Meerdere documenten online combineren in een PDF

U kunt eenvoudig tot tien bestanden converteren naar één PDF met behulp van de tool Bestanden combineren. De tool ondersteunt naast PDF meerdere bestandstypen. Wanneer u bestanden combineert, wordt het gecombineerde PDF-bestand opgeslagen en niet de bestanden waaruit het is samengesteld.

Ondersteunde bestandstypen

U kunt de volgende populaire bestandstypen converteren naar of combineren tot PDF:

Converteren naar PDF van

Ondersteunde bestandsextensies

Microsoft Word

.doc, .docx

Microsoft Excel

.xls, .xlsx

Microsoft PowerPoint

.ppt, .pptx

Bestandsindelingen voor afbeeldingen

.bmp, .gif, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff

RTF (Rich Text Format)

.rtf

Tekstbestand

.txt

Adobe Illustrator

.ai

Adobe InDesign

.indd

Adobe Photoshop

.psd

Opmerking:

PDF-bestanden die (al dan niet met een wachtwoord) zijn beveiligd, 3D-bestanden en bestanden die onderdeel zijn van een PDF-portfolio, kunnen niet worden gecombineerd.

Meerdere bestanden in één PDF combineren

1. Meld u op https://documentcloud.adobe.com aan bij Acrobat Web met uw Adobe ID en wachtwoord of via uw sociale account (Facebook of Google).

2. Klik in de navigatiebalk boven in het scherm op Bewerken > Bestanden combineren.

Bestanden combineren

3. Voer een van de volgende handelingen uit om de bestanden te selecteren die u wilt combineren en klik vervolgens op Doorgaan:

• Kies bestanden in de lijst Recente bestanden of Documenten.
    • Voeg bestanden van uw computer toe of sleep de bestanden naar het gemarkeerde gebied.
    • U kunt de bestanden ook slepen en neerzetten op de tool Bestanden combineren op de pagina Bewerken.
    Een bestand kiezen in de lijst Recent of Bestanden

Een bestand op uw computer kiezen

4. Als u meer bestanden wilt toevoegen, klikt u op Bestanden toevoegen of het plusteken voor/na de miniatuur van het bestand en selecteert u de gewenste bestanden op uw computer of in de lijst Recente bestanden of Bestanden, en klikt u op Doorgaan.

Meer bestanden toevoegen

5. (Optioneel) Plaats de muisaanwijzer boven een bestand en klik op de pijl om het uit te vouwen en de volgorde te wijzigen waarin het verschijnt in de gecombineerde PDF.

Uitvouwen en de volgorde van de pagina's in de bestanden wijzigen

Als u een pagina wilt verplaatsen, vouwt u het bestand uit en sleept u het paginanummervak van de bijbehorende paginaminiatuur of de paginaminiatuur zelf naar de nieuwe locatie.

6. Voer een naam in voor het gecombineerde PDF-bestand en klik op Combineren.

Een naam opgeven voor het bestand en de toegevoegde bestanden combineren

7. De bestanden worden geconverteerd en gecombineerd tot één PDF, waarna het kan worden gedownload. Klik op het pictogram Downloaden om het bestand op te slaan op uw computer of toestel.

Het gecombineerde bestand downloaden

Een kopie van het gecombineerde PDF-bestand wordt ook opgeslagen in uw Adobe Document Cloud-account. In de sectie Recent onderaan de startpagina ziet u een lijst met alle bestanden die u onlangs hebt gecombineerd. Als u een lijst met al uw bestanden wilt zien, klikt u in de menubalk bovenaan op Documenten.