Met Adobe Premiere Elements kun je magische dingen doen met audio, video en foto's. Je kunt meer dan één versie van Premiere Elements op je computer installeren, dus je hoeft eerdere versies niet te verwijderen.

Als je de dvd hebt gekocht, installeer je de software vanaf de dvd. Je kunt Adobe Premiere Elements ook downloaden van de Adobe-website en het vervolgens installeren.

Installeren vanaf dvd

Voordat je begint

Voordat je begint

• Zorg dat je een dvd-station (dus geen cd-station) op de computer hebt aangesloten voordat je met de installatie begint. Plaats de dvd in het station en volg de instructies op.

Opmerking: Als je computer geen dvd-station heeft, kun je Adobe Premiere Elements downloaden van de website van Adobe en vervolgens installeren. Zie Downloaden en installeren vanaf adobe.com voor meer informatie.

• Schakel firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden tijdelijk uit. Als je deze uitschakelt, wordt de installatie sneller uitgevoerd.

• Zoek het serienummer. Het serienummer staat op de achterkant van het dvd-doosje. Zie Je serienummer vinden voor meer informatie over waar je het serienummer vindt. Als je een inwisselingscode hebt, wissel je deze code in voor een serienummer. Zie Hulp bij inwisselingscodes voor meer informatie.

Adobe Premiere Elements installeren (Windows)

1. Plaats de dvd van Adobe Premiere Elements 2019 in de computer.

2. Klik op Adobe Premiere Elements 2019 installeren in het dialoogvenster Adobe Premiere Elements 2019.

Adobe Premiere Elements 2019
    Adobe Premiere Elements 2019 installeren

Opmerking:

Als je het dialoogvenster sluit of als de beveiligingsinstellingen van je computer automatisch afspelen niet toestaan, navigeer je naar de dvd via Windows Verkenner en dubbelklik je op Setup.exe in de map Adobe Premiere Elements 2019. Klik op Ja als er beveiligingswaarschuwingen worden weergegeven.

3. Als je wordt gevraagd om je aan te melden, voer je je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik je op Aanmelden.

4. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties
    Installatieopties

Adobe Premiere Elements 2019 wordt gestart zodra de installatie is voltooid.

5. Klik in het scherm Adobe Premiere Elements 2019 op Licentie voor deze software aanschaffen en voer het serienummer in.

trial

Adobe Premiere Elements installeren (macOS)

1. Plaats de dvd van Adobe Premiere Elements 2019 in de computer.

2. Klik op Premiere Elements 2019 in het dialoogvenster Adobe Premiere Elements 2019.

3. Ga naar Adobe Premiere Elements 2019 > Install.app en start het installatieprogramma.

Opmerking:

Voer het accountwachtwoord van je systeem in als hierom wordt gevraagd.

4. Als je wordt gevraagd om je aan te melden, voer je je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik je op Aanmelden.

5. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties
    Installatieopties

Adobe Premiere Elements 2019 wordt gestart zodra de installatie is voltooid.

6. Klik in het scherm Adobe Premiere Elements 2019 op Licentie voor deze software aanschaffen en voer het serienummer in.

trial

Downloaden en installeren vanaf adobe.com

Voordat je begint

• Zorg ervoor dat je beschikt over beheerdersrechten voor het account dat je gebruikt.
  • Gebruik de nieuwste versie van Internet Explorer, Firefox, Chrome of Safari.
  • Zorg ervoor dat je een geldige Adobe ID hebt.
  • Schakel de pop-upblokkering in de webbrowser uit.
  • Schakel firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden tijdelijk uit. Als je deze uitschakelt, wordt de installatie sneller uitgevoerd.
  • Zorg ervoor dat je een geldig serienummer voor Adobe Premiere Elements hebt.
  • Zorg ervoor dat je verbinding hebt met internet totdat de installatie is voltooid.

Adobe Premiere Elements downloaden

1. Meld je aan met je Adobe ID.

Als je geen Adobe ID hebt, kun je deze maken op de pagina Een Adobe ID maken.

2. Selecteer het platform en de taal voor de download.

3. Klik op Downloaden.

Het bestand wordt gedownload.

Adobe Premiere Elements installeren (Windows)

1. Open het installatiebestand voor Adobe Premiere Elements dat je van de Adobe-website hebt gedownload.

2. Als je wordt gevraagd om je aan te melden, voer je je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik je op Aanmelden.

3. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties
    Installatieopties

Adobe Premiere Elements 2019 wordt gestart zodra de installatie is voltooid.

4. Klik in het scherm Adobe Premiere Elements 2019 op Licentie voor deze software aanschaffen en voer het serienummer in.

trial

Adobe Premiere Elements installeren (macOS)

1. Open het installatiebestand voor Premiere Elements dat je van de Adobe-website hebt gedownload.

Opmerking:

Voer het accountwachtwoord van je systeem in als hierom wordt gevraagd.

2. Als je wordt gevraagd om je aan te melden, voer je je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik je op Aanmelden.

3. Doe het volgende in het scherm Installatieopties en klik daarna op Doorgaan:

• Taal selecteren
    • Installatielocatie opgeven
    Installatieopties
    Installatieopties

Adobe Premiere Elements 2019 wordt gestart zodra de installatie is voltooid.

4. Klik in het scherm Adobe Premiere Elements 2019 op Licentie voor deze software aanschaffen en voer het serienummer in.

trial

Een proefversie omzetten in een volledige versie

Wanneer je een proefversie start, zie je een scherm met het aantal dagen waarna deze proefversie verloopt. Op dit scherm kun je de optie Licentie voor deze software aanschaffen gebruiken om de proefversie om te zetten in een volledige versie.

Een proefversie omzetten

Gebruik het serienummer dat je hebt ontvangen om de proefversie om te zetten in een volledige versie. Het serienummer begint met de cijfers 1143. Hoe je het serienummer ontvangt, hangt af van het soort aankoop:

• Via de Adobe-website: Wanneer je Adobe Premiere Elements koopt, ontvang je het serienummer in een e-mail van Adobe. Zoek naar de onderwerpregel 'Je serienummer' of 'Je serienummers' in je postvak.
  • Dvd: Je vindt het serienummer doorgaans op de achterkant van het dvd-doosje. Als je een envelop voor de software hebt, kan het serienummer op de envelop staan.

Installatieproblemen oplossen