De nieuwe startpagina voor Adobe Sign is ontworpen om de toegangspunten voor de meest gangbare gebruikersfuncties duidelijk in beeld te brengen.

Overzicht

De nieuwe startpagina is ontworpen om de algemene functies die gebruikers regelmatig nodig hebben, beter te presenteren.

De nieuwe startpagina bevat alle functies, maar de indeling kan worden aangepast op basis van de continue invoer van klanten.

Opmerking:

In de klassieke "Dashboard"-interface zijn twee elementen buiten gebruik gesteld

• Activiteiten vorige maand
  • Archiveren

Implementatieprogramma

De nieuwe indeling van de startpagina is momenteel optioneel voor bestaande klanten.

Nieuwe accounts hebben alleen toegang tot de nieuwe paginaindeling en beschikken niet over de optie om naar de oude indeling over te schakelen.

In de volgende successieve versies worden bestaande accounts naar de nieuwe interface gemigreerd, zodat alle klanten eind 2020 gebruikmaken van de nieuwe interface.

Opmerking:

Voor oude accounts is rechtsboven op de pagina een optie beschikbaar om te schakelen tussen de nieuwe en de klassieke interface.

Afbeelding

De opties in de sectie Doe meer met Adobe Sign zijn alleen zichtbaar wanneer de gebruiker toegang heeft tot de functie.

Deze functie kan door beheerders worden ingesteld op accountniveau (in Internationale instellingen) of op groepsniveau (in Groepsinstellingen).

Elementen op de startpagina

Gebruikers kunnen toegang verkrijgen tot de inhoud van de selfservice-Help door op het vraagteken in de rechterbovenhoek van Adobe Sign-venster te klikken.  Wanneer u op het vraagteken klikt, wordt een submenu met de volgende opties geopend:

• Handboek - Hiermee opent u een nieuw tabblad voor de Adobe Sign-gebruikershandleiding
  • Lesbestanden - Hiermee opent u een nieuw tabblad voor de Adobe Sign-videotutorials
  • Contact opnemen met ondersteuning - Hiermee opent u het Ondersteuningsportaal voor Adobe Sign, waar u toegang hebt tot ondersteuning via e-mail, chat en telefoon
    • De ondersteuningsopties variëren op basis van het serviceniveau van het klantaccount
    • Verzoeken om instellingen te veranderen, het account te wijzigen of een specifieke transactie (of andere gebruikersinhoud) te onderzoeken, moeten door een accountbeheerder voor het Adobe Sign-account worden ingediend
  • Opmerkingen bij de release - Een koppeling naar de opmerkingen bij de actuele release
Afbeelding

De koppeling In bewerking bovenaan de pagina geeft aan voor hoeveel overeenkomsten op dat moment een ondertekeningscyclus wordt uitgevoerd.

• Overeenkomsten die op dat moment wachten op interactie met u (de aangemelde gebruiker), zijn niet inbegrepen in het hier weergegeven aantal
In bewerking

Als u op de tekst In bewerking klikt, wordt de pagina Beheren geopend met het filter In bewerking geselecteerd:

Pagina Beheren - In bewerking

De koppeling Wachtend op u bovenaan de pagina geeft aan hoeveel overeenkomsten wachten tot u actie onderneemt:

Afbeelding

Als u op de tekst Wachtend op u klikt, wordt de pagina Beheren geopend met het filter Wachtend op u geselecteerd:

Pagina Beheren - Wachtend op u

Elke overeenkomst in de lijst Wachtend op u bevat de koppeling Sign waarmee u de overeenkomst kunt openen om er actie op te ondernemen.

De inhoud van Evenementen en waarschuwingen is toegankelijk via de koppeling bovenaan de startpagina:

Afbeelding

Als u op de tekst Evenementen en waarschuwingen klikt, wordt het logboek Recente meldingen geopend:

Logboek voor Evenementen en waarschuwingen

Het logboek Recente meldingen bevat de lijst met gebeurtenissen waarvoor in de configuratie-instellingen is opgegeven dat uw gebruiker ze registreert.

• Evenementen en waarschuwingen worden weergegeven op aparte tabbladen
  • Voor elke weergegeven overeenkomst is een koppeling beschikbaar.  Als u op deze koppeling klikt, wordt de huidige versie van de overeenkomst weergegeven
  • Configureer de logboekregistratie van de Evenementen en waarschuwingen door aan de rechterkant van de pagina op het moersleutelpictogram vlak boven de datums van de gebeurtenissen/waarschuwingen te klikken

Als u op de knop Vragen om handtekeningen klikt, wordt de standaardpagina Verzenden geopend. Er zijn geen velden ingevuld.

> Klik hier voor meer informatie over het verzenden van een overeenkomst ter ondertekening

Afbeelding

Als u een nieuwe overeenkomst wilt starten, selecteert u de bibliotheeksjabloon of aangepaste workflow door op de knop Starten vanuit bibliotheek te klikken.  Selecteer een van deze twee opties:

• Recent - een lijst met de 20 meest recent gebruikte sjablonen, met de meest recent gebruikte sjabloon bovenaan
  • Bibliotheekdocument - een overzicht van alle beschikbare bibliotheeksjablonen
  • Workflow - een overzicht van alle beschikbare workflows voor de gebruiker

Zodra een bestand of workflow is geselecteerd, klikt u op Start

Starten vanuit bibliotheek

Als u op de knop Een document invullen en ondertekenen klikt, wordt de standaardpagina Invullen en ondertekenen geopend. Ook deze pagina is niet ingevuld.

> Klik hier voor meer informatie over invullen en ondertekenen

Afbeelding

Als u op de knop Een webformulier publiceren klikt, wordt de standaardpagina Webformulieren maken geopend. De velden op deze pagina zijn leeg

> Klik hier voor meer informatie over webformulieren

Afbeelding

Als u op de knop En masse verzenden met Mega Sign klikt, wordt de standaardpagina MegaSign geopend. Ook deze pagina is niet ingevuld

> Klik hier voor meer informatie over Mega Sign

Afbeelding

Als u op de knop Documentsjablonen maken klikt, wordt de standaardpagina
Bibliotheeksjabloon maken geopend. De velden op deze pagina zijn leeg

> Klik hier voor meer informatie over het maken van bibliotheeksjablonen

Afbeelding

Klik op de knop Overeenkomsten beheren en volgen om de pagina Beheren te openen

Afbeelding

Met de knop Haal meer uit uw account opent u een nieuwe pagina op basis van uw hoogste bevoegdheidsniveau in Adobe Sign (gebruiker, groepsbeheerder of accountbeheerder):

Afbeelding

Gebruikers zien de sectie Mijn handtekening van hun menu Persoonlijke voorkeuren, voor optimale ondersteuning bij het aanmaken van de gebruikershandtekening:

>>Klik hier voor meer informatie over het instellen van uw handtekening

Gebruikersweergave

Groepsbeheerders zien de logo-instellingen op groepsniveau. Een logo-instelling op groepsniveau overschrijft de instelling op accountniveau:

>>Lees hier meer over logo's

Weergave voor groepsbeheerders

Accountbeheerders zien het venster met alle instellingen op accountniveau, waar ze het volgende kunnen configureren:

• Bedrijfsnaam - De officiële naam van het bedrijf
    • Stel de bedrijfsnaam in voor alle gebruikers van het account - Als deze optie ingeschakeld is, wordt de waarde in het veld Bedrijfsnaam ingevoerd
  • Hostnaam - De hostnaam is het subdomein (of thirdleveldomein) voor het specifieke Adobe Sign-account.
  • Logo uploaden (accountniveau) - Definieer het logo voor het account.
    • Alle groepen nemen het op accountniveau opgegeven logo over, tenzij expliciet een logo op groepsniveau wordt geüpload

>> Lees hier meer over accounts en merknamen

Weergave voor accountbeheerders

Accounts waarvoor Geavanceerd delen is ingeschakeld, kunnen omschakelen tussen de gedeelde accounts:

• Plaats de muisaanwijzer op uw naam in de rechterbovenhoek van het scherm
  • Klik op Ander account
  • Selecteer het gebruikersaccount waarnaar u wilt omschakelen en klik op OK

>> Bekijk hier meer informatie over het delen van accounts

Geavanceerd delen - schakelen tussen accounts

Wanneer de aangemelde gebruiker naar het account van een andere gebruiker overschakelt, kan hij/zij overeenkomsten namens dat account verzenden:

Account waarnaar is overgeschakeld

Elementen van de "klassieke" startpagina die worden verwijderd

De onderstaande elementen worden van de startpagina verwijderd en zijn niet beschikbaar in de uiteindelijke versie van de pagina.

Het activiteitenrapport op het wordt verwijderd.

Gebruikers die deze gegevens willen bekijken kunnen periodieke rapporten instellen op het tabblad Rapporten, of ze kunnen de functie Evenementen en waarschuwingen gebruiken

Afbeelding

De mogelijkheid om een document te archiveren wordt volledig verwijderd.

Klanten met bestaande inhoud in hun archief, kunnen deze bestanden nog steeds via de pagina Beheer weergeven en downloaden, maar ze kunnen geen nieuwe documenten uploaden.

• Dit omvat ook de functie waarbij e-mail rechtstreeks naar het archief wordt verzonden
Afbeelding

Bekende problemen

Probleem: Als ik overschakel naar de nieuwe startpagina, is deze pagina helemaal leeg.

Test: probeer de volgende pagina te laden: https://documentcloud.adobe.com/

• Als het niet mogelijk is om https://documentcloud.adobe.com/ te laden, neemt u contact op met uw afdeling voor intern netwerkbeheer en probeert u samen om het domeindocumentcloud.adobe.com te ontgrendelen.
  • Als u wel toegang hebt tot de bovenstaande koppeling, moet u contact opnemen met ondersteuning

Opmerking:

Dit geldt ook voor de pagina's Beheren en Overeenkomst weergeven.