Creative Cloud-apps gebruiken uw Adobe ID om aan te melden, niet een serienummer. Als een Creative Cloud-app u vraagt om een serienummer in te voeren, kunt u het volgende proberen om het probleem op te lossen:

Uw internetverbinding testen

1. Om te bepalen of u toegang hebt tot de Adobe-activeringsservers.

Als u twee Adobe-logo's ziet, moet u toegang hebben tot de servers
    voor de activeringsstap. Probeer u aan te melden bij uw toepassing

2. Als u nog steeds problemen ondervindt, klikt u op deze link.

Als u ziet dat de test geslaagd is, hebt u toegang tot de activeringsservers. Probeer u nu aan te melden bij uw software.

Zorgen dat uw abonnement is geactiveerd

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram op uw taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.

Creative Cloud-pictogram
  2. Klik op Afmelden in uw menu Profiel.

Afmelden
  3. Als u zich opnieuw wilt aanmelden, voert u uw Adobe ID (meestal uw e-mail) en wachtwoord in en klikt u op Aanmelden.

Aanmelden
  4. Klik op het tandwielpictogram in de hoek rechtsboven.

5. Kies Controleren op app-updates in het pop-upmenu. U kunt ook op Ctrl+Alt+R (Windows) of Command+Option+R (Mac OS) drukken om de Creative Cloud-desktopapp te vernieuwen en op updates te controleren.

Controleren op app-updates
  6. Als u niet de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp gebruikt, wordt u gevraagd een update uit te voeren. Klik op Werk bij.

Uw accountgegevens bevestigen

Betalingsgegevens controleren

1. Meld u aan bij uw Adobe-account met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord.

Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen als u aanmeldingsproblemen hebt.

2. Klik in de navigatiebalk bovenaan op het tabblad Abonnementen.

Klik op het tabblad Abonnementen
  3. Klik in de sectie Mijn abonnementen op Abonnement beheren.

Klik op Abonnement beheren
  4. Klik op de pagina met abonnementgegevens onder Betaling en abonnement op Betaling beheren.

Klik op Betaling beheren
  5. Controleer of uw creditcard- of betaalpasnummer, vervaldatum, factuuradres en telefoonnummer goed zijn ingevoerd, zonder spaties of streepjes. Hulp bij uw factureringsgegevens bijwerken.

Gebruikt u een bedrijfskaart?
    Zorg dat u de naam en het factuuradres van de kaarthouder gebruikt, niet die van u. Vraag de naam en het factureringsadres na bij de kaarthouder of uw boekhoudafdeling.

6. Klik in de navigatiebalk bovenaan op Communicatie.

7. Klik in het linkerdeelvenster op Marketingcommunicatie. Vervolgens kunt u in de sectie Contactvoorkeuren bevestigen dat uw adres juist is en hetzelfde is als het adres dat aan uw betaalkaart is gekoppeld.

Zorg dat uw geboortedatum juist is

Een ontbrekende of ongeldige geboortedatum kan ervoor zorgen dat u niet in aanmerking komt om Creative Cloud te gebruiken.

1. Meld u aan bij uw Adobe-account met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord.

Zie Problemen met Adobe ID-account en aanmelding oplossen als u aanmeldingsproblemen hebt.

2. Wanneer u daarom gevraagd wordt, voert u uw geboortedatum in en klikt u op Bijwerken. Als uw geboortedatum niet wordt geaccepteerd, voldoet uw ingevoerde leeftijd niet aan de eisen van CC om in aanmerking te komen. Zie Fout: U bent niet gemachtigd om Creative Cloud te gebruiken.

3. Als u uw geboortedatum wil wijzigen, wist u uw browsercache (raadpleeg de documentatie van uw browser voor meer informatie) en probeert u het opnieuw. U kunt ook een andere browser proberen. U moet misschien 24 uur wachten voordat u een nieuwe geboortedatum kunt invoeren.

Uw computerinstellingen bevestigen

Taal instellen op Internationaal Engels

Als u een abonnement met alleen Engels hebt aangeschaft, moet u zorgen dat de taal in de Creative Cloud-desktopapp standaard op Engels (Internationaal) is ingesteld.

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram op uw taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-desktopapp te starten.

Creative Cloud-pictogram
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren.

Voorkeuren
  3. Selecteer Creative Cloud en klik op de tab Apps.

4. Selecteer onder Taal van app de optie Engels (Internationaal).

Zorg dat de tijd en datum van uw computer juist zijn

Een onnauwkeurige computersysteemklok kan activeringsproblemen veroorzaken. Hebt u de datum en tijd van uw computer onlangs opnieuw ingesteld? Controleer of de systeemklok op de juiste datum en tijd is ingesteld.