Wanneer u een Creative Cloud- of CS6-product start of installeert, ziet u de volgende fout:

'We kunnen dit serienummer voor <productnaam> niet valideren.  Neem contact op met de klantenondersteuning.'

Serienummerfout

Oplossing

Opmerking voor Creative Cloud-leden:
Creative cloud gebruikt geen serienummers. In plaats hiervan melden gebruikers zich aan met hun Adobe ID.

1. Haal het serienummer op

Elk Adobe Creative Suite-product dat u aanschaft, heeft een serienummer. Gebruik het serienummer om eigendom van uw Adobe Creative Suite-product te registreren. Hier kunt u uw serienummer vinden:

• Winkel-dvd: het serienummer staat op de achterkant van het dvd-doosje.
  • Elektronische detailhandeldownload: het serienummer staat in het e-mailontvangstbewijs van de Adobe Store. De Adobe Store verzendt het ontvangstbewijs naar het e-mailadres dat u als uw Adobe-id gebruikte toen u het product kocht. Kleinhandelklanten kunnen hun serienummer ook ophalen via hun Adobe.com-account. Tijdens alle downloadbestellingen bij de onlinewinkel wordt het serienummer automatisch bij uw account geregistreerd.
  • Geregistreerde serienummers: Als u uw serienummer hebt geregistreerd met een Adobe ID, bevindt dit serienummer zich in uw Adobe.com-account onder de Adobe ID.
  • Onderwijs: Docenten en studenten kunnen hun serienummer van de website Adobe Onderwijs opvragen.  Voor hulp bij uw onderwijsserienummers gaat u naar een van de volgende sites:
  • Volumelicenties: het serienummer bevindt zich op uw Adobe Open Options-/Adobe Volume Licensing-licentiecertificaat. In sommige gevallen moet u contact opnemen met uw Adobe-wederverkoper of de IT-afdeling om deze informatie op te halen. Het serienummer wordt ook weergegeven op de Licentiewebsite (LWS). Als u uw certificaat misplaatst, kunt u zich aanmelden bij de account en het serienummer voor uw bestelling verkrijgen. (Opmerking: u moet als contactpersoon op het nummer van de account-id worden weergegeven om de serienummers voor de bestelling te kunnen zien.)
    Belangrijk: wanneer u software aanschaft via Adobe-volumelicenties, moet u deze downloaden via de licentiewebsite (LWS). U kunt ook de software installeren met de cd of dvd die bij uw volumelicentiebestelling is geleverd. Als uw serienummer niet werkt, is het mogelijk dat u het probeert te gebruiken om een kleinhandelsversie of evaluatieversie van het product te activeren.
  • Kleinhandel/wederverkoper (OEM): het serienummer wordt verstrekt door de OEM (fabrikant). OEM-producten worden gebundeld met hardware of andere software. (U kunt bijvoorbeeld een computer kopen waarop al een Adobe-product is geïnstalleerd.) Neem contact op met het bedrijf dat het product heeft gebundeld.

2. Voer het serienummer van het Creative Suite-product dat u installeert, opnieuw in.

De titelbalk geeft de naam van het product weer dat wordt geïnstalleerd. De volgende informatie kan u helpen het serienummer juist in te voeren.

• Het installatieprogramma is productspecifiek. Er is een apart installatieprogramma gemaakt voor elk Adobe Creative Suite-product. U kunt bijvoorbeeld niet uw Photoshop-serienummer invoeren om een ander product in de suite te installeren.
  • Het installatieprogramma is platformspecifiek. Het serienummer voor Windows werkt niet voor Mac OS.
  • Serienummers zijn numeriek. Voer geen alfabetische tekens in.
  • Negeer de koppeltekens wanneer u het serienummer invoert. (Het installatieprogramma en de startworkflow accepteren serienummers met koppeltekens als u deze per ongeluk invoert.)
  • Het installatieprogramma werkt slechts voor één platform (Mac OS, Windows), maar werkt voor al het volgende. (Het installatieprogramma werkt voor software in alle talen.)
    • Alle talen
    • Serienummers voor volledige producten of upgrades
    • Winkel- en onderwijsproducten, volumelicenties of producten van wederverkopers (niet rechtstreeks bij Adobe gekocht)
    • Proefversie

3. (Start) Installeer het product opnieuw met het serienummer.

Met het productinstallatieprogramma kunt u een proefversie of een product met serienummer installeren. Als u een proefversie installeert, moet u tijdens de installatie de installatietaal opgeven.

• Als uw serienummer voor een andere taalinstelling is dan de installatietaal, ontvangt u dit foutbericht.
  • De volgende taalspecifieke software installeert twee taalpakketten. Elke regel staat voor een nieuwe taalgroep. U kunt een serienummer invoeren via elke taal in het pakket. U krijgt geen fout over een ongeldig serienummer als u in de ene taal installeert en in de andere het serienummer invoert.
    • en_US (Universeel Engels)\en_GB (Internationaal Engels)
    • fr_FR (Frans)\fr_CA (Canadees-Frans)
    • es_ES (Spaans)\es_MX (Latijns-Amerikaans Spaans)

Installeer het product opnieuw en voer het serienummer in als u hierom wordt gevraagd.