Delen Arbeidet ditt i Creative Cloud lar deg dele dine offentlige koblinger til følgende typer ressurser: filer, mapper, biblioteker, bibliotekselementer, mobilfiler og XD-prototyper og -spesifikasjoner.

Ved å dele felleskoblinger kan du få rask tilbakemelding på ressurser og arbeide mer effektivt med andre. Når du deler en kobling med noen, kan de vise en forhåndsvisning med nøyaktig gjengivelse av ressursene i nettleseren, uten å måtte installere Creative Cloud-applikasjoner eller logge på nettstedet. I tillegg til å vise ressursene, kan de skrive kommentarer eller laste ned en kopi av filene (hvis du tillater dette).

Fellesdeling av ressurser gjør at du får fullstendig kontroll over innholdet. Mottakere får skrivebeskyttet tilgang til ressursene dine, noe som betyr at de ikke kan laste opp, oppdatere eller slette dem. De delte ressursene kan brukes ved hjelp av en unik kort URL-adresse (Adobe.ly) som du kan kopiere og lime inn for å sende. Du kan når som helst deaktivere URL-adressen for å oppheve tilgangen.

Når du deler biblioteker og bibliotekressurser, kan du også velge å la andre brukere følge dem. Når du oppdaterer biblioteket eller bibliotekressursen, får følgere automatisk oppdateringer i alle støttede Creative Cloud-applikasjoner.

Hvis du vil samarbeide med kollegaer (dele ressurser med forskjellige nivåer av tilgangsrettigheter), kan du se Samarbeide med andre.

Dele en fil eller mappe

Fremgangsmåte for å dele en fil

1. Gjør ett av følgende på Arbeidet ditt-delen av Creative Cloud-siden:

• Velg en fil du vil dele.
    • Åpne en fil.
  2. Klikk på Del-ikonet ().

Få en kobling for å dele ressursen din

Dialogboksen Del kobling vises med den genererte koblingen.

3. I delen Innstillinger for kobling er de følgende alternativene aktivert som standard:

• Tillat nedlasting: tillater at mottakere av koblingen kan laste ned en kopi av filen.
    • Tillat kommentering: tillater at mottakere av koblingen kan legge til kommentarer i filen.
    • Tillat lagring i Creative Cloud: tillater at mottakere av koblingen kan lagre filen i sin egen Creative Cloud-konto.

Du kan også velge å deaktivere alternativene.

Endre innstillinger for koblinger
  4. Klikk på Kopier kobling og del den via e-post eller telefon.

Hvis du klikker på den korte URL-adressen, åpnes den delte filen i en nettleser. Mottakere trenger ikke være Creative Cloud-medlemmer for å se eller få tilgang til offentlig delte filer.

Fremgangsmåte for å dele en mappe

1. Gå til Arbeidet ditt-delen av Creative Cloud-siden og velg mappen du vil dele.

2. Klikk på Del-ikonet ().

Del mappe
  3. I vinduet som åpnes, velger du en av følgende metoder for å dele mappen:

• Inviter brukere

Når du klikker på Inviter, åpnes dialogboksen "Inviter til". Skriv inn en e-postadresse og eventuelt en kort melding. Hvis du vil invitere flere brukere, legger du inn en liste med e-postadresser atskilt med komma eller semikolon. Velg om du vil gi brukerne redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise), og klikk på Inviter.

Dialogboksen Inviter til

Merk:

Rettighetene gjelder for alle brukerne du har angitt e-postadressene til.

Brukerne mottar en invitasjon på e-post om å ta i bruk den delte mappen. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og -webområdet.

• Klikk på Få kobling

Det genereres en kobling til den delte mappen. Klikk på Kopier kobling og del den med de tiltenkte mottakerne.

Hvis du klikker den korte URL-adressen, åpnes den delte filen eller mappen i en nettleser. Mottakere trenger ikke være Creative Cloud-medlem for å vise eller få tilgang til fellesdelte filer og mapper.

Få kobling til mappe

I delen Innstillinger for kobling er de følgende alternativene aktivert som standard:

• Tillat nedlasting: tillater at mottakere av koblingen kan laste ned en kopi av filen.
      • Tillat kommentering: tillater at mottakere av koblingen kan legge til kommentarer i filen.
      • Tillat lagring i Creative Cloud: tillater at mottakere av koblingen kan lagre filen i sin egen Creative Cloud-konto.

Merk:

Hvis du har lesetilgang til en delt privat mappe, kan du ikke opprette eller dele en felleskobling til den. Du kan imidlertid sende ut koblinger til fellesmapper. Hvis eieren senere bestemmer seg for å gjøre mappen privat, blir koblingen du har delt tidligere utilgjengelig.

Dele biblioteker, biblioteksressurser og mobilfiler

Fremgangsmåte for å dele biblioteker, biblioteksressurser og mobilfiler

1. Logg deg på Arbeidet ditt.

2. Når du er logget på, klikker du på Biblioteker i ruten til venstre.

3. Klikk på alternativmenyen () for biblioteket eller biblioteksressursen du vil dele, og klikk på Del.

Del bibliotek
  4. I vinduet som åpnes, velger du ett av følgende alternativer for å dele biblioteket:

• Inviter brukere

Når du klikker på Inviter, åpnes dialogboksen "Inviter til". Skriv inn en e-postadresse og eventuelt en kort melding. Hvis du vil invitere flere brukere, legger du inn en liste med e-postadresser atskilt med komma eller semikolon. Velg om du vil gi brukerne redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise), og klikk på Inviter.

Invitere brukere

Merk: Rettighetene gjelder for alle brukerne du har angitt e-postadressene til.

Brukerne får en e-post med invitasjon om å ta i bruk det delte biblioteket eller den delte biblioteksressursen. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og -webområdet.

• Klikk på Få kobling

Det genereres en kobling til biblioteket eller biblioteksressursen som skal deles. Klikk på Kopier kobling og del den med de tiltenkte mottakerne. Alle som har koblingen, kan se innholdet i biblioteket eller biblioteksressursen.

Del kobling til bibliotek

I delen Innstillinger for kobling er de følgende alternativene aktivert som standard:

• Tillat følgere gjør at de som har koblingen, kan få varsler om eventuelle endringer i det delte biblioteket.
      • Tillat lagring i Creative Cloud gjør at de som har koblingen, kan lagre filen i sin egen Creative Cloud-konto.

Vise en ressurs som er delt med deg

Du kan gjøre følgende med ressurser som er delt med deg:

• Lagre delte ressurser i Creative Cloud-kontoen din.
  • Laste ned filen til en enhet hvis avsenderen har aktivert nedlasting.
  • Se en forhåndsvisning i fullskjerm av den delte filen.
  • Legge til og sende kommentarer.

Dele filer, mapper, biblioteker eller ressurser på Slack

Du kan dele Creative Cloud-filer, -mapper, -biblioteker og -ressurser på Slack.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Del Adobe Creative Cloud-ressurser på Slack.

Vise og dele prototyper og designspesifikasjoner

Prototyper du oppretter og deler med Adobe XD, vises under Publisert i ressursene. Klikk på filen for å vise og kommentere.

Prototyper og spesifikasjoner

Hvis du vil dele prototypefilen, klikker du på Alternativer-menyen (...) for filen, velger Kopier kobling og sender filen til mottakerne.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Dele prototyper og designspesifikasjoner med Adobe XD.

Vise prototyper og designspesifikasjoner som er delt med deg

Prototypene og designspesifikasjonene du har mottatt for gjennomgang, vises i delen Delt med deg i Arbeidet ditt.

Delt med deg

Merk:

Du ser bare de delte mappene hvis ingen prototyper eller designspesifikasjoner er delt med deg.

Hvis du bare vil vise prototypefilene, klikker du på Vis-rullegardinlisten og velger Prototyper og spesifikasjoner.

Vise prototyper som er delt med deg

Vise og kommentere 3D-scener

3D-scener du oppretter og deler med Adobe Dimensions, vises under Publisert i ressursene. Klikk på filen for å vise og kommentere.

3D-scener

Hvis du vil dele 3D-scenen, klikker du på Alternativer-menyen (...) for filen, velger Kopier kobling og sender den til mottakerne.