Bij het installeren van de Creative Cloud-desktoptoepassing ontvangt u de volgende fout:

Adobe Creative Cloud, dat is vereist om dit probleem op te lossen, ontbreekt of is beschadigd U kunt proberen het probleem te herstellen of verhelpen. Als het probleem zich blijft voordoen, downloadt en installeert u het nieuwe exemplaar van http://www.adobe.com/go/adobecreativecloudapp_nl.

Creative Cloud is vereist om dit probleem op te lossen

Oplossingen

Oplossing 1: de Creative Cloud-desktopapp herstellen

Klik op Repareren in het foutbericht om het probleem te verhelpen.

Oplossing 2: verwijder de Creative Cloud-desktopapp en installeer het vervolgens opnieuw

Oplossing 3: gebruik de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool

1. Voer de Creative Cloud Cleaner Tool uit om de huidige installatie van de Creative Cloud desktop-app te verwijderen. Zie Creative Cloud Cleaner Tool uitvoeren.

2. Kies optie 3 in de Creative Cloud Cleaner Tool: Producten van Creative Cloud 2017, 2015, 2014, Creative Cloud & CS6. Kies vervolgens optie 1: Adobe Creative Cloud Desktop.

3. wijzig de naam van de volgende OOBE-mappen naar OOBE.old:

Windows

• \Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE
    • \Users\AppData\Local\Adobe\OOBE

Mac OS

/Library/Application Support/Adobe/OOBE

Opmerking:

Als u probeert de naam van een map te wijzigen en de foutmelding Deze map is momenteel in gebruik krijgt, doet u het volgende:

• Sluit alle Adobe-toepassingen die op uw systeem actief zijn.
    • Controleer of een van de volgende achtergrondprocessen wordt uitgevoerd en sluit ze:

Creative Cloud, Adobe Desktop Service, CCXProcess, CCLibrary, CoreSync, CoreSync helper, Adobe IPC Broker, armsvc, AGS Service

4. Download en installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Oplossing 4: de Creative Cloud-desktopapp opnieuw installeren in een beheerdersaccount

Maak een nieuwe lokale gebruikersaccount met beheerdersrechten en meld u aan met deze account. Download en installeer vervolgens de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.