SWF-bestand negeert stapelvolgorde, wordt boven op DHTML-lagen afgespeeld

SWF-bestand wordt weergegeven boven op alle lagen

Een SWF-bestand in een laag op een DHTML-pagina die meerdere lagen bevat, wordt boven op alle lagen weergegeven, ongeacht de stapelvolgorde van de lagen ('z-index').

Oplossing: de WMODE-parameter gebruiken

Gebruik de parameter WMODE waarmee Rich Media-inhoud met DHTML-lagen op lagen kan worden geplaatst. De parameter WMODE kan 'window' (standaard), 'opaque' of 'transparent' zijn. Met de WMODE-waarde 'opaque' of 'transparent' voorkomt u dat een SWF-bestand in de bovenste laag wordt afgespeeld. En u kunt de lagen van de film aanpassen in andere lagen van het HTML-document.

Zie Transparante achtergronden in een SWF-bestand maken voor meer informatie over het maken van SWF-bestanden met transparante achtergronden en over de parameter WMODE.

Opmerking: de parameter WMODE wordt alleen ondersteund in bepaalde combinaties van browser-/Flash Player-versie. Als de parameter WMODE niet wordt ondersteund, wordt het SWF-bestand altijd als bovenste weergegeven.

Aanvullende informatie

Browsers plaatsen inhoud van ingesloten invoegtoepassingen, zoals een SWF-bestand of Java-applet, standaard op de bovenste laag. In oudere browsers kan een DHTML-laag niet boven op een Flash-laag worden geplaatst. Nieuwere browsers bieden de mogelijkheid Rich Media-inhoud met DHTML-inhoud op lagen te plaatsen. En in sommige gevallen kunnen transparante achtergronden in de Rich Media-inhoud worden gebruikt.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online