Kies PDF maken om Microsoft Office-documenten (Word, Excel en PowerPoint) en andere ondersteunde bestandsindelingen te converteren naar PDF.

Een bestand converteren naar PDF

Bestandstypen die u kunt converteren naar PDF of kunt combineren in een PDF

Met Adobe PDF Pack kunt u de volgende veelgebruikte bestandstypen converteren naar of combineren in een PDF:

Converteren naar PDF van Ondersteunde bestandsextensies
Microsoft Word .doc, .docx
Microsoft Excel .xls, .xlsx
Microsoft PowerPoint .ppt, .pptx
Bestandsindelingen voor afbeeldingen .bmp, .gif, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff
RTF (Rich Text Format) .rtf
Tekstbestand .txt
Adobe Illustrator .ai
Adobe InDesign .indd
Adobe Photoshop .psd

Stappen om een bestand te converteren naar een PDF-bestand:

1. Meld u aan bij Adobe Document Cloud op https://documentcloud.adobe.com met uw Adobe ID en wachtwoord of via uw sociale account (op Facebook of Google).

2. Klik in de sectie Aan de slag op PDF maken.

PDF maken
  3. Voer een van de volgende handelingen uit om de bestanden te selecteren die u wilt converteren en klik op Doorgaan:

• Kies bestanden in de lijst Recente bestanden of Bestanden.
    • U kunt ook bestanden van uw computer toevoegen of de bestanden naar het gemarkeerde gebied slepen.
    Een bestand kiezen in de lijst Recente bestanden
    Een bestand op uw computer kiezen

4. Als u meer bestanden wilt selecteren om te converteren, klikt u op Bestanden toevoegen en selecteert u de gewenste bestanden op uw computer of in de lijst Recente bestanden of Bestanden en klikt u op Doorgaan.

Meer bestanden toevoegen
  5. Klik op Converteren. Het geselecteerde bestand wordt geüpload naar de server, geconverteerd naar PDF en kan dan worden gedownload. Klik op het pictogram Downloaden om het bestand op te slaan op uw computer of toestel.

Het geconverteerde bestand downloaden

Alle bestanden die u converteert, worden opgeslagen in uw Adobe Document Cloud-account. In de sectie Recent onder aan de pagina ziet u een lijst met alle bestanden die u onlangs hebt geconverteerd. Als u liever een lijst met al uw bestanden wilt weergeven, klikt u op Bestanden in de zijbalk van het startscherm van Adobe Document Cloud.