Käyttöopas Peruuta

Fresco iPhonessa

Frescon iPhone-versio antaa sinun luoda taidetta vapaasti missä vain inspiraation iskiessä. Katso työtilan pikaesittely ja ota selvää, missä suosikkityökalusi ja ‑toimintosi ovat käytettävissä.

Adobe Frescon iPhone-versiolla olet valmis tekemään upeita asioita piirtoalueella! Suosikkipiirtotyökaluillasi voit luoda, muokata ja saumattomasti viedä malleja laitteiden ja ympäristöjen kesken, kun olet matkalla.

Lue lisää ja tutustu Frescon iPhone-version ominaisuuksiin ja toimintoihin. Tutustu ennen luovan matkasi aloittamista tuettuihin iPhone-versioihin, joiden avulla voit olla luova liikkeellä ollessasi!

Fresco iPhonessa
Fresco iPhonessa

Frescon iPhone-version työtila | Luova matkasi alkaa!

Frescon iPhone-version työtilassa voit nopeasti luoda, muokata ja viedä dokumentteja keskitetysti yhdessä paikassa. Lue ja ota selvää, miten voit aloittaa suunnittelumatkasi käyttämällä uudistettua työtilaa!

Aloitus-näytössä voit aloittaa malliesi luonnin ja siirtyä muokkaustyötilaan. Työtilasta löydät Frescon suosikkityökalut ja muita toimintoja, joiden avulla voit luoda taideteoksen ja retusoida sitä.

Frescon iPhone-versio – Aloitus-näyttö

A - Sovellusasetukset: määrittää käyttöliittymänpikaviennin, palautuksen ja intervallin asetukset.

B - Tiedostojen synkronointi: näyttää pilvidokumenttien synkronoinnin tilan. Kun olet offline-tilassa, kuvake muuttuu kuvakkeeksi .

C - Luo uusi: luo pilvidokumentti.

D - Tuo ja avaa: tuo ja avaa Photoshop-tiedostoja, Sketch-projekteja tai Draw-projekteja.

E - Työsi: näyttää kaikkien luomiesi ja Creative Cloudiin tallentamiesi pilvidokumenttien luettelon.

F - Opi: tutustu näiden opastusohjelmien avulla Frescon iPhone-version lukuisiin käyttötapoihin.

G - Tutustu: selaa luomuksia Behancessa. Seuraa sisällöntuottajia ja katso, kuinka luovien alojen ammattilaiset suoratoistavat luovaa prosessiaan.

Työtila ja tasot

Yksinkertaisessa ja intuitiivisessa työtilassa voit keskittyä luovaan työhösi.  Editori-näytössä voit käyttää piirtotyökaluja ja niiden säätimiä.  Haluatko muokata ja parannella taideteostasi? Käytä yhtä tasoa tai useampaa tasoa, joilla voit pitää taideteoksesi elementit erillään.

Fresco iPhonessa – Aloitus-näyttö

A - Työkalupalkki: luo ja muokkaa malleja työkalujen avulla.
B - Valintatyökalu: vaihtaa valitun työkalun ja kyseisen työkalun asetusten välillä.
C - Yläpaneeli: kumoamis-, uudelleenteko- ja vientivaihtoehtoja.
D - Tasopino: käytä tasopinoa. Etkö näe niitä? Napauta tasojen esikatselukuvaketta.

Fresco iPhonessa – Tasojen käyttäminen

A - Lisää taso: lisää tasopinoon uuden tason.
B - Tärkeimmät tasotoiminnot: napauta tasoa kaksi kertaa, niin näyttöön avautuu usein käytettyjen tasotoimintojen ponnahdusvalikko.
C - Kaikki tasotoiminnot: näyttää kaikkien tasotoimintojen luettelon.
D - Tasojen esikatselu: ottaa tasopinon käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

E - Alapalkki: näytä käytettävissä olevat tasotoiminnot (lisää, piilota, tyhjennä, poista tasoja jne.) ja tasojen ominaisuudet (sekoitus, peittävyys jne.). Jos haluat tarkastella tilannekohtaisesti käytettävissä olevia tasotoimintoja, napauta pinon alaosassa olevaa tasojen esikatselukuvaketta.

Pienennä tasopino työtilan laajentamiseksi

Tarvitsetko joustavan työtilan taideteoksesi muokkausta ja parantelua varten? Napauta tasojen esikatselukuvaketta, jos haluat piilottaa tasopinon. Napauta tasokuvaketta uudelleen, jos haluat näyttää tasopinon, jotta voit järjestellä tasot ja siirtää jotkin taideteoksesi elementit edustalle tai taustalle. Kun tasopino on piilotettu, tasojen esikatselukuvake on valitun tason tai tasoryhmän miniatyyri.

Piilota tasopino

Napauta tasojen esikatselukuvaketta, jos haluat piilottaa tasopinon.

esikatselutaso - näytä tasopino

Napauta tasojen esikatselukuvaketta, jos haluat näyttää tasopinon.

Siveltimet, pyyhekumi ja hankaustyökalut

Käytettävissäsi on lukuisia tehokkaita siveltimiä, joten voit luoda luonnollisen tuntuisia digitaalisia maalauksia, joissa toistuvat upeat vesivärit ja kermamaisen öljymaalauksen tekstuurit.

Pyyhekumi soveltuu myös kaikkeen muuhun kuin Frescossa tehtyjen virheiden korjaamiseen: se toimii kuin sivellin, jolla voit poistaa piirroksestasi viivoja ja värejä. Katso, miten mallisi heräävät eloon!

Frescon iPhone-versio – Siveltimien, pyyhekumin ja hankaustyökalun vaihtoehdot ja asetukset

A - Pikselisiveltimet: käytä sisäänrakennettuja pikselisiveltimiä ja kirjastosiveltimiä.

B - Reaaliaikaiset siveltimet: käytä vesi- ja öljyvärisiveltimiä.

C - Vektorisiveltimet: käytä vektorisiveltimiä.

D - Pyyhekumi: valitse pyyhekumi.

E - Hankaus: valitse hankaussivellin.

F - Valintatyökalu: osoittaa, mikä työkalu on valittuna.

G - Väri: valitse väri.

H - Siveltimen koko: valitse sopiva siveltimen koko.

I - Juoksutus: muuta pigmenttien juoksutusta siveltimeen.

J - Tasaus: säätää siveltimen tasaisuutta.

K - Sivellinasetukset: säädä muun muassa vetojen välistystä ja sekoitustilaa.

L - Nollaa: palauta oletusasetukset.

Työkalut

Perehtyminen Frescon työkaluihin on keskeistä taideteoksesi suunnittelun tehokkuuden kannalta. Olipa kyse värien sekoittamisesta siveltimellä tai pintakuvion integraatiosta, Fresco sisältää perinteisiltä näyttäviä ja tuntuvia siveltimiä.

Frescon iPhone-versio – Muut työkalut ja työkaluvaihtoehdot

A - Muunna: tee tasoihin tai valintoihin hyvin pieniä tai tarkkoja muutoksia.

B - Valintatyökalut: valitse muokattava alue.

C - Maalipurkki: täytä valittu alue värillä.

D - Pipetti: valitse väri piirtoalueelta.

E - Tuo:  tuo kuvia nykyiseen taideteokseen.

F - Väri: avaa väripaneeli.

G - Valintatyökalu: vaihtaa valitun työkalun ja kyseisen työkalun asetusten välillä.

H - Valintatoiminnot: kehote sulkea tai peruuttaa lassovalinta.

I - Valinta: valitse aktiivisen tason osa.

J - Valintatoiminnot: valitse mikä tahansa käytettävissä oleva toiminto, kun valinta on aktiivinen piirtoalueella.

tekstityökalu

Lisää tekstitasoja taideteokseesi, valitse kirjasimia Adobe Fontsista tai lisää omat kirjasimesi. Voit muokata kirjasintyyliä vielä lisää typografia-asetusten avulla.

Lisää taideteokseesi tekstiä Frescon iPhone-versiossa

A - Tekstityökalu: lisää tekstiä piirtoalueelle.

B - Kahvat: muuta tekstin kokoa tai kierrä tekstiä.

C - Valintatyökalu: vaihtaa tekstityökalun ja tekstin asetusten välillä.

D - Tason ominaisuudet: napsauttamalla taaksepäin osoittavaa nuolta voit säätää tason ominaisuuksia, kuten peittävyyttä ja sekoitustilaa.

E - Tekstiasetukset: näppäimistön, kirjasimien ja tekstin ominaisuudet näkyvät tällä alueella, kun teksti on aktiivinen piirtoalueella.

F - Näppäimistö: näyttää näppäimistön, jolla voit muokata tekstiä.

G - Kirjasimet: valitse kirjasin Adobe Fontsista, selaa kirjasinluokkia tai lisää oma kirjasimesi.

H - Tekstin ominaisuudet: muuta kirjasimien kokoa, välistystä ja tasausta.

Koko näytön tila

Vaihda napauttamalla normaalin ja koko näytön tilan välillä sekä piilota työkalut ja tasot tai tuo ne esiin mahdollisimman tehokkaan tilankäytön ja esteettömän luovuuden varmistamiseksi.

Frescon iPhone-versio koko näytön tilassa

A - Koko näyttö: vaihtaa koko näytön tilaan.

B - Normaali näyttö: vaihtaa takaisin normaaliin näyttötilaan.

C - Näyttää tasot.

D - Näyttää työkalupalkin ja sen asetukset.

Julkaiseminen, vieminen ja ohje

Vie tallennetut dokumenttisi haluamassasi muodossa tai julkaise ne Behance-projektina. Jaa työsi sisältävä intervallivideo. Tarvitsetko lisää apua? Napauta Frescon verkko-ohjetta, jos haluat käyttää opettelu- ja tukisisältöä, ilmoittaa ongelmasta, jakaa ideasi tai kannattaa muiden ideoita.

Jakaminen, julkaiseminen ja vieminen Frescon iPhone-versiolla

Pikavienti: vie dokumenttisi JPEG-muodossa.

Vie muodossa: vie tallennetun taideteoksesi muussa muodossa kuin oletusarvoisessa pilvidokumenttimuodossa.

Behance-projekti: vie taideteoksesi Behance-projektina.

Intervalli: vie taideteoksesi intervallivideoina.

Frescon iPhone-version asetukset

Asetukset: määritä sovelluksen asetukset.

Katso esittely: siirryt Dokumentin asetukset ‑kohtaan, jossa voit muuttaa dokumentin kokoa ja kiertää tai kääntää piirtoalueen.

Näytä eleet: näyttää Frescoon liittyvät kosketuseleet.

Kosketuspikavalinta: käytä valitun työkalun vaihtoehtoisia toimintoja

Kosketuspikavalinnat ja eleiden oppiminen

Kosketuspikavalinnoilla voit käyttää laitteessa valitun työkalun vaihtoehtoisia toimintoja. Eleillä voit nopeasti suorittaa yleisiä toimintoja kosketuspohjaisen käyttöliittymän kautta.

Frescon iPhone-version kosketuspikavalinnat

Voit siirtää kosketuspikavalintaa piirtoalueella napauttamalla ja vetämällä.

Frescon iPhone-version eleet

Voit avata kosketuseleiden luettelon napauttamalla ylhäällä olevaa Lisää vaihtoehtoja  ‑kuvaketta ja napauttamalla sitten Näytä eleet.

Hanki inspiraatiota Behancesta

Behancessa on Adobe Frescolla luotuja taideteoksia. Napauttamalla videoita voit katsoa suoratoistolähetyksiä, joissa taiteilijat esittelevät työnkulkunsa sovelluksessa.

Onko sinulla kysymys tai idea?

kysy

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat jakaa idean, osallistu Adobe Fresco ‑yhteisön toimintaan. Odotamme yhteydenottoasi ja haluamme nähdä luomuksesi.