Kjør renseverktøyet Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for å løse noen problemer med installasjon av Creative Cloud eller Creative Suite.

Merk:

For å sørge for at du får de nyeste og beste verktøyene er Creative Cloud nå det eneste alternativet for å kjøpe Adobe Creative-programvare. For mer informasjon, gå til Adobe Creative Cloud-siden.

Komme i gang

Med Creative Cloud Cleaner Tool kan du presist fjerne installeringsoppføringer for Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer som kan ha blitt ødelagt eller forårsaker problemer med en nyinstallering. Det kan være spesielt nyttig hvis du har installert forhåndsutgaver av programvare i systemet, og nå ønsker å fjerne dem.

Hvis du har problemer med å installere Creative Cloud-apper, Creative Suite-apper(CS3–CS6), Photoshop Elements eller Adobe Premiere Elements, kan Adobe Creative Cloud Cleaner Tool være nyttig.Hvis du ikke kan koble til Adobe-serverne, kan renseverktøyet også hjelpe deg ved å fjerne oppføringer i datamaskinens vertsfiler, som blokkerer tilgang til Adobe-programvare og -servere.

Kjør renseverktøyet Creative Cloud Cleaner Tool

Velge operativsystem

Kjør Creative Cloud Cleaner Tool for Windows.

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Avinstaller Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer ved å gjøre ett av følgende:

• Windows 10, 8, 7 eller Vista: Velg Start > Kontrollpanel > Programmer > Programmer og funksjoner.
    • Windows XP: Velg Start > Kontrollpanel og dobbeltklikk på Legg til eller Fjern programmer.
  3. Velg programmet du vil fjerne, og klikk på Fjern eller Avinstaller.

4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre avinstallasjonen.

5. Start datamaskinen på nytt.

6. Klikk på koblingen for å laste ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.

Hvis du får spørsmål om å laste ned eller lagre filen, klikk på Lagre fil for å laste den ned til datamaskinen.

7. Høyreklikk på den nedlastede AdobeCreativecloudCleanerTool.exe-filen og velg Kjør som administrator.

Hvis du ikke finner den nedlastede filen, se Finn den nedlastede Adobe-appen eller filen.

Adobe CC Cleaner Tool

Merk:

Hvis Kjør som administrator ikke er tilgjengelig når du høyreklikker, må du dobbeltklikke på AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe for å kjøre EXE-filen.

8. Følg veiledningen på skjermen i denne rekkefølgen:

1. Velg språket ditt: Skriv e for engelsk eller j for japansk, og trykk deretter på Enter.
    2. Gå gjennom Adobes sluttbrukeravtale: Skriv y for å akseptere eller n for å avslå (hvis du avslår stopper skriptet). Trykk på Enter.
    3. Skriv inn tallet som tilsvarer alternativet du vil velge, og trykk deretter på Enter. Skriv for eksempel 4 (CC-apper) hvis du vil avinstallere en Creative Cloud-app.

4. Velg programmet du vil fjerne, fra listen over apper for det valgte alternativet som vises på skjermen. Deretter skriver du inn nummeret som tilsvarer navnet på appen og trykker på Enter.
    5. Bekreft at du ønsker å fjerne produktet: Skriv y, og trykk deretter Enter.
    6. (Valgfritt) Hvis du ikke klarer å koble til Adobes servere, gjentar du disse trinnene for å reparere vertsfilene. Etter at du har godtatt lisensavtalen for sluttbrukere, trykker du på 12 for å velge vertsfilsalternativet. Bekreft at du ønsker å reparere vertsfilene: Skriv y, og trykk deretter på Enter. Cleaner Tool lager en sikkerhetskopi av vertsfilene (ved navn hosts_bkup) i samme katalog, som du kan gå tilbake til hvis det oppstår et problem.
  9. Når du ser meldingen Adobe Creative Cloud Cleaner Tool completed successfully, trykker du på Enter og starter datamaskinen på nytt.

10. Åpne Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log i et tekstredigeringsprogram som WordPad for å kontrollere at Creative Cloud Cleaner Tool er fullført. Plasseringen av filen er avhengig av hvilken versjon av Windows du har:

• Windows 10, 8, 7 eller Vista: C:\Users\[brukernavn]
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\[brukernavn]
  11. Se gjennom loggfiloppføringene. Hvis noen av oppføringene indikerer feil, kontakt oss.

12. Etter at du har kjørt Adobe Creative Cloud Cleaner Tool, installerer du Creative Cloud- eller Creative Suite-programmet. Se følgende dokumenter for instruksjoner:

Kjøre Creative Cloud Cleaner Tool for Mac OS.

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Når du skal avinstallere Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer, går du til Programmer > Verktøy > Adobe-installeringsprogrammer.

3. Dobbeltklikk på avinstalleringsprogrammet for programmet.

Avinstallere app
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre avinstallasjonen.

5. Start datamaskinen på nytt.

6. Last ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Mac: Klikk på lenken for å laste ned filen – AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Hvis du får spørsmål om å laste ned eller lagre filen, klikk på Lagre fil for å laste den ned til datamaskinen.

7. Hvis du vil kjøre Adobe Creative Cloud Cleaner Tool, dobbeltklikker du på filen AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Adobe CC Cleaner Tool
  8. Dobbeltklikk på Adobe Creative Cloud Cleaner Tool og følg instruksjonene på skjermen i denne rekkefølgen:

1. Velg språk fra menyen øverst til høyre i vinduet.
    2. Gå gjennom Adobes lisensavtale for sluttbrukere: Trykk på Godtafor å godta eller Avslutt for å avslå (hvis du avslår, stoppes skriptet).
    3. Velg et alternativ fra menyen øverst til høyre i vinduet. Velg for eksempel CC-apper hvis du vil avinstallere en Creative Cloud-app.

4. Velg appen du vil fjerne, i tabellen, og klikk deretter på Opprydding valgt. (Klikk på Fjern alt for å rydde opp i alle installasjonsrelaterte filer for alternativet du valgte i trinn c.)
    5. (Valgfritt) Hvis du ikke kan koble til Adobes servere, velger du Reparer vertsfil fra tabellen for å reparere vertsfilene dine. Deretter klikker du på Opprydding valgt.Cleaner Tool lager en sikkerhetskopi av vertsfilene (ved navn hosts_bkup) i samme mappe, som du kan gå tilbake til hvis det oppstår et problem.

Merk:

Lisensavtalen for sluttbruker vises på engelsk eller japansk avhengig av språkinnstillingene for rotbrukerkontoen.

9. Når du ser meldingen Adobe Creative Cloud Cleaner Tool completed successfully, klikker du på Avslutt og starter datamaskinen på nytt.

10. Åpne /Bruker/[brukernavn]/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log i et tekstredigeringsprogram som TextEdit for å kontrollere at Adobe Creative Cloud Cleaner Tool er fullført.

11. Se gjennom loggfiloppføringene. Hvis noen av oppføringene indikerer feil, kontakt oss.

12. Etter at du har kjørt Adobe Creative Cloud Cleaner Tool, installerer du Creative Cloud- eller Creative Suite-programmet. Se følgende dokumenter for instruksjoner:

Fjerne alle eller valgte produkter (bare Enterprise-brukere)

Merk:

Denne informasjonen er bare for administratorer av Enterprise-installasjoner.

Velg det relevante alternativet og operativsystem for å begynne.

Kjør Adobe Creative Cloud Cleaner Tool i stillemodus for å vise en liste over alle produktene som verktøyet kan fjerne. Det lar deg fjerne alle Creative Cloud- eller Creative Suite-appene som er installert på datamaskinen, eller fjerne valgte apper ved å legge til kommentartegn for å fjerne linjene (comment out) i en XML-fil som genereres av verktøyet.

Fjerne alle produkter (Windows)

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Avinstaller Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trinn 2 til 5 i avsnittet Kjøre Creative Cloud Cleaner Tool for Windows.
  3. Kjør Adobe Creative Cloud Cleaner Tool ved å følge denne fremgangsmåten i angitt rekkefølge:

• Klikk på følgende kobling for å laste ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Opprett en mappe ved navn AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win og kopier så den nedlastede filen dit.
    • Velg Start > Kjør og skriv cmd.
    • I kommandovinduet endrer du kataloger til katalogen du opprettet: AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win.
    • Skriv AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS
    • For å fjerne Flash Player, skriv AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS --removeFP=1.
  4. Kontroller at Creative Cloud Cleaner Tool er fullført. Følg trinn 11 og 12 i avsnittet Kjøre Creative Cloud Cleaner Tool for Windows.

Fjerne valgte produkter (Windows)

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Avinstaller Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trinn 2 til 5 i avsnittet Kjøre Creative Cloud Cleaner Tool for Windows.

3. Kjør Adobe Creative Cloud Cleaner Tool ved å følge denne fremgangsmåten i angitt rekkefølge:

• Klikk på følgende kobling for å laste ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Opprett en mappe ved navn AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win og kopier så den nedlastede filen dit.
    • Velg Start > Kjør og skriv cmd.
    • I kommandovinduet endrer du kataloger til katalogen du opprettet: AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win.
    • Skriv AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --createCleanup = [absolutt bane til mappen som du vil lagre XML-filen i].

Merk: Kontroller at det er ett mellomrom etter .exe. Tast ikke inn ytterligere mellomrom i denne kommandoen.

• Velg språket ditt: Trykk på e for engelsk eller j for japansk.
    • Gå gjennom Adobes sluttbrukeravtale: Skriv Y for å akseptere eller N for å avslå (hvis du avslår stopper skriptet).

XML-filen som verktøyet oppretter inneholder en liste over produkter som er installert på denne datamaskinen. Som standard er alle produktoppføringene kommentert i XML-filen. Eksempel:

XML-fil for Cleanup

Merk:

XML-filen lister alle CS5- til CS5.5-produkter i en </CS5> tag.

4. Fjern kommentartegnene for oppføringene til appene du vil kjøre Adobe Creative Cloud Cleaner Tool på. Hvis du f.eks. ønsker å rense Adobe Speedgrade CC og Adobe Contribute CS5.5, må du redigere XML-filen på følgende måte:

Redigert XML-fil for Cleanup
  5. Kjør Adobe Creative Cloud Cleaner Tool i opphøyd modus med følgende argument:

AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --cleanupXML=[absolutt bane til cleanup xml]
    .

6. Kontroller at Adobe Creative Cloud Cleaner Tool er fullført. Følg trinn 11 og 12 i avsnittet Kjøre Creative Cloud Cleaner Tool for Windows.

Fjerne alle produkter (Mac OS)

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Avinstaller Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trinn 2 til 5 i avsnittet Kjøre Creative Cloud Cleaner Tool for Mac OS.

3. Klikk på koblingen for å laste ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Mac: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Dobbeltklikk på filen AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

5. I et terminalvindu skriver du følgende kommando:

sudo[Bane til Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS.

6. Kontroller at Adobe Creative Cloud Cleaner Tool er fullført. Følg trinn 11 og 12 i avsnittet Kjøre Creative Cloud Cleaner Tool for Mac OS.

Fjerne valgte produkter (Mac OS)

1. Sikkerhetskopier alle filer som er lagret i Adobe-produktkataloger, inkludert egendefinerte plug-in-moduler og profiler du har installert.

2. Avinstaller Creative Cloud- eller Creative Suite-programmer. Følg trinn 2 til 5 i avsnittet Kjøre Creative Cloud Cleaner Tool for Mac OS.

3. Klikk på følgende kobling for å laste ned Adobe Creative Cloud Cleaner Tool for Mac: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Dobbeltklikk på filen AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

5. I et terminalvindu skriver du følgende kommando:

sudo[Bane til Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --createCleanup=[Absolutt bane til mappe for å opprette xml].

6. Angi rotbrukerpassordet og godta sluttbrukeravtalen.

XML-filen som vises inneholder en liste over produkter som er installerte på datamaskinen. Eksempel:

XML-fil for Cleanup

Merk:

XML-filen lister alle CS5- til CS5.5-produkter i en </CS5> tag.

7. Fjern kommentaren for oppføringer for produktene som du ønsker å kjøre Adobe Creative Cloud Cleaner Tool på. Hvis du f.eks. ønsker å rense Adobe Speedgrade CC og Adobe Contribute CS5.5, må du redigere XML-filen på følgende måte:

Redigert XML-fil for Cleanup
  8. I opphøyd modus kjører du Adobe Creative Cloud Cleaner Tool med følgende argument: \

sudo /Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --cleanupXML=[Absolutt bane til cleanup. XML].

9. Kontroller at Creative Cloud Cleaner Tool er fullført. Følg trinn 11 og 12 i avsnittet Kjøre Creative Cloud Cleaner Tool for Mac OS.