Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Opmerking:

Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Adobe Muse is nu geïntegreerd met Adobe Comp CC, een app die beschikbaar is voor iPhones en iPads. Met Comp CC kunt u lay-outmogelijkheden verkennen en kunt u de kloof tussen mobiele apparaten en desktops op het gebied van het maken van lay-outs overbruggen. Dankzij de integratie van Comp CC met Adobe Muse kunt u op uw iPad of iPhone beginnen met een lay-out en met Adobe Muse op uw bureaublad de puntjes op de i zetten.

De integratie van Comp CC met Adobe Muse maakt het mogelijk om bijzonder snel draadframes voor uw sites te maken, te ontwerpen, te verzenden en te voltooien. U kunt uw lay-out meteen overbrengen naar Adobe Muse en uw draadframes afronden voor uw klanten.

Zie Adobe Comp CC: Echte lay-outs. Echt snel. voor meer informatie over Comp CC.

Adobe Comp CC downloaden en installeren

Voordat u begint, downloadt en installeert u Adobe Comp CC.

1. Open de iTunes App Store op uw iPad.
  2. Zoek naar Adobe Comp CC.
  3. Druk eerst op Ophalen en vervolgens op Installeren om Adobe Comp CC op uw iPad te installeren.
  4. Meld u aan bij uw Creative Cloud-account om aan de slag te gaan met Adobe Comp CC.

Comp CC gebruiken om lay-outs te maken

U kunt Comp CC gebruiken om draadframes of lay-outs voor uw Adobe Muse-websites te maken. Deze app is handig wanneer u een sitelay-out voor een klant wilt herhalen, of wanneer u snel een model van uw website wilt maken. Comp geeft u ook de vrijheid om te experimenteren met verschillende lay-outs voordat u de lay-out voltooit in Adobe Muse.

Met Comp CC kunt u componenten zoals rechthoeken en plaatsaanduidingen voor afbeeldingen of tekstvakken toevoegen door middel van gebaren. U kunt bijvoorbeeld een rechthoek met een paar regels tekenen als plaatsaanduiding voor een tekstvak. Comp CC zet deze gebaren om in scherpe afbeeldingen, zodat u uw lay-out binnen enkele minuten kunt voltooien.

Plaatsaanduidingen voor afbeeldingen, tekst en illustraties toevoegen aan uw lay-out in Comp CC
Plaatsaanduidingen voor afbeeldingen, tekst en illustraties toevoegen aan uw lay-out in Comp CC

Comp CC is ook geïntegreerd met Creative Cloud. U kunt dus vectorvormen, afbeeldingen, illustraties, kleuren en tekststijlen uit CC Libraries en professionele Adobe Typekit-lettertypen gebruiken voor uw sitelay-out.

U kunt ook interactieve middelen, zoals kaarten of contactformulieren, maken met Adobe Muse en deze gebruiken in Comp CC. U hoeft alleen maar uw interactieve middelen naar CC Libraries te slepen en dezelfde widget te gebruiken in Comp CC.

Objecten uit Creative Cloud toevoegen
Objecten aan uw lay-out toevoegen met Creative Cloud

Volg deze koppeling om ideeën op te doen voor lay-outs die u in Comp CC kunt gebruiken.

De lay-out in Adobe Muse plaatsen

U kunt de lay-out in Adobe Muse plaatsen door te klikken op Delen > Vanaf Comp CC naar Muse CC verzenden. Wanneer u naar Adobe Muse overschakelt, kunt u uw Comp-lay-out meteen openen in Adobe Muse.

Lay-out vanuit Comp CC verzenden naar Muse
De lay-out vanuit Comp CC in Adobe Muse plaatsen

Uw lay-out voltooien in Adobe Muse

Nadat u uw Comp-lay-out naar Adobe Muse hebt verzonden, kunt u deze meteen bewerken in Adobe Muse. U kunt componenten, zoals tekst, afbeeldingen of tekenstijlen, bewerken in Adobe Muse.

Als u objecten zoals contactformulieren of Google Maps aan uw lay-out hebt toegevoegd, kunt u deze objecten configureren nadat u uw lay-out hebt overgebracht naar Adobe Muse. U kunt bijvoorbeeld de locatie in de Google Maps-widget configureren met behulp van Adobe Muse.

Widgets configureren die zijn gemaakt met Adobe Muse
Objecten configureren die zijn gemaakt met Adobe Muse

Als u een object dat niet wordt ondersteund in Adobe Muse voor uw lay-out hebt gebruikt, wordt het object gewoon omgezet in een vectorafbeelding. U kunt deze afbeeldingen niet bewerken of configureren nadat u uw lay-out in Adobe Muse hebt geplaatst.

U kunt ook de optie Voorvertoning in Adobe Muse gebruiken om een voorvertoning van uw lay-out te bekijken wanneer u wijzigingen aanbrengt.