Adobe Exchange -laajennuksen asennuksen vianmääritys

1. Tarkista, että olet hankkinut laajennuksesi.

Kaikki laajennukset, jotka olet hankkinut Adobe ID:llä, näkyvät Oma Exchange -sivulla. Kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksellasi nähdäksesi sivun. Internet-yhteys on tarpeen laajennuksen asentamiseksi.

Oma Exchange -sivu
    • Jos sinulla on useampi kuin yksi Adobe ID, voit asentaa ja synkronoida laajennukset vain yhdellä Adobe ID:llä kerrallaan.
    • Jos luettelosta käy ilmi, että laajennus on hankittu mutta ei asennettu, käytä sen vieressä luettelossa olevaa Asenna-painiketta.
    • Jos luettelossa ei näy laajennusta, hanki se uudelleen laajennuksen kotisivulta.
  2. Varmista, että olet asentanut Creative Cloud -työpöytäsovelluksen.

Laajennukset edellyttävät, että asennettuna on Creative Cloud -työpöytäsovellus ja vähintään yksi yhteensopiva Adobe-sovellus. Jos et ole asentanut Creative Cloud -työpöytäsovellusta, saat sen osoitteesta https://creative.adobe.com/fi/products/creative-cloud.

Jos olet jo asentanut sovelluksen, ja se on käynnissä, varmista, että kuvake näkyy oikein:

• Mac OS: kuvake näkyy Macin valikkorivillä. Jos tätä kuvaketta ei näy, tarkista sovelluskansio Finderissa.
    Creative Cloud -työpöytäsovelluksen kuvake
    • Windows: katso ilmoitusalueella olevaa kuvaketta. Jos kuvaketta ei näy, tarkista, onko sovellus Käynnistä > Kaikki ohjelmat -valikossa.
    Creative Cloud -työpöytäsovelluksen kuvake
  3. Varmista, että tiedostojen synkronointi on käytössä ja että sitä ei ole keskeytetty.

Jos haluat asentaa laajennuksen isäntäsovellukseen, tiedostojen synkronoinnin on oltava käytössä Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa. Jos se on poissa päältä, Aloita synkronointi -painike näkyy Resurssit > Tiedostot -välilehdessä, josta voit ottaa sen käyttöön.

Tiedostojen synkronointi Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa

Tarkista, että ominaisuus on käytössä. Voit ottaa sen käyttöön tai poistaa sen käytöstä Asetuksissa:

Creative Cloud -synkronointi

Kun synkronointitoiminto on käytössä, laajennukset synkronoidaan tai ladataan ja asennetaan automaattisesti. Näyttöön ilmestyy ilmoitusruutu, joka kertoo, että laajennus on asennettu. Tiedostojen synkronointi päivittää myös automaattisesti kaikki hankkimasi laajennukset, kun päivityksiä on saatavilla, jotta käytössäsi on aina uusin versio.

Jos tiedostojen synkronointi on käytössä, tarkista Tiedostot-välilehden alaosasta, onko se keskeytetty. Voit jatkaa napsauttamalla Toista-painiketta.

Tiedostojen synkronointi
  4. Varmista, että olet asentanut yhteensopivan Adobe-sovelluksen.

Tietyt laajennukset ovat yhteensopivia tiettyjen Adobe-työpöytäsovellusten kanssa. Tarkista tuotteen yhteensopivuus käymällä laajennuksesi tuotetietosivulla.

Siirry Oma Exchange -sivulle, valitse laajennus ja katso Tiedot-sivua:

Valitse lisäosa

Tarkista laajennuksen Tiedot-sivulta oikean yläkulman yhteensopivuusosio. Tarkista myös paikannusohjeet laajennuksen Tiedot-sivulta nähdäksesi, mihin laajennus olisi pitänyt asentaa ja miten sitä voidaan käyttää isäntäsovelluksessa.

Lisäosan tiedot
  5. Käynnistä Adobe-sovelluksesi uudelleen ottaaksesi laajennus käyttöön.

Tietyt laajennukset edellyttävät, että käynnistät sovelluksen uudelleen. Jos Adobe-sovellus oli käynnissä asennuksen aikana, sulje se ja käynnistä se uudelleen.

6. Sulje kaikki Adobe-sovellukset ja asenna laajennus uudelleen.

Jotkin laajennukset eivät asennu kunnolla, jos Adobe-sovellus on käynnissä. Tuottaja lisää tästä tarvittaessa huomautuksen asennusohjeisiin.

Sulje tällöin kaikki käynnissä olevat Adobe-sovellukset ja siirry takaisin Oma Exchange -sivulle. Poista osittain asennettu laajennus Poista asennus -painikkeella.

Poista asennus -painike muuttuu Asenna-painikkeeksi. Asenna laajennus uudelleen napsauttamalla Asenna-painiketta.

Laajennuksen asentaminen
  7. Asenna toisella tavalla.

Jos et pysty asentamaan laajennusta Creative Cloud -työpöytäsovelluksella, napsauta Lataa / Asenna toisella tavalla -linkkiä.

Lataa / Asenna toisella tavalla

Laajennuksen asennusapuohjelmalla asentamisen vaiheet tulevat näytölle. Asenna laajennus näiden ohjeiden avulla.

Toisella tavalla asentamisen vaiheet

Jos kohtaat edelleen ongelmia, noudata seuraavia ohjeita:

• Valitse Poista asennus Oma Exchange -sivulla, odota muutamahetkija valitse Asenna.
    • Käynnistä tietokone uudelleen, samoin Creative Cloud -työpöytäsovellus.
    • Tarkista, onko laajennus asennettu automaattisesti uudelleenkäynnistyksen jälkeen.
      • Jos sitä ei ole asennettu ja jos vastaavaa toimintaa ei ole näytetty, varmista, että Extension Manager on poistettu tietokoneesta.
      • Kun Extension Manager on poistettu, poista Adobe-sovellus ja asenna se sitten Creative Cloud -työpöytäsovelluksella Adobe-tietokannan päivittämiseksi.
      • Asenna laajennus uudelleen.

Jos toimintavirrassasi ei vieläkään näy vastaavaa toimintaa, noudata tämän artikkelin ohjeita: https://forums.adobe.com/docs/DOC-6306.

Huomautus:

Extension Manager on vanhentunut CC 2015:ssä. Extension Manager CC: n avulla laajennusten (lisäosien) asentaminen vanhoihin versioihin voi häiritä mahdollisuutta laajentaa laajennuksia (lisäosia) Creative Cloud -työpöytäsovelluksen kautta. Ongelmien välttämiseksi kaikkien Creative Cloud -versioiden käyttäjien on käytettävä laajennusten asentamiseen Creative Cloud -työpöytäsovellusta. Kun päivität CC2015:een, varmista, että kaikki laajennukset on asennettu oikein noudattamalla näitä ohjeita:

1. Poista Extension Manager CC:n asennus.
  2. Käynnistä laite uudelleen.
  3. Poista ja asenna uudelleen kaikki Adobe-sovelluksesi Creative Cloud -työpöytäsovelluksella päivittääksesi sisäisen tietokannan.

Tuen pyytäminen Adobe Exchange -ongelmiin

Jos sinulla on edelleen ongelmia laajennustesi asennuksessa tai käyttämisessä, pyydä tukea Adobelta tai suoraan laajennuksen tuottajalta.

• Etsi kunkin tuottajan yhteystiedot Tiedot ja dokumentaatio -osiosta.
  • Ota yhteyttä Adoben tukeen osoitteessa asupport@adobe.com
Ota yhteyttä tuottajaan pyytääksesi tukea