Problemen met de installatie van de Adobe Exchange-extensie oplossen

1. Controleer of u uw extensie hebt gedownload.

Alle extensies die u met uw Adobe ID hebt gedownload, worden weergegeven op de pagina Mijn Exchange. Meld u aan met uw Adobe ID om de pagina te zien. Er is een internetverbinding vereist om een extensie te installeren.

Pagina Mijn Exchange
    • Als u meer dan Adobe ID hebt, kunt u alleen met één Adobe ID tegelijk extensies installeren en synchroniseren.
    • Als de lijst aangeeft dat de extensie is gedownload maar niet is geïnstalleerd, klikt u op de knop Installeren naast de extensie in de lijst.
    • Als u de extensie niet in de lijst ziet, downloadt u de extensie opnieuw vanaf de startpagina.
  2. Zorg dat u de Creative Cloud-desktopapp hebt geïnstalleerd.

Voor extensies moeten de Creative Cloud-desktopapp en ten minste één compatibele Adobe-toepassing zijn geïnstalleerd. Als u de Creative Cloud-desktopapp niet hebt geïnstalleerd, kunt u deze downloaden via https://creative.adobe.com/products/creative-cloud.

Als u de app al hebt geïnstalleerd en de app is geopend, controleert u of het pictogram goed wordt weergegeven:

• Mac OS: er wordt een pictogram weergegeven op de menubalk op een Mac. Als u het pictogram niet ziet, controleert u uw programmamap in Finder.
    Pictogram van Creative Cloud-desktopapp
    • Windows: u vindt het pictogram in het systeemvak. Als u het pictogram niet ziet, controleert u of de app in het menu Start > Alle programma's staat.
    Pictogram van Creative Cloud-desktopapp
  3. Zorg ervoor dat bestandssynchronisatie is ingeschakeld en niet is gepauzeerd.

Als u een extensie in een hosttoepassing wilt installeren, moet de bestandssynchronisatie ingeschakeld zijn in de Creative Cloud-desktopapp. Als de synchronisatie is uitgeschakeld, wordt de knop Synchronisatie starten weergegeven op het tabblad Middelen > Bestanden, zodat u de synchronisatie kunt inschakelen.

Bestandssynchronisatie in Creative Cloud-desktopapp

Als u wilt controleren of de functie is ingeschakeld en als u de functie wilt in- of uitschakelen, controleert u de Voorkeuren:

Creative Cloud-synchronisatie

Wanneer de synchronisatiefunctie is ingeschakeld, worden uw extensies automatisch gesynchroniseerd/gedownload en geïnstalleerd. Er wordt een pop-upmelding op uw scherm weergegeven dat uw extensie is geïnstalleerd. Bestandssynchronisatie wordt ook gebruikt om extensies die u hebt gedownload, automatisch bij te werken wanneer er een update beschikbaar is, zodat u altijd over de nieuwste versie beschikt.

Als bestandssynchronisatie is ingeschakeld, controleert u onderaan het tabblad Bestanden of de functie is gepauzeerd. Klik op de knop Afspelen om de synchronisatie te hervatten.

Bestandssynchronisatie
  4. Zorg dat u een compatibele Adobe-toepassing hebt geïnstalleerd.

Specifieke extensies zijn compatibel met specifieke Adobe-desktopapps. Controleer de productcompatibiliteit op de pagina met productdetails voor uw extensie.

Navigeer naar de pagina Mijn Exchange, selecteer de extensie en bekijk de pagina met details:

Add-on selecteren

Ga op de pagina met extensiedetails naar de compatibiliteitssectie in de rechterbovenhoek. Bekijk ook de sectie Locatie op de pagina met extensiedetails om te controleren waar de extensie moet zijn geïnstalleerd, en hoe u deze oproept in de hosttoepassing.

Details van add-on
  5. Start uw Adobe-toepassing opnieuw op om de extensie in te schakelen.

Sommige extensies werken pas als u de toepassing opnieuw start. Als de Adobe-toepassing geopend was tijdens het installatieproces, sluit u de toepassing en opent u deze opnieuw.

6. Sluit alle Adobe-toepassingen en installeer uw extensie opnieuw.

Sommige extensies kunnen niet volledig worden geïnstalleerd als een Adobe-toepassing actief is. In dit geval voegt de ontwerper een opmerking toe aan de installatie-instructies.

Sluit dan alle actieve Adobe-toepassingen en ga terug naar uw pagina Mijn Exchange. Klik op de knop Verwijderen om de gedeeltelijk geïnstalleerde extensie te verwijderen.

De knop Verwijderen verandert nu naar de knop Installeren. Klik op Installeren om de extensie opnieuw te installeren.

Extensie installeren
  7. Gebruik een andere installatiemethode.

Als u uw extensie niet kunt installeren via de Creative Cloud-desktopapp, klikt u op de link Een andere download-/installatiemethode gebruiken.

Andere download-/installatiemethode gebruiken

Er worden stappen weergegeven om de extensie te installeren via een hulpprogramma. Volg de stappen om de extensie te installeren.

Stappen van een andere installatiemethode

Als u nog steeds problemen ondervindt, voert u de onderstaande stappen uit:

• Klik op Verwijderen in My Exchange, wacht eenogenblik,en klik op Installeren.
    • Start uw computer opnieuw op en open de Creative Cloud-desktopapp nogmaals.
    • Controleer na het opnieuw starten of de extensie automatisch is geïnstalleerd.
      • Zo niet en als er geen bijbehorende activiteit wordt weergegeven, moet u zorgen dat Extension Manager van uw computer is verwijderd.
      • Nadat Extension Manager is verwijderd, verwijdert u een Adobe-toepassing en installeert u deze opnieuw via de Creative Cloud-desktopapp om de Adobe-database te vernieuwen.
      • Installeer uw extensie opnieuw.

Als u nog steeds geen bijbehorende activiteit in uw activiteitsstream ziet, voert u de stappen in dit artikel uit: https://forums.adobe.com/docs/DOC-6306.

Opmerking:

Extension Manager is verouderd in CC 2015. Als u Extension Manager CC gebruikt om extensies (add-ons) in eerdere versies te installeren, kunt u mogelijk geen extensies (add-ons) via de Creative Cloud-desktopapp installeren. Om problemen te voorkomen moeten gebruikers van alle Creative Cloud-versies de Creative Cloud-desktopapp gebruiken om extensies te installeren. Wanneer u een upgrade uitvoert naar CC2015, moet u zorgen dat al uw extensies goed zijn geïnstalleerd. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Verwijder Extension Manager CC.
  2. Start uw apparaat opnieuw op.
  3. Verwijder Adobe-toepassingen en installeer ze opnieuw via de Creative Cloud-desktopapp om de interne database te vernieuwen.

Ondersteuning bij Adobe Exchange-problemen

Als u nog steeds problemen ondervindt bij de installatie of toegang van uw extensie, kunt u ondersteuning van Adobe of rechtstreeks bij de extensieontwerper verkrijgen.

• U vindt de contactgegevens voor iedere ontwerper in de sectie Opmerkingen en documenten.
  • Neem contact op met Adobe-ondersteuning op asupport@adobe.com.
Contact opnemen met ontwerper voor ondersteuning