Inhoud
Veelgestelde vragen over Windows 8.1-compatibiliteit met Adobe Creative Cloud- en Creative Suite-toepassingen
Op deze pagina

Adobe en Microsoft hebben nauw samengewerkt om Creative Cloud- en Creative Suite 6-toepassingen te testen op betrouwbaarheid, prestaties en gebruikerservaring wanneer deze zijn geïnstalleerd op Intel-systemen met Microsoft® Windows® 8.1. Er zijn momenteel geen problemen bekend. Adobe Photoshop® CS5, CS4 en CS3 zijn ook getest met Windows 8.1 en er zijn momenteel geen grote problemen bekend.

Zoals bij elke nieuwe release van een besturingssysteem kunnen er onverwachte problemen optreden die niet zijn ontdekt tijdens het testen. Als er problemen optreden, rapporteer deze dan via het formulier voor foutmelding.

Zijn er updates vereist voor Adobe Creative Cloud (CC)- of CS6-toepassingen voor compatibiliteit met Windows 8.1?

Op dit moment vereist alleen Adobe Flash Pro CC, build 13.0.0.759, een update voor compatibiliteit met Windows 8.1. Alle andere versies van Adobe Flash Pro worden ondersteund.

Hoe installeer ik de vereiste updates voor Windows 8.1-compatibiliteit?

Als er later updates vereist zijn voor Windows 8.1-compatibiliteit met Creative Suite- of Creative Cloud-producten, zijn deze updates beschikbaar op de volgende manieren:

Actieve Creative Cloud-leden ontvangen updates. U wordt op de hoogte gesteld van updates via de Creative Cloud-desktopapp of via de toepassing zelf.

Updates worden uitgevoerd via de Adobe Updater (Adobe CS6-producten en eerder) of Creative Cloud-desktopapp (Adobe CC-producten en later). Zolang de automatische meldingsfunctie in Adobe Updater is ingeschakeld, wordt u automatisch gewaarschuwd wanneer de updates beschikbaar zijn. U kunt vervolgens de instructies op het scherm volgen om de updates te downloaden en installeren. Als u een CS6-product hebt dat moet worden bijgewerkt, kunt u ook het CS6-product openen en Help > Updates kiezen om de Adobe Updater te openen. Selecteer alle gewenste updates en klik op 'Updates downloaden en installeren'. Ten slotte kunt u ook naar de downloadpagina op Adobe.com gaan om te controleren wanneer updates beschikbaar zijn. U kunt de updates voor elk relevantie product vervolgens downloaden en installeren.

Als u geen beschikbare updates in Adobe Updater ziet, maar u denkt dat er wel een beschikbaar is, voert u de volgende stappen uit:

1. Download en installeer de Adobe Application Manager:

2. Verwijder de volgende map: \Users\[gebruikersnaam]\AppData\Local\Adobe\AAMUpdater

3. Open een CS6-toepassing en kies Help > Updates.

Is Adobe op de hoogte van grote problemen, fouten of ongewone gebruikerservaringen bij het gebruik van CC-, CS6- of Adobe Acrobat®-producten met Windows 8.1?

Wanneer u probeert een Adobe Creative Cloud-toepassing op Windows 8.1 via Internet Explorer 11 te installeren, kan er een fout met de plug-in optreden. Adobe heeft geen andere grote problemen gevonden bij het uitvoeren van CC-, CS6- of Acrobat-producten met Windows 8.1.

Hoe kan ik Adobe Flash Player verkrijgen en welke klantenondersteuning is hiervoor beschikbaar nu het gebundeld is met Windows 8.1?

Flash® Player is in Internet Explorer ingebouwd op alle versies van Windows 8 en updates worden gedistribueerd via Windows Update. Ondersteuning is beschikbaar overeenkomstig Adobe's standaardvoorwaarden voor Flash Player-ondersteuning op www.adobe.com/support en http://helpx.adobe.com/nl/flash-player.html.

Ik gebruik verschillende plug-ins met mijn huidige versie van Creative Suite. Zijn deze plug-ins compatibel met Creative Suite op Windows 8.1?

Klanten wordt aangeraden de compatibiliteit van plug-ins te controleren door contact op te nemen met de leverancier van de plug-in voordat ze een upgrade uitvoeren naar Windows 8.1. Voor producten van derden neemt u voor hulp contact op met de fabrikant.

Biedt Adobe technische ondersteuning voor CC- en CS6-producten op Windows 8.1?

Adobe biedt ondersteuning aan Creative Cloud- en Creative Suite-klanten met Windows 8.1 overeenkomstig Adobe's standaardbeleid voor klantenondersteuning. Ga naar de ondersteuningspagina voor aanvullende informatie over gratis en betaalde ondersteuningsprogramma's.

Ik ben een volumelicentieklant. Hoe verkrijg ik updates voor mijn CC- en CS6-producten?

Adobe raadt aan de interne richtlijnen van uw bedrijf voor het beheren van updates te volgen. U kunt contact opnemen met de IT-medewerker die uw Adobe-licenties beheert voor informatie over het bedrijfsbeleid voor het bijwerken van software. Voor volumelicentieklanten is informatie beschikbaar voor IT-managers over hoe ze een stille installatie van CC- en CS6-updates kunnen uitvoeren, en voor Creative Cloud Packager.

Zijn de proefversies van CC- en CS6-toepassingen compatibel met Microsoft Windows 8.1?

Ja. De proefversies van CC- en CS6-producten zijn compatibel met Windows 8.1. Bekende problemen die in dit document worden beschreven, gelden ook voor de proefversies.

Naar boven