Finn ut hvordan du legger til tusenvis av skrifter ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, slik at du kan bruke dem i applikasjoner og på nettsteder.

Merk:

Typekit heter nå Adobe Fonts og er inkludert i Creative Cloud og andre abonnementer. Finn ut mer.

Creative Cloud-abonnementet ditt omfatter Adobe Fonts, som tilbyr tusenvis av skrifter fra flere hundre skriftstøperier. Du kan aktivere skriftene du vil ha, og bruke dem i skrivebordsapplikasjoner og på nettsteder. Aktive skrifter er tilgjengelige for bruk i alle Creative Cloud-applikasjoner, for eksempel Photoshop og InDesign.

Du finner mer informasjon om abonnementet ditt og tilgangen til skrifter på siden Planer og produkter i kontoen din.

Kom i gang

Bla gjennom og aktiver skrifter ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, slik at de aktiverte skriftene blir tilgjengelige i alle skrivebordsapplikasjonene du bruker. Hvis Creative Cloud-skrivebordsprogrammet ikke er installert allerede, kan du laste det ned og installere det. Sjekk at Adobe Fonts er aktivert i innstillingene (Innstillinger > Creative Cloud > Skrifter).

Bla gjennom og aktivere skrifter

1. Fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet går du til Skrifter og klikker på Bla gjennom skrifter. Det åpnes et nettleservindu, og du blir logget på fonts.adobe.com.

2. Søk etter skriften du leter etter, fra skriftsamlingen. Du kan avgrense søket ved hjelp av klassifisering, egenskaper eller språkfiltre.

3. Når du finner riktig skrift, klikker du på Aktiver skrifter for å aktivere hele skriftfamilien. Du kan også klikke på skriftnavnet og aktivere enkelte skrifttykkelser eller -stiler fra skriftfamilien. De aktiverte skriftene blir oppført under Skrifter-fanen i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Bruke aktive skrifter

Hvis du vil bruke skrifter du har aktivert, går du til listen over skrifter i den aktuelle skrivebordsapplikasjonen. Noen programmer, for eksempel Microsoft Word, kan krever omstart av maskinen etter at en ny skrift er aktivert.

Aktivere skrifter i InDesign
Listen over skrifter i InDesign viser aktiverte skrifter

Deaktivere skrifter

Slik deaktiverer du aktive skrifter på datamaskinen:

1. Klikk på Administrer skrifter i Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammets Skrifter-panel. Siden Mine Adobe Fonts åpnes i et nettleservindu. Du kan også logge på fonts.adobe.com og gå til Mine Adobe Fonts-siden direkte.
  2. Til høyre for skriftene du ikke lenger ønsker å bruke, klikker du på .

Bruke Adobe Fonts mens du er frakoblet

Hvis du kobler deg fra nettet mens Creative Cloud-skrivebordsprogrammet kjører og du er logget på, kan du fortsatt bruke alle aktiverte skrifter. Endringer du gjør i skriftene dine på fonts.adobe.com, gjenspeiles ikke før du gjenoppretter tilkoblingen.

Hvis du starter Creative Cloud-skrivebordsprogrammet mens du er frakoblet, blir ikke skriftene tilgjengelige, og de vises ikke i lister over skrifter.

Deaktivere Adobe Fonts

Du kan aktivere eller deaktivere Adobe Fonts-tjenesten fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Hvis du deaktiverer Adobe Fonts, avsluttes aktiveringen av skrifter, og alle aktiverte skrifter på datamaskinen din blir deaktivert.

1. I Creative Cloud-skrivebordsprogrammet klikker du på ikonet med tre loddrette prikker øverst til høyre og velger Innstillinger.

2. Klikk på Creative Cloud, og klikk deretter på Skrifter.

3. Fjern markeringen ved Aktiver Adobe Fonts.

Aktiver Adobe Fonts