Adobe Bridge-sentralbufferen lagrer miniatyrvisning, forhåndsvisning og metadatainformasjon i en database. Denne databasen forbedrer ytelse når du blar gjennom eller søker etter filer. Jo større buffer, jo mer diskplass bruker den. Bufferpreferanser hjelper deg med å styre avveiingen mellom ytelse og bufferstørrelse.

• Velg Rediger > Preferanser > Buffer (Windows) eller Bridge > Preferanser > Buffer (Mac OS) og velg blant følgende alternativer:

Behold 100 %-forhåndsvisninger i buffer

100 % forhåndsvisning, også fullstørrelsebuffer, er en JPEG-fil som viser 100 % innzooming. Denne innzoomingen er det du ser i en lysbildefremvisning og i forhåndsvisning i fullskjerm. Det er også det du ser når du bruker lupeverktøyet i Gjennomgangsmodus eller Forhåndsvisning-panelet. Når du bruker denne bufrede filen, unngår du å gjengi et 100 % bilde fra den opprinnelige kildefilen. Det krever derimot ikke ekstra diskplass, og begynnende behandling tar litt tid.

Når du bruker lupeverktøyet eller 100 % zoom, pakkes denne 100 % forhåndsvisningen til minne fra filen. Alternativet Behold 100 %-forhåndsvisninger i buffer gjør at 100 % forhåndsvisning kan skrives til sentralbufferen, som befinner seg på følgende tilholdssted:

• Mac OS: /Brukere/[Brukernavn]/Bibliotek/Bufre/Adobe/Bridge CS[versjonnummer]/Buffer/full
  • Windows: /Dokumenter og innstillinger/[Brukernavn]/Programnavn/Adobe/Bridge CS[versjonnummer]/Buffer/full

Merk:I Windows, slå på Vis skjulte filer for å se dette tilholdsstedet. Se Vis skjulte filer, mapper, filnavnutvidelser | Windows XP, Vista, Windows 7.

Du kan også generere forhåndsvisninger i full størrelse for alle filer i en mappe. Klikk på miniatyrvisningen og forhåndsvis kvalitetknapp i Programlinjen og velg Generer 100 %-forhåndsvisninger.Disse forhåndsvisningene i full størrelse brukes derimot kun for 100 % zoom og lupe. De brukes ikke til å vise miniatyrvisninger, lysbildefremvisninger og forhåndsvisninger av skjermer i mindre enn 100 %-visning. De brukes dessuten ikke i forhåndsvisningspanelet eller Gjennomgangsmodus når du ikke bruker lupeverktøyet

Eksporter buffer til mapper automatisk hvis mulig

Dette alternativet synkroniserer sentral- og eksporterte bufferdata.Det genererer eksporterte bufferfiler for hver mappe som Adobe Bridge blar gjennom (så lenge mappen ikke er skrivebeskyttet).

Den første gangen Adobe Bridge viser en mapper, kontrollerer den at en eksportert buffer eksisterer. Hvis den finner en eksportert buffer, importerer Adobe Bridge alle inntastinger inn i dens sentralbuffer. Adobe Bridge behandler etter det bare sentralbufferen for den mappen; alle nye eller modifiserte miniatyrvisninger eller metadata lagres i sentralbufferen. Hvis Eksporter automatisk buffer til mapper når det er mulig velges, oppdaterer Adobe Bridge også den eksporterte bufferen med de nylig genererte eller oppdaterte miniatyrvisningene eller metadataene. Men Bridge leser ikke eksporterte bufferdata for den mappen fordi mappen eksisterer i sentralbufferen.Hva betyr dette i praksis? Det får betydning når flere forekomster av Adobe Bridge -- på samme eller ulike datamaskiner -- viser mappen. Eksempel:

1. Bridge CS4 opprettet en eksportert buffer for en mappe.
  2. Bridge CS5 støter på den mappen og leser den eksporterte bufferen, og importerer alle inntastingene inn i Bridge CS4 sentralbuffer.
  3. Du plasserer nye filer i mappen, eller legger til et nøkkelord eller andre metadata til en eksisterende fil.
  4. Bridge CS4 viser mappen og genererer miniatyrvisninger for de nye filene. Og fordi Eksporter automatisk buffer til mapper når det er mulig velges, oppdaterer den den eksporterter bufferfilen.
  5. Bridge CS5 viser mappen og ignorerer den eksporterte bufferfilen fordi den allerede har sett den mappen. Den genererer miniatyrvisninger for de nye filene og legger dem til sentralbufferen.

Hvis du ikke ønsker å fylle diskplass med eksporterte buffere for hver mappe Adobe Bridge viser, fravelg dette alternativet. Du kan eksporterer bufferen manuelt for enhver individuell mappe ved å velge Verktøy > Buffer > Bygg og eksporter buffer. Du kan utføre dette trinnet, for eksempel, før du brenner en mappe tuil DVD.

Tilholdssted

Tilholdssted viser banen til sentralbufferen. Adobe Bridge CS3-sentralbufferen er på et annet tilholdssted enn Adobe Bridge CS4 og CS5. Adobe Bridge CS4 og CS5 leser ikke sentralbufferen fra Bridge CS3.

Bufferstørrelse

Hver fil og mappe som Adobe Bridge bufrer bruker ett databaseregister Et databaseregister inkluderer én eller flere JPEG-filer som Adobe Bridge genererer for å vise miniatyrvisninger og forhåndsvisninger.Bufferen kan lagre inntil 500 000 registre; standard bufferstørrelse er 100 000 registre.Å øke bufferstørrelsen kan forbedre ytelse, men en større buffer bruker mer diskplass.

Komprimer buffer

Å komprimere bufferen fjerner overflødige databaseregistre og JPEG-filene tilknyttet de registrene.

Tøm buffer

Å tøme bufferen sletter alle miniatyrvisninger og forhåndsvisninger fra sentralbufferen.