Kjør Adobe CC Cleaner Tool for å løse noen problemer med installering av Creative Cloud eller Creative Suite.

Merk:

For å sørge for at du får de nyeste og beste verktøyene er Creative Cloud nå det eneste alternativet for å kjøpe Adobe Creative-programvare. For mer informasjon, gå til Adobe Creative Cloud-siden.

Komme i gang

Med Creative Cloud Cleaner Tool kan du presist fjerne installeringsoppføringer for Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer som kan ha blitt ødelagt eller forårsaker problemer med en nyinstallering. Det kan være spesielt nyttig hvis du har installert forhåndsutgaver av programvare i systemet, og nå ønsker å fjerne dem.

Hvis du har problemer med å installere Creative Cloud-programmer, Creative Suite-programmer (CS3-CS6), Photoshop Elements eller Adobe Premiere Elements, kan Adobe Creative Cloud (CC) Cleaner Tool hjelpe.På samme vis kan Cleaner Tool hjelpe hvis du ikke kan koble til Adobe-serverne ved å fjerne oppføringer i datamaskinens vertsfiler som blokkerer tilgang til Adobe-programvare og servere.

Kjør CC Cleaner Tool

Velge operativsystem

Kjøre CC Cleaner Tool for Windows

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Avinstaller Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer ved å gjøre ett av følgende:

• Windows 10, 8, 7 eller Vista: Velg Start > Kontrollpanel > Programmer > Programmer og funksjoner.
    • Windows XP: Velg Start > Kontrollpanel og dobbeltklikk på Legg til eller Fjern programmer.
  3. Velg programmet du vil fjerne, og klikk på Fjern eller Avinstaller.

Avinstallere app
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre avinstallasjonen.

5. Start datamaskinen på nytt.

6. Klikk på koblingen for å laste ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.

Hvis du får spørsmål om å laste ned eller lagre filen, klikk på Lagre fil for å laste den ned til datamaskinen.

7. Høyreklikk på den nedlastede AdobeCreativecloudCleanerTool.exe-filen og velg Kjør som administrator.

Hvis du ikke finner den nedlastede filen, seFinn den nedlastede Adobe-appen eller filen.

Adobe CC Cleaner Tool

Merk:

Hvis Kjør som administrator ikke er tilgjengelig når du høyreklikker, må du dobbeltklikke på AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe for å kjøre EXE-filen.

8. Følg veiledningen på skjermen i denne rekkefølgen:

• Velg språket ditt: Skriv E for engelsk eller J for japansk og trykk deretter på Enter.
    • Gå gjennom Adobes sluttbrukeravtale: Skriv Y for å akseptere eller N for å avslå (hvis du avslår stopper skriptet). Trykk på Enter.
    • Velg programmet du vil fjerne: Skriv tallet som svarer til appnavnet og trykk på Enter.
    • Bekreft at du ønsker å fjerne produktet: Skriv Y og trykk deretter Enter.
    • (Valgfritt) Hvis du ikke klarer å koble til Adobes servere, gjentar du disse trinnene for å reparere vertsfilene. Etter å ha akseptert Sluttbrukerlisensavtalen, trykk på 12 for å velge vertsfilsalternativet. Bekreft at du ønsker å fikse vertsfilene: Trykk på y og trykk deretter på Enter. Cleaner Tool lager en sikkerhetskopi av vertsfilene (ved navn hosts_bkup) i samme katalog, som du kan gå tilbake til hvis det oppstår et problem.
  9. Når du ser meldingen Adobe Creative Cloud Cleaner Tool completed successfully, trykker du på Enter og starter datamaskinen på nytt.

10. Åpne Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log i et tekstredigeringsprogram for å kontrollere at CC Cleaner Tool lyktes. Plasseringen av filen er avhengig av hvilken versjon av Windows du har:

• Windows 10, 8, 7 eller Vista: C:\Users\[brukernavn]
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\[brukernavn]
  11. Se gjennom loggfiloppføringene. Hvis noen av oppføringene indikerer feil, kontakt oss.

12. Når du har lyktes med å kjøre Adobe CC Cleaner Tool, installerer du Creative Cloud- eller Creative Suite-programmet. Se følgende dokumenter for instruksjoner:

Kjøre CC Cleaner Tool for Mac OS

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Når du skal avinstallere Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer, går du til Programmer > Verktøy > Adobe-installeringsprogrammer.

3. Dobbeltklikk på avinstalleringsprogrammet for programmet.

Avinstallere app
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre avinstallasjonen.

5. Start datamaskinen på nytt.

6. Last ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Mac: Klikk på lenken for å laste ned filen – AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Hvis du får spørsmål om å laste ned eller lagre filen, klikk på Lagre fil for å laste den ned til datamaskinen.

7. Kjør Adobe CC Cleaner Tool ved å dobbeltklikke på filen AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Adobe CC Cleaner Tool
  8. Dobbeltklikk på Adobe Creative Cloud Cleaner Tool og følg instruksjonene på skjermen i denne rekkefølgen:

• Velg språket ditt: Skriv e for engelsk eller j for japansk og trykk deretter på Tilbake.
    • Gå gjennom Adobes sluttbrukeravtale: Skriv y eller akseptere eller n avslå (hvis du avslår stopper skriptet). Trykk på Tilbake.
    • Velg versjonen av programmet du ønsker å fjerne i menyen oppe i høyre hjørne på skriptvinduet. Trykk på Tilbake.
    • Velg appen du vil fjerne i tabellen, og klikk på Cleanup. (Klikk på Clean All for å rense alle installasjons-relaterte filer for versjonen av CC- eller CS-appen du velger i trinn c.)
    • (Valgfritt) Hvis du ikke kan koble til Adobes servere, velger du Fiks vertsfiler fra tabellen for å reparere vertsfilene dine, og klikker deretter på Diskopprydding.Cleaner Tool lager en sikkerhetskopi av vertsfilene (ved navn hosts_bkup) i samme mappe, som du kan gå tilbake til hvis det oppstår et problem.

Merk:

Lisensavtalen for sluttbruker vises på engelsk eller japansk avhengig av språkinnstillingene for rotbrukerkontoen.

9. Når du ser meldingen Adobe Creative Cloud Cleaner Tool completed successfully, klikker du på Avslutt og starter datamaskinen på nytt.

10. Åpne /Users/[bruker]/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log i et tekstredigeringsprogram som TextEdit, for å kontrollere at Adobe CC Cleaner Tool lyktes.

11. Se gjennom loggfiloppføringene. Hvis noen av oppføringene indikerer feil, kontakt oss.

12. Når du har lyktes med å kjøre Adobe CC Cleaner Tool, installerer du Creative Cloud- eller Creative Suite-programmet. Se følgende dokumenter for instruksjoner:

Fjerne alle eller valgte produkter (bare Enterprise-brukere)

Merk:

Denne informasjonen er bare for administratorer av Enterprise-installasjoner.

Velg det relevante alternativet og operativsystem for å begynne.

Kjør Adobe CC Cleaner Tool i stillemodus for å liste alle produktene som verktøyet kan fjerne. Det gjør det mulig for deg å fjerne alle CC- eller CS-appene som er installert på datamaskinen eller fjerne valgte apper ved å kommentere ut linjene i en XML-fil som verktøyet genererer.

Fjerne alle produkter (Windows)

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Avinstaller Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trinn 2 til 5 i Kjør CC Cleaner Tool for Windows-området.
  3. Kjør Adobe CC Cleaner Tool ved å følge denne fremgangsmåten i angitt rekkefølge:

• Klikk på følgende kobling for å laste ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Opprett en mappe ved navn AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win og kopier så den nedlastede filen dit.
    • Velg Start > Kjør og skriv cmd.
    • I kommandovinduet endrer du kataloger til katalogen du opprettet: AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win.
    • Skriv AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS
    • For å fjerne Flash Player, skriv AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS --removeFP=1.
  4. Kontroller at CC Cleaner Tool ble fullført på en vellykket måte. Følg trinn 11 og 12 i Kjør CC Cleaner Tool for Windows-området.

Fjerne valgte produkter (Windows)

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Avinstaller Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trinn 2 til 5 i Kjør CC Cleaner Tool for Windows-området.

3. Kjør Adobe CC Cleaner Tool ved å følge denne fremgangsmåten i angitt rekkefølge:

• Klikk på følgende kobling for å laste ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Opprett en mappe ved navn AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win og kopier så den nedlastede filen dit.
    • Velg Start > Kjør og skriv cmd.
    • I kommandovinduet endrer du kataloger til katalogen du opprettet: AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win.
    • Skriv AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --createCleanup = [absolutt bane til mappen som du vil lagre XML-filen i].

Merk: Kontroller at det er ett mellomrom etter .exe. Tast ikke inn ytterligere mellomrom i denne kommandoen.

• Velg språket ditt: Trykk på e for engelsk eller j for japansk.
    • Gå gjennom Adobes sluttbrukeravtale: Skriv Y for å akseptere eller N for å avslå (hvis du avslår stopper skriptet).

XML-filen som verktøyet oppretter inneholder en liste over produkter som er installert på denne datamaskinen. Som standard er alle produktoppføringene kommentert i XML-filen. Eksempel:

XML-fil for Cleanup

Merk:

XML-filen lister alle CS5- til CS5.5-produkter i en </CS5> tag.

4. Fjern kommentarene ved oppføringene for apper som du vil kjøre Adobe CC Cleaner Tool på. Hvis du f.eks. ønsker å rense Adobe Speedgrade CC og Adobe Contribute CS5.5, må du redigere XML-filen på følgende måte:

Redigert XML-fil for Cleanup
  5. Kjør Adobe CC Cleaner Tool i forhøyet modus med følgende argument:

AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --cleanupXML=[absolutt bane til cleanup xml]
    .

6. Kontroller at Adobe CC Cleaner Tool ble fullført på en vellykket måte. Følg trinn 11 og 12 i Kjør CC Cleaner Tool for Windows-området.

Fjerne alle produkter (Mac OS)

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Avinstaller Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trinn 2 til 5 i Kjør CC Cleaner Tool for Mac OS-området ovenfor.

3. Klikk på koblingen for å laste ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Mac: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Dobbeltklikk på filen AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

5. I et terminalvindu skriver du følgende kommando:

sudo[Bane til Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS.

6. Kontroller at Adobe CC Cleaner Tool ble fullført på en vellykket måte. Følg trinn 11 og 12 i Kjør CC Cleaner Tool for Mac OS-området ovenfor.

Fjerne valgte produkter (Mac OS)

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Avinstaller Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trinn 2 til 5 i Kjør CC Cleaner Tool for Mac OS-området ovenfor.

3. Klikk på følgende kobling for å laste ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Mac: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Dobbeltklikk på filen AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

5. I et terminalvindu skriver du følgende kommando:

sudo[Bane til Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --createCleanup=[Absolutt bane til mappe for å opprette xml].

6. Angi rotbrukerpassordet og godta sluttbrukeravtalen.

XML-filen som vises inneholder en liste over produkter som er installerte på datamaskinen. Eksempel:

XML-fil for Cleanup

Merk:

XML-filen lister alle CS5- til CS5.5-produkter i en </CS5> tag.

7. Fjern kommentaren for oppføringer for produktene som du ønsker å kjøre Adobe Creative Cloud Cleaner Tool på. Hvis du f.eks. ønsker å rense Adobe Speedgrade CC og Adobe Contribute CS5.5, må du redigere XML-filen på følgende måte:

Redigert XML-fil for Cleanup
  8. I forhøyet modus kjører du Adobe CC Cleaner Tool med følgende argument: \

sudo /Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --cleanupXML=[Absolutt bane til cleanup. XML].

9. Kontroller at CC Cleaner Tool ble fullført på en vellykket måte. Følg trinn 11 og 12 i Kjør CC Cleaner Tool for Mac OS-området ovenfor.