Ota selvää, miten voit lisätä tuhansia kirjasimia Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella, jotta voit käyttää niitä tietokonesovelluksissa ja sivustoissa.

Huomautus:

Typekit on nyt Adobe Fonts, ja se sisältyy Creative Cloudiin ja muihin tilauksiin. Lisätietoja.

Creative Cloud ‑tilauksesi sisältää Adobe Fontsin, joka tarjoaa tuhansia kirjasimia sadoilta kirjasintoimittajilta. Voit aktivoida haluamasi kirjasimet ja käyttää niitä tietokonesovelluksissa ja sivustoissa. Aktiivisia kirjasimia voidaan käyttää kaikissa Creative Cloud ‑sovelluksissa, kuten Photoshopissa tai InDesignissa.

Lisätietoja tilauksestasi ja oikeuksistasi kirjasimien käyttöön saat Tilaukset ja tuotteet ‑sivulta.

Käytön aloittaminen

Selaa ja aktivoi kirjasimia Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella, niin aktivoidut kirjasimet ovat käytettävissä kaikissa tietokonesovelluksissa. Jos Creative Cloud ‑tietokonesovellusta ei ole vielä asennettu, lataa ja asenna se. Varmista, että Adobe Fonts on otettu oletusarvoissa käyttöön (Oletusarvot > Creative Cloud > Kirjasimet).

Kirjasinten selaaminen ja aktivoiminen

1. Siirry Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa kohtaan Resurssit > Kirjasimet ja valitse Selaa kirjasimia. Näyttöön avautuu selainikkuna, ja sinut kirjataan sisään osoitteeseen fonts.adobe.com.

2. Hae haluamasi kirjasin kirjasimien kokoelmasta. Voit tarkentaa hakua luokituksen, ominaisuuksien tai kielisuodattimien avulla.

3. Kun löydät kirjasimen, aktivoi koko kirjasinperhe valitsemalla Aktivoi kirjasimet. Voit myös napsauttaa kirjasimen nimeä ja aktivoida yksittäisiä kirjasimien leveyksiä tai tyylejä kirjasinperhesivulta. Aktivoidut kirjasimet on lueteltu Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Resurssit Kirjasimet ‑kohdassa.

Aktiivisten kirjasimien käyttäminen

Voit käyttää aktivoituja kirjasimia avaamalla kirjasinluettelon tietokonesovelluksessa. Jotkin tietokonesovellukset, kuten Microsoft Word, voivat vaatia uudelleenkäynnistystä uuden kirjasimen aktivoinnin jälkeen.

Aktivoi kirjasimet InDesignissa
InDesign-kirjasinluettelo, jossa näkyvät aktivoidut kirjasimet

Kirjasimien aktivoinnin poistaminen

Voit poistaa aktiivisten kirjasimien aktivoinnin tietokoneesta seuraavasti:

1. Valitse Adobe Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Kirjasimet-paneelista Hallinnoi kirjasimia. Omat Adoben kirjasimet ‑sivu avautuu selainikkunaan. Voit myös kirjautua osoitteeseen fonts.adobe.com ja siirtyä suoraan Omat Adoben kirjasimet ‑sivulle.
  2. Valitse sen kirjasimen oikealta puolelta , jota et enää halua käyttää.

Adobe Fontsin käyttäminen offline-tilassa

Jos siirryt offline-tilaan, kun Creative Cloud ‑tietokonesovellus on käynnissä ja olet kirjautunut sisään, kaikki aktivoidut kirjasimet ovat edelleen käytettävissä. Osoitteessa fonts.adobe.com kirjasimien asetuksiin tehtyjä muutoksia ei oteta käyttöön ennen yhteyden palauttamista.

Jos käynnistät Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen offline-tilassa, kirjasimet eivät ole käytettävissä eivätkä ne näy kirjasinluetteloissa.

Adobe Fontsin poistaminen käytöstä

Voit ottaa Adobe Fonts ‑palvelun käyttöön tai poistaa sen käytöstä Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa. Jos poistat Adobe Fontsin käytöstä, kirjasimien aktivointi pysäytetään ja kirjasimien aktivointi poistetaan tietokoneesta.

1. Napsauta Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pystysuuntaista pistettä ja valitse sitten Oletusarvot.

2. Valitse Creative Cloud ja valitse sitten Kirjasimet.

3. Poista Ota Adobe Fonts käyttöön ‑asetuksen valinta.