De Adobe Creative Cloud desktop-app is essentieel voor Creative Cloud-functionaliteiten, zoals het installeren van Creative Cloud-apps, synchroniseren, lettertypesynchronisatie, bibliotheken en meer. Daarom is het zeer onverstandig deze applicatie te verwijderen.

In bepaalde gevallen, zoals een beschadigde Creative Cloud desktop-app of problemen met het installeren van sommige Creative Cloud-apps, kun je de Creative Cloud desktop-app verwijderen.

Je ontvangt bijvoorbeeld de volgende foutmelding tijdens het bijwerken van de Creative Cloud desktop-app:

Kan Creative Cloud desktop-app niet bijwerken. (Foutcode: 2)

Als je deze fout ziet, volg je de onderstaande stappen om de Creative Cloud desktop-app te verwijderen en opnieuw te installeren:

Foutcode 2

Opmerking:

Als je de Creative Cloud desktop-app moet verwijderen, download je het juiste verwijderprogramma voor je besturingssysteem en voer je dit uit. Je moet over beheerdersrechten beschikken om de verwijdering te kunnen voltooien.

De Creative Cloud desktop-app verwijderen in Windows

1. Download het ZIP-bestand met het uitvoerbare verwijderingsprogramma.

Downloaden

2. Pak het bestand Creative Cloud Uninstaller.zip uit.

3. Voer het uitvoerbare bestand Creative Cloud Uninstaller.exe uit.

4. Het installatieprogramma vraagt of je de Creative Cloud desktop-app wilt verwijderen. Controleer het bericht en klik op Verwijderen.

uninstall-win
  5. De applicatie wordt van de computer verwijderd door het verwijderingsprogramma en er wordt een bevestigingsbericht weergegeven. Klik op Sluiten.

uninstall-successful-win
  6. Download en installeer de Creative Cloud desktop-app.

Zie Je Creative Cloud-apps downloaden als je vragen hebt over het installatieproces.

De Creative Cloud desktop-app verwijderen van een Mac

1. Download het ZIP-bestand en koppel het DMG-bestand.

Downloaden

2. Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen krijg je mogelijk een melding dat je het verwijderingsprogramma vanuit het gekoppelde DMG-bestand moet openen. Klik op Openen om door te gaan.

Applicatie openen vanuit schijfkopie bevestigen
  3. Het installatieprogramma vraagt of je de Creative Cloud desktop-app wilt verwijderen. Controleer het bericht en klik op Verwijderen.

uninstall-mac_v1
  4. De applicatie wordt van de computer verwijderd door het verwijderingsprogramma en er wordt een bevestigingsbericht weergegeven. Klik op Sluiten.

uninstall-successful-mac_v1
  5. Download en installeer de Creative Cloud desktop-app.

Zie Je Creative Cloud-apps downloaden als je vragen hebt over het installatieproces.

De Creative Cloud desktop-app op de achtergrond verwijderen (alleen Enterprise)

Volg de onderstaande stappen om de Creative Cloud desktop-app op de achtergrond te verwijderen via SCCM.

1. Maak een map op de computer met de SCCM-server en plaats het uitvoerbare bestand van het Creative Cloud-verwijderprogramma in die map. Je kunt het uitvoerbare bestand gebruiken vanaf elke computer waarop de nieuwste versie van de Creative Cloud desktop-app is geïnstalleerd. Het uitvoerbare bestand vind je in:

• WindowsC:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Creative Cloud\Utils\Creative Cloud Uninstaller.exe
    • macOS/Programma's/Hulpprogramma's/Adobe Creative Cloud/Utils/Creative Cloud Uninstaller
  2. Maak een nieuw pakket en gebruik de map uit de bovenstaande stap als bron.

3. Maak een programma en gebruik de opdracht Creative Cloud Uninstaller.exe –u om de Creative Cloud desktop-app te verwijderen.

4. Voer dit programma vanuit het distributiepunt uit op alle clientcomputers waarvan je de Creative Cloud desktop-app wilt verwijderen.

Opmerking:

De Creative Cloud desktop-app kan alleen worden verwijderd als alle Creative Cloud-applicaties (zoals Photoshop, Illustrator en Premiere Pro) al van het systeem zijn verwijderd.