Een Sign-sjabloon is een herbruikbaar sjabloon met veelgebruikte formuliervelden. U kunt een Sign-sjabloon maken en dit gebruiken als u overeenkomst ter ondertekening wilt verzenden.

Stappen voor het maken van een Sign-sjabloon:

1. Meld u op https://documentcloud.adobe.com aan bij Adobe Document Cloud met uw Adobe ID en wachtwoord of via uw sociale account (op Facebook of Google).

2. Klik in het gedeelte Aan de slag op Sign-sjabloon maken.

Kies Sign-sjabloon maken
  3. Typ een naam voor de sjabloon.

4. Voer een van de volgende handelingen uit om een document te selecteren en een Sign-sjabloon te maken:

• Sleep het bestand naar het gemarkeerde gebied.
    • Klik op Bestanden toevoegen en kies vervolgens een bestand in Document Cloud, Creative Cloud, Box, Dropbox of Google Drive. U kunt ook een bestand op uw computer selecteren. Klik op Bijvoegen.
    Bestand toevoegen om een Sign-sjabloon te maken
  5. Klik op Voorvertoning en velden toevoegen.

6. U kunt nu velden toevoegen aan het document. Formuliervelden worden automatisch gedetecteerd in de PDF. Klik op de knop om de gedetecteerde formuliervelden in het PDF-document te plaatsen. U kunt ook velden vanuit de tabbladen in het rechtervenster naar de gewenste locatie in het document slepen.

Opmerking: als u meerdere documenten hebt toegevoegd, worden de documenten geconverteerd naar PDF en gecombineerd in één bestand. Het gecombineerde bestand wordt geopend, zodat u de juiste velden kunt toevoegen.

Velden toevoegen aan een sjabloon
    • Als u een veld wilt verplaatsen, plaatst u de muisaanwijzer dichter bij de veldrand totdat u de handgreep voor slepen ziet. Vervolgens drukt u de muisknop in en sleept u het veld.
    • Als u de grootte van een veld wilt wijzigen, klikt u op het blauwe driehoekje, houdt u de muisknop ingedrukt en sleept u het veld naar de gewenste grootte.
    • Als u een veld wilt verwijderen, selecteert u het gewenste veld en drukt u op Delete op het toetsenbord. U kunt ook met de rechtermuisknop op een veld klikken en Verwijderen selecteren.

Voor meer informatie over het toevoegen van formuliervelden raadpleegt u

7. Klik op Opslaan. Er verschijnt een bericht om te bevestigen dat de sjabloon is gemaakt.

Bericht om te bevestigen dat de sjabloon is gemaakt

De gemaakte sjabloon wordt opgeslagen in uw Adobe Document Cloud-account. In de sectie Recent onder aan het startscherm ziet u een lijst met alle sjablonen die u onlangs hebt gemaakt. Als u liever een lijst met al uw sjablonen wilt weergeven, klikt u op Ter ondertekening in de zijbalk van het startscherm van Adobe Document Cloud en selecteert u Sign-sjablonen in de vervolgkeuzelijst.

Alle gemaakte sjablonen weergeven