Adobe biedt gratis proefversies van zijn toepassingen. Deze pagina bevat informatie over het downloaden en installeren, en over het oplossen van problemen. U gaat aan de slag door eenvoudigweg een van de onderstaande onderwerpen te kiezen.

Opmerking:

Voor informatie over Creative Cloud-proefversies, zie Download en installeer Creative Cloud-proefapplicaties.

Ik wil een proefversie downloaden.

U moet aan de volgende vereisten voldoen voordat u begint met downloaden:

U hebt beheerdersrechten voor de account die u gebruikt. (Windows | Mac)

Gebruik de nieuwste versie van Internet Explorer (Windows-besturingssysteem), Firefox (Windows- of Mac-besturingssysteem), Chrome (Windows-of Mac-besturingssysteem) of Safari (Mac-besturingssysteem).

U hebt een geldige Adobe ID.

U hebt pop-upblokkers uitgeschakeld in uw browser. Voor instructies wordt verwezen naar de documentatie van uw browser.

Uitzetten van firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden. (Windows | Mac)

Ga naar de pagina Dowloads en klik op het gewenste product, of de proefoptie die bij het gewenste product hoort. Volg de instructies op het scherm. Zie hieronder voor verdere instructies.

Ik heb instructies nodig voor het downloaden en installeren van een proefversie.

Voor download- en installatie-instructies voor uw product klikt u op de productnaam hieronder.

Download- en installatie-instructies voor Photoshop Elements en Adobe Premiere Elements

Selecteer uw besturingssysteem op de onderstaande tabbladen.

Windows-besturingssysteem

1. Meld u aan met uw Adobe ID (e-mailadres en wachtwoord dat u bij Adobe hebt geregistreerd).

Als u zich niet bij Adobe hebt geregistreerd, klikt u op Een Adobe ID ophalen om u te registreren.

2. Op de downloadpagina die dan opent, selecteert u een taal in het vervolgkeuzemenu en klikt u op de knop Downloaden. Nu wordt de Akamai Download Manager voor downloads geopend.

Het installatieprogramma van de Akamai Download Manager wordt geopend en start met downloaden en installeren van Adobe Photoshop Elements.

3. Selecteer een doel om de installatiebestanden van de proefversie op te slaan. De software wordt geïnstalleerd nadat de download voltooid is.

4. Dubbelklik op de proefversie om de installatie te starten. Selecteer Ik ga akkoord in de Akamai-licentieovereenkomst en volg de aanwijzingen van het installatieprogramma om de software te installeren.

5. Uw proefversie is geïnstalleerd en klaar voor gebruik. U kunt deze openen door naar Start > Programma's te gaan en te bladeren of door te zoeken in het Start-menu.

Mac OS

1. Meld u aan met uw Adobe ID (e-mailadres en wachtwoord dat u bij Adobe hebt geregistreerd). Als u nog niet bent geregistreerd bij Adobe, klikt u op Een Adobe ID ophalen om u te registreren.

Aanmelden
  2. Selecteer de taal voor het gewenste product en klik op de knop Downloaden.

Klik op Downloaden
  3. Kies een doel om de download op te slaan en klik op Openen. U installeert de software wanneer de download is voltooid.

Kies een doel, klik op Openen
  4. Wacht tot uw proefversie is gedownload.

5. Wanneer het installatieprogramma van de software wordt geopend, selecteert u Proefversie in het menu.

Selecteer Proefversie
  6. Meld u aan met uw Adobe ID.

Aanmelden
  7. Wacht tot uw proefversie is geïnstalleerd.

Voortgang van installatie
  8. Klik op Nu starten om uw proefversie te gaan gebruiken.

Klik op Nu starten

Download- en installatie-instructies voor proefversies van Captivate en Technical Communications Suite

Selecteer uw besturingssysteem op de onderstaande tabbladen.

Windows-besturingssysteem

1. Ga naar de pagina Captivate-proefversie downloaden of naar de pagina Technical Communication Suite-proefversie downloaden.

2. Meld u aan met uw Adobe ID (e-mailadres en wachtwoord dat u bij Adobe hebt geregistreerd). Als u nog niet bent geregistreerd bij Adobe, klikt u op Een Adobe ID ophalen om u te registreren.

Aanmelden
  3. Vul het formulier in en klik op Downloaden.

Klik op Downloaden
  4. Kies een opslagdoel. Het installatieprogramma van Akamai Download Manager downloadt het product op de locatie zoals hier weergegeven.

Downloadvoortgang
  5. Klik op de knop Nu installeren om de installatie van uw software te starten.

Klik op Nu installeren
  6. Kies een opslagdoel voor uw proefversie.

Opslagdoel
  7. Klik op de knop Proefversie om de installatie van uw proefversie te starten.

Klik op Proefversie
  8. Volg de installatie-instructies.

Klik op Accepteren
  9. Uw proefversie is geïnstalleerd en klaar voor gebruik. U kunt deze openen door naar Start > Programma's te gaan.

Mac OS

1. Ga naar de pagina Captivate-proefversie downloaden of naar de pagina Technical Communication Suite-proefversie downloaden.

2. Meld u aan met uw Adobe ID (e-mailadres en wachtwoord dat u bij Adobe hebt geregistreerd). Als u nog niet bent geregistreerd bij Adobe, klikt u op Een Adobe ID ophalen om u te registreren.

Aanmelden
  3. Vul het formulier in en klik op Downloaden.

Klik op Downloaden
  4. Zoek het gedownloade bestand. Als u niet weet waar uw download zich bevindt, raadpleegt u de pagina Gedownloade bestanden zoeken. Dubbelklik op het pictogram Akamai NetSession Interface.pkg.

Dubbelklik op het pictogram Akamai NetSession Interface.pkg
  5. Volg de installatie-instructies van de Akamai Download Manager.

Klik op Doorgaan
  6. Als Akamai Download Manager is geïnstalleerd, kunt u uw proefversie downloaden.

Installatie Akamai Download Manager voltooid
  7. U kunt nu doel kiezen uw proefversie opslaan.

8. Nadat de download is voltooid, klikt u op de knop Nu installeren.

9. Dubbelklik op het softwarepictogram.

10. Maak een Adobe ID aan als u er nog geen hebt of meld u aan. Volg de instructies om het installatieprogramma te doorlopen.

11. Uw proefversie is klaar voor gebruik. U kunt deze openen via de map Toepassingen.

Problemen met de download of installatie van mijn proefversie oplossen.

Raadpleeg de pagina Problemen met downloaden oplossen om de meest voorkomende problemen op te lossen.

Als geen van deze bronnen uw probleem oplost, raadpleegt u de pagina's voor probleemoplossing voor uw product.

Acrobat DC

Photoshop Elements 13

Adobe Premiere Elements 13

Kan geen proefversie downloaden | Akamai Download Manager

Captivate 8

Technical Communication Suite

Problemen met Akamai Download Manager 3 oplossen | Proefversies

Ik heb nog steeds hulp nodig

Raadpleeg de ondersteuning van Adobe-community

Doorzoek het forum voor het downloaden en installeren van proefversies of stel een nieuwe vraag over het probleem met het downloaden van uw proefversie.

Technische ondersteuning voor proefversies

Adobe biedt alleen gratis ondersteuning voor installatieproblemen. Neem voor hulp contact met ons op.

Wanneer de proefperiode voorbij is, kan Adobe Support u niet helpen met het verlengen van uw proefversie, zelfs niet als de proefversie voortijdig werd beëindigd. Proefperioden kunnen om meerdere redenen voortijdig worden beëindigd. Voorbeelden hiervan zijn wijzigingen in uw systeemtijd, of wijzigingen in de productinstallatie of startbestanden (dat wil zeggen, wijzigingen in de machtigingen).