Bare ekte Adobe-apper og -tjenester har de nyeste funksjonene, inkludert kontinuerlig tilgang til kundestøtte og de nyeste sikkerhetsoppdateringene.

Generelle spørsmål

Ekte Adobe-programvare eller -apper er lovlig lisensiert programvare kjøpt direkte fra Adobe eller en autorisert forhandler. Det er bare ekte Adobe-programvare og -apper som gir deg de nyeste funksjonene, kontinuerlig tilgang til kundestøtte og de nyeste sikkerhetsoppdateringene.

Levering og bruk av falsk programvare er ikke autorisert av Adobe og derfor ikke greit. Dessuten er falsk programvare en vanlig kilde til skadelig programvare og virus. Ifølge beregninger fra IDC har organisasjoner som skaffer seg eller installerer ikke-lisensierte programvarepakker, eller som kjøper datamaskiner med ikke-lisensiert programvare, en tredjedels sjanse (29 %) for å komme i kontakt med skadelig programvare.

Ved å kjøpe programvare direkte fra Adobe.com eller en autorisert forhandler kan du sikre at du får ekte Adobe-programvare. Adobe ønsker å beskytte deg mot uredelige selgere og sikre at kun ekte Adobe-programvare er tilgjengelig for kjøp.

• Hvis du har mottatt et varsel fra Adobe om at programvaren din ikke er ekte, kan du klikke på varselet for å finne ut mer, finne ut hvordan du kan kjøpe ekte Adobe-programvare eller kontakte kundestøtten for å få mer informasjon.
  • Hvis noen andre i organisasjonen din er ansvarlig for å kjøpe inn programvare (for eksempel IT-administratoren), kan du høre med vedkommende først.
  • Hvis du mottar et varsel når du prøver å installere programvaren, kan det hende Adobe har blokkert et serienummer på grunn av misbruk. Klikk varselet for å se løsningsalternativer.

Hvordan bidrar Adobe til å redusere tilgjengeligheten av falske (også kjent som piratkopiert) programvarer og apper?

Adobe motarbeider svindel proaktivt ved å overvåke svindeltrender, blokkere kjente problemer, stenge mulige sikkerhetshull og rettsforfølge leverandører som bryter reglene. Vi jobber også kontinuerlig med å gjøre selskapet som helhet bedre på å oppdage svindel og dermed forhindre at Adobe-apper blir modifisert og solgt på nytt uten tillatelse. Vi ønsker at kundene våre skal ha fullt utbytte av ekte Adobe-apper og -tjenester. Hvis du vil vite mer om hva vi gjør for å motarbeide svindel, kan du gå til https://www.adobe.com/trust/fraud-prevention.html.

Piratkopiering av programvare oppstår når

• programvare har blitt modifisert eller hacket
  • stjålne produktnøkler eller kontoer brukes
  • bruken ikke er i tråd med bruksvilkårene for lisensen (inkludert lisensavtalen for sluttbrukere)

Piratkopiert programvare kan skape dårligere produktivitet for forbrukere og bedrifter og samtidig gjøre dem mer utsatt for sikkerhetstrusler som skadelig programvare og virus.

Adobe er opptatt av at kundene skal ha en best mulig opplevelse med Adobe-programvare og -apper. Derfor jobber vi med å utvikle programmer som skal sørge for at kundene er opplyste, velinformerte og beskyttede. Programmene gjør følgende:

• etterforsker og tar affære mot forhandlere av falsk programvare
  • blokkerer serienumre som har blitt skaffet til veie eller generert på ulovlig vis
  • gir kundene beskjed dersom Adobe oppdager at de har falsk programvare, både under installering og bruk av produktet, og kommer med løsningsalternativer

Bruk av falsk programvare utgjør en risiko både for enkeltpersoner og organisasjoner. Falsk programvare har ofte blitt modifisert, noe som kan føre til følgende problemer:

• økt risiko for å bli rammet av virus og skadelig programvare som kan sette dataene dine på spill
  • økt risiko for at programvaren ikke fungerer som den skal eller svikter fullstendig

Om Adobe Genuine Service (AGS)

Adobe Genuine Service verifiserer regelmessig hvorvidt de installerte Adobe-appene er ekte, noe som bidrar til å beskytte kundene mot sikkerhetsproblemer og skadelig programvare som kan finnes i falske apper. Hvis tjenesten oppdager at en Adobe-app ikke er ekte, får kunden beskjed via forgrunnsvinduer og varsler i appen. Varslene inneholder detaljert informasjon om hvordan problemet kan løses. Som et forsøk på å blokkere svindelaktivitet og bidra til å sikre brukerens maskin kan det hende Adobe deaktiverer den falske Adobe-appen. Hvis du ønsker mer informasjon om AGS, kan du gå til: https://helpx.adobe.com/no/genuine/adobe-genuine-service.html.

Tjenesten sjekker på tvers av ulike versjoner av Adobe-programvaren for å verifisere programvarens integritet og at lisensene er gyldige, ved å se på data som serienummer, lisenstype og Adobe-kode.

AGS følger med flere forskjellige Adobe-apper. Hvis du har Adobe-apper installert, ser du kanskje at valideringsprosessen kjører i Aktivitetsmonitor (macOS) eller Oppgavebehandling (Windows).

Vi har sett at mange kunder ikke er klar over at de har installert og kjøpt Adobe-apper og -tjenester som ikke er ekte, og at de kan trenge mer informasjon for å ta tak i situasjonen. Derfor anbefaler vi at du fortsetter å kjøre AGS på maskinen din. Hvis du imidlertid bestemmer deg for å avinstallere AGS, kan du følge veiledningen her:  https://helpx.adobe.com/genuine/uninstall-adobe-genuine-service.html.

Om Adobe-programvarevarsler – varsler ved installering

Ugyldige serienumre er serienumre som har blitt blokkert av Adobe på grunn av misbruk. Når Adobe oppdager slikt misbruk, blir de ugyldige serienumrene deaktivert. Kundene finner kanskje først ut at et serienummer er deaktivert når de prøver å installere eller reinstallere programvaren, og de bør følge instruksjonene som gis, for å løse problemet.

Om Adobe-programvarevarsler – varsler ved bruk av produktet

Adobe kjører valideringstester og varsler enkeltpersoner og organisasjoner som bruker falske Adobe-apper. Disse testene ser etter programvaremodifisering og ugyldige lisenser. Hvis du eller noen i organisasjonen din har mottatt et varsel fra Adobe, betyr dette at falsk programvare er identifisert. Finn ut mer på https://helpx.adobe.com/x-productkb/global/adobe-genuine-notifications.html.

Adobe kjører valideringssjekker som identifiserer om en installert Adobe-programvare eller -app er ekte eller falsk. Når falske programvarer eller apper oppdages, kan tjenesten informere brukerne via varsler og gi dem alternativer for å løse problemet. I tillegg til varslene kan kundene også se den pågående valideringsprosessen i Aktivitetsmonitor (macOS) eller Oppgavebehandling (Windows).

Hvis du eller noen i organisasjonen din har mottatt et varsel, er det fordi det er oppdaget Adobe-programvarer eller -apper som er falske. For å løse problemet bør du følge instruksjonene som følger med varselet.

Hvis en bruker velger å ignorere meldinger og advarsler, kan det hende Adobe deaktiverer falske Adobe-apper i et forsøk på å blokkere svindelaktivitet og bidra til å sikre brukerens maskin.

Adobe Genuine – volumreduksjon

Denne delen gjelder for bedriftsbrukere.

Du kan ha mottatt en e-post som varsler deg om at våre eksperter på svindelforebygging har oppdaget misbruk av et Adobe-serienummer som er knyttet til en programvare som bedriften din kanskje bruker. Misbruk av et serienummer kan innebære at det er kopiert, stjålet eller solgt. Svar på e-posten for å få mer informasjon.

For at dette skal skape minst mulig problemer, gir Adobe deg et nytt serienummer som skal erstatte hvert serienummer som er rammet. Hvert serienummer som er rammet, blir deretter deaktivert for å forhindre vedvarende misbruk. Eksisterende programmer som bruker et serienummer som er rammet, må avinstalleres, og det nye serienummeret skal brukes ved reinstallering og ny installering.

Nei, vi erstatter serienumre uten ekstra kostnad. For å unngå misbruk i fremtiden ber vi deg imidlertid om å sørge for at det nye serienummeret beskyttes og bare brukes av autorisert personell.

Du kan ha mottatt e-poster som varsler deg om at våre eksperter på svindelforebygging har oppdaget misbruk av Adobe-serienumre som er knyttet til programvare bedriften din kanskje bruker. Serienumre som er rammet, deaktiveres for å forhindre vedvarende misbruk. Eksisterende programmer som bruker et serienummer som er rammet, må avinstalleres. Du vil motta et nytt serienummer, og dette skal brukes ved reinstallering og ny installering.