Renseverktøyet Adobe Creative Cloud Cleaner Tool er ment for avanserte databrukere og kan løse mange vanlige problemer (for eksempel fjerne eldre Adobe-programvare, rense skadede installasjonsfiler og fikse vertsfiler for å opprette en tilkobling til Adobe-servere).

Hva er Creative Cloud Cleaner Tool?

Renseverktøyet Creative Cloud Cleaner Tool er et verktøy som erfarne brukere kan bruke til å rydde opp i skadede installasjoner. Det fjerner eller løser problemfiler og løser tillatelsesproblemer i registernøkler.

Når skal jeg bruke Adobe Creative Cloud Cleaner Tool?

Ta nødvendige forholdsregler (som å sikkerhetskopiere relevante mapper) når du bruker Creative Cloud Cleaner Tool i følgende situasjoner:

• Du har allerede prøvd å reparere eller avinstallere Creative Cloud-skrivebordsappen, men kan likevel ikke oppdatere eller installere Creative Cloud-appen.
  • Du vil fjerne eldre Adobe-programvare helt.
  • Creative Cloud-appen starter ikke selv om du allerede har prøvd å avinstallere og installere appen på nytt.
  • Du kan ikke logge på Adobe-apper etter flere forsøk , selv etter at du har prøvd disse vanlige løsningene.
  • Du kan ikke koble til Adobes servere og har begrenset tilgang til Adobes apper og tjenester selv etter å ha prøvd disse vanlige løsningene.

Viktige første trinn

Sørg for å følge disse trinnene før du kjører renseverktøyet i Creative Cloud, for å unngå mulige datatap. Du må passe på at du alltid har sikkerhetskopier av alle viktige filer og mapper.

1. Kjør logginnsamlingsverktøyet for å sikkerhetskopiere loggfilene.

Hvorfor må jeg kjøre logginnsamlingsverktøyet?

Loggene gjør det lettere for Adobe Customer Care å hjelpe deg hvis du skulle få problemer med renseverktøyet i Creative Cloud, og bestemmer deg for å kontakte oss.

2. Kontroller synkroniseringsstatusen til Creative Cloud-filene i Creative Cloud-skrivebordsappen. Vent til alle filene er fullstendig synkronisert.

Filer som ikke er synkronisert med Creative Cloud-kontoen, kan gå tapt.

3. Lukk Adobe Desktop Service og Core Sync i Oppgavebehandling (Windows) eller Aktivitetsovervåker (macOS).

4. Lagre en kopi av følgende:

macOS

~/Bibliotek/Programstøtte/Adobe/CoreSync/

(Hvis bibliotekets innhold er skjult, kan du lese Ser ikke brukerbibliotekfiler i macOS X 10.7 og nyere.)

Windows

C:\Brukere\brukernavn\AppData\Roaming\Adobe\CoreSync

Har du ikke nok plass?Hvis du har gått tom for lagringsplass, finner du mappen cloudnative i følgende bane og lagrer kopien av mappen.

macOS

~/Bibliotek/Program\Støtte/Adobe/CoreSync/cloudnative/

Windows

C:\Brukere\brukernavn\AppData\Roaming\Adobe\CoreSync\cloudnative

5. Avslutt alle åpne Adobe-apper, inkludert Creative Cloud-skrivebordsappen.

6. Lukk de gjenværende Adobe-bakgrunnsprosessene i Oppgavebehandling (Windows) ellerAktivitetsovervåker (MacOS).

• Creative Cloud
    • CCXProcess
    • CCLibrary
    • CoreSync hjelper
    • Adobe IPC Broker
    • armsvc
    • AGS Service
  7. Lagre en kopi av alt innhold som er lagret i Adobe-produktmapper, inkludert tredjeparts plugin-moduler og preferansefiler.

Har du for eksempel brukt en tredjeparts plugin-modul for Adobe XD, eller har du lagret et Photoshop-arbeidsområde? Lagre en kopi av mappene de er lagret i. Hvis du vil vite hvordan du migrerer forhåndsinnstillinger, handlinger og innstillinger i Phostoshop, ser du Overføre forhåndsinnstillinger, handlinger og innstillinger.

8. Hvis du fjerner eldre Adobe-apper, lagrer du en kopi av de gamle installasjonsfilene.

Forsiktig!

Adobe tilbyr bare nedlastinger for å installere de to nyeste versjonene av Creative Cloud-appene. Hvis du fremdeles trenger tilgang til eldre versjoner, må du ikke fjerne dem før du har sjekket om du kan installere dem på nytt, for eksempel fra disker eller lagrede installasjonsprgrammer (nedlastinger for eldre versjoner leveres ikke lenger av Adobe).

9. Forsikre deg om at du har fullført alle nødvendige forholdsregler ved å ta anbefalte sikkerhetskopier før du kjører verktøyet.

Slik bruker du renseverktøyet i Creative Cloud

Velg operativsystemet ditt for å få tilgang til spesifikke instruksjoner.

Bruke renseverktøyet i Creative Cloud for Windows

1. Last ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.

Hvis du blir bedt om det, klikker du på Lagre fil for å laste ned filen på enheten.

2. Høyreklikk på den nedlastede filen og velg Kjør som administrator.

Adobe CC Cleaner Tool

Merk:

Hvis Kjør som administrator ikke er tilgjengelig når du høyreklikker, må du dobbeltklikke på AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe for å kjøre EXE-filen.

3. Følg veiledningen på skjermen i denne rekkefølgen:

a) Velg språk: Skriv e for engelsk eller j for japansk, og trykk deretter på Enter.

b) Gå gjennom Adobes sluttbrukeravtale: Skriv y for å godta eller n for å avslå (hvis du avslår den, stopper skriptet). Trykk på Enter.

c) Skriv inn tallet som tilsvarer alternativet du vil velge, og trykk deretter på Enter. Skriv for eksempel 4 (CC-apper) hvis du vil avinstallere en Creative Cloud-app.

d) Når du skal fjerne en app, velger du appen du vil fjerne, ved å skrive inn tallet som tilsvarer appnavnet. Deretter trykker du på Enter.
    Hvis du har problemer med filsynkronisering, må du kanskje fjerne CoreSync. Da må du skrive 1 eller 4 og trykke på Enter. Skriv deretter inn nummeret som tilsvarer CoreSync og trykk på Enter

e) Bekreft at du ønsker å fjerne oppføringen: Skriv y og trykk på Enter.

f) (Valgfritt) Hvis du ikke kan koble til Adobes servere, gjentar du disse trinnene for å reparere vertsfilen. Når du har godtatt lisensavtalen for sluttbrukere, trykker du på 12 for å velge vertsfilsalternativet. Bekreft at du ønsker å reparere vertsfilene: Skriv y og trykk på Enter. Renseverktøyet lager en sikkerhetskopi av vertsfilene (kalt hosts_bkup) i samme mappe, som du kan gå tilbake til hvis det oppstår problemer.

4. Når du ser meldingen «Adobe Creative Cloud Cleaner Tool er fullført,» trykker du på Enter og starter datamaskinen på nytt.

5. Hvis du ikke klarer å fjerne apper eller mottar feilmeldinger, må du kontakte oss for å få hjelp.

6. Når du har kjørt Adobe Creative Cloud Cleaner Tool, installerer du Creative Cloud- eller Creative Suite-programmet.

Bruke Creative Cloud Cleaner Tool for macOS

1. Last ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.

2. Hvis du vil kjøre Adobe Creative Cloud Cleaner Tool, dobbeltklikker du på filen AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Adobe CC Cleaner Tool
  3. Dobbeltklikk på Adobe Creative Cloud Cleaner Tool og følg instruksjonene på skjermen i denne rekkefølgen:

a) Velg språk fra menyen øverst til høyre på skjermen.

b) Gå gjennom Adobes lisensavtale for sluttbrukere: Trykk på Godta for å godta eller Avslutt for å avslå (hvis du avslår, stoppes skriptet).

c) Velg et alternativ fra menyen øverst til høyre på skjermen. Velg for eksempel CC-apper hvis du vil avinstallere en Creative Cloud-app.

d) Velg appen du vil fjerne, i tabellen, og klikk deretter på Opprydding valgt. (Klikk på Fjern alt for å rydde opp i alle installasjonsrelaterte filer for alternativet du valgte på trinn c.)

Hvis du har problemer med filsynkronisering, må du kanskje rydde opp i CoreSync. Hvis du vil gjøre dette, må du først forsikre deg om at du har valgt Alle fra hurtigmenyen. Deretter velger du CoreSync fra listen og klikker på Opprydding valgt.
    .

e) (Valgfritt) Hvis du ikke kan koble til Adobes servere, velger du Reparer vertsfil fra tabellen for å reparere vertsfilene. Deretter klikker du på Opprydding valgt. Renseverktøyet lager en sikkerhetskopi av vertsfilene (kalt hosts_bkup) i samme mappe, som du kan gå tilbake til hvis det oppstår problemer.

Merk:

Lisensavtalen for sluttbrukere vises på engelsk eller japansk avhengig av språkinnstillingene for rotbrukerkontoen.

4. Når du ser meldingen "Adobe Creative Cloud Cleaner Tool completed successfully," trykker du på Avslutt og starter datamaskinen på nytt.

5. Hvis du ikke klarer å fjerne apper eller mottar feilmeldinger, må du kontakte oss for å få hjelp.

6. Når du har kjørt Adobe Creative Cloud Cleaner Tool, installerer du Creative Cloud- eller Creative Suite-programmet.

Slik bruker du Creative Cloud Cleaner Tool for bedriftsbrukere (kun bedriftsadministratorer)

Kjør Adobe Creative Cloud Cleaner Tool i stillemodus for å vise en liste over alle produktene som verktøyet kan fjerne. Det lar deg fjerne alle Creative Cloud- eller Creative Suite-appene som er installert på datamaskinen, eller fjerne valgte apper ved å legge til kommentartegn for å fjerne linjene (comment out) i en XML-fil som genereres av verktøyet. Hvis du vil vite mer, ser du Creative Cloud Cleaner Tool for bedriftsbrukere.