office -sovellukset ja selainikkunat.

Tee jokin seuraavista toimista:

• Avaa Windows XP -käyttöjärjestelmässä Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauta kuvaketta Lisää tai poista sovellus. Valitse tuote, jonka haluat poistaa, napsauta Change/Remove (Muuta tai poista) ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita.
  • Avaa Windows 7 -käyttöjärjestelmän Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauta Ohjelmat ja toiminnot -kuvaketta. Valitse tuote, jonka haluat poistaa, napsauta Uninstall (Poista) ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita.
  • TÄRKEÄÄ: Mac OS -käyttöjärjestelmässä on uusi asennuksenpoistotoiminto. ÄLÄ poista ohjelmia vetämällä niitä roskakoriin. Voit poistaa asennuksen turvallisesti Mac OS X -käyttöjärjestelmästä kaksoisosoittamalla tuotteen asennuksenpoisto-ohjelmaa kansiossa Ohjelmat/Lisäohjelmat/Adobe Installers tai kaksoisosoittamalla sovelluskansiossa olevaa asennuksenpoistovaihtoehtoa. Valitse Poista oletusarvot, syötä ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Adoben yhden käyttäjän käyttöoikeus kattaa tuotteen asentamisen kahdelle tietokoneelle (esimerkiksi työkoneelle ja kotikoneelle), mikäli ohjelmistoa käyttää sama henkilö vain yhdellä tietokoneella kerrallaan.

Huomautus:

Jos haluat asentaa ohjelmiston kolmanteen tietokoneeseen, edellisen asennuksen aktivointi on tietokoneessasi poistettava käytöstä. Poista aktivointi valitsemalla Ohje > Poista aktivointi.

Lataamisen ja asentamisen vianmääritys

Jos tarvitset tukea CS6-tuotteen lataamisessa, tutustu seuraaviin ohjeisiin:

Ohjeita löytyy käyttäjäfoorumilta Lataaminen, asentaminen ja käyttöönotto. Foorumit toimivat vuorovaikutteisena verkkoympäristönä, jossa voi keskustella Adoben tuotteista ja niihin liittyvistä kysymyksistä ja jossa Adoben käyttäjät voivat esittää toisilleen kysymyksiä, tarjota ideoita ja ehdotuksia ja jakaa vinkkejä.Luettelo käytettävissä olevista foorumeista löytyy sivulta Tervetuloa Adobe-yhteisöön.