Käyttöopas Peruuta

Adobe Frescon muodot

Ota selvää, miten voit lisätä perusmuotoja ja Creative Cloud ‑kirjastojen Adobe Capture ‑muotoja taideteokseesi Frescossa.

Ympyrän, neliön tai monikulmion piirtäminen tai täyttäminen

Piirrä piirtoapuvälineillä perusmuotoja, kuten ympyröitä, neliöitä ja monikulmioita, tai täytä ne maalilla:

1. Avaa Piirtoapuvälineet-valikko napauttamalla tehtäväpalkin alareunassa olevaa Viivain-kuvaketta ja pitämällä sitä painettuna.

Käytä piirtoapuvälineitä perusmuotojen piirtämiseen ja täyttämiseen
    Käytä piirtoapuvälineitä perusmuotojen piirtämiseen ja täyttämiseen

2. Valitse valikosta piirtoapuväline, jonka haluat lisätä malliin, ja sijoita se piirtoalueelle.

3. Piirrä ääriviiva:

Valitse sivellin ja piirrä ääriviiva muodon reunoja pitkin. Voit piirtää ääriviivoja erilaisilla siveltimillä.

Piirrä ääriviiva
    Piirrä ääriviiva

Täytä maalilla:

Valitse Maalipurkki-työkalu. Napauta muotoa, jos haluat täyttää sen sisäpuolelta, ja napauta muodon ulkopuolella, jos haluat täyttää muodon ulkopuolella olevan piirtoalueen. Voit valita vektori- tai pikselitäytöt.

Täytä maalilla
    Täytä maalilla

Voit muuttaa piirtoapuvälineen kokoa napauttamalla sen alla olevaa hivutuskuvaketta  .

Muotojen lisääminen Adobe Capturesta

Oletko Adobe Capturen uusi käyttäjä?

Hanki maksuton sovellus

Voit siepata muodon mobiililaitteellasi Adobe Capturella. Siepattu muoto tallennetaan SVG-tiedostona Creative Cloud ‑kirjastoihin. Perehdy sovelluksen perusteisiin

Adobe Capture ‑muodot ladataan automaattisesti Muodot-paneelin kirjastoihin.

Voit lisätä Adobe Capture ‑muotoja taideteokseesi seuraavasti:

1. Avaa Muodot-paneeli napauttamalla työkalupaneelin Muodot-kuvaketta . Miniatyyrialueella näkyvät oletusarvoisesti viimeiset neljä käyttämääsi muotoa.
  2. Napauta Kirjastosi-vaihtoehtoa, jolloin Capturen muodot tulevat näkyviin, ja valitse muoto, jonka haluat lisätä.
  3. Aseta muoto piirtoalueelle napauttamalla sitä. Voit muuttaa muotoa Täytä-, Poista-, Maskaa- tai Valitse-toiminnoilla.
Lisää muotoja Adobe Capturesta
Lisää muotoja Adobe Capturesta

Muuta Capture-muotoja toimintojen avulla

Voit muuttaa Capture-muotoja Täytä-, Poista-, Maskaa- tai Valitse-toiminnoilla. Täytä tasaisella värillä tai tee valinta ja maalaa sivellintekstuurilla. Näitä muotoja voidaan käyttää myös maskien luontiin muiden täyttöjen ja viivojen päälle.

Lisätietoja eri toiminnoista, kuten täytöstä, maskauksesta, poistosta ja valinnasta, saat artikkelista Käyttöliittymän käytön aloittaminen.

Etsi ja käytä suosittujen kirjastojen muotoja

Voit etsiä ja seurata sarjakuvia, typografiaa ja kukkamuotoja sisältäviä suosittuja kirjastoja sekä käyttää niitä:

1. Avaa Muodot-paneeli napauttamalla työkalupaneelin Muodot-kuvaketta .
  2. Napauta   paneelin alaosassa.
  3. Napauta Tutustu uusiin muotoihin
  4. Etsi ja seuraa kirjastoja ja napauta sitten Valmis. Etsi kirjastot Muodot-paneelissa olevasta kirjastojen luettelosta ja lisää ne sitten taideteokseesi.
Etsi ja käytä suosittujen kirjastojen muotoja
Etsi ja käytä suosittujen kirjastojen muotoja

Mitä seuraavaksi?

Autamme sinua aloittamaan muotojen piirtämisen Frescossa. Frescon käyttöliittymä on intuitiivinen. Toivomme, että tasojen, siveltimien, maskauksen ja muiden toimintojen avulla voit helposti päästää luovuutesi valloilleen.

Onko sinulla kysymys tai idea?

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat jakaa idean, osallistu Adobe Fresco ‑yhteisön toimintaan. Odotamme yhteydenottoasi.